Wil jij meer rust in je hoofd?

meer rust in je hoofd

De afgelopen jaren heb ik heel veel tijd besteed aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Als je nu aan mij vraagt wat daar het grootste voordeel van is, is dit dat ik veel meer rust in mijn hoofd ervaar. Ik was een overmatig denker. Zo ging het ongeveer in mijn hoofd; pieker, pieker, pieker, morgen, pieker, pieker, gisteren, gisteren, morgen, pieker…. en dat dan de hele dag door.

Maar toen ik me ben gaan beseffen dat mijn gedachten ook daadwerkelijk dingen creëren, ben ik daar wat zorgvuldiger mee omgegaan. Dit ging bij mij echt niet van de ene op de andere dag overigens. Dit heb ik mezelf echt aan moeten leren.

Gedachten

Gemiddeld genomen heb je schijnbaar zo’n 65.000 gedachten per dag. Ik denk dat ik er overigens nog wel veel meer had hoor.
Maar wist je ook dat het merendeel van deze gedachten negatief is (70%) en dat 90% van de gedachten die je vandaag hebt, je gisteren ook had?

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat je gedachten bepalen hoe jij je voelt. Ik heb er eerder ook een blog over geschreven.
Denk jij positieve gedachten, zul je je goed voelen. Maar denk jij vooral negatieve gedachten (wat dus ook voor 70% gebeurt) dan zul jij je minder goed voelen. Je gedachten volgen vervolgens je gevoel weer. Dus bij negatieve gevoelens ontstaan weer meer negatieve gedachten en voor je het weet zit je in die neerwaartse gedachtespiraal.

Nu het goede nieuws; jij hebt zelf (deels) controle over je gedachten. En dan bedoel ik niet dat jij de hele dag kunt bepalen wat je denkt, want daar geloof ik eigenlijk niet zo in. Wat je denkt, komt voort uit je patronen. Dus om je mindset aan te passen, moet je eerst je brainset aanpassen, maar daar zal ik nog een andere blog over schrijven. Het komt er op neer dat jij aan de slag mag gaan met datgene dat ligt opgeslagen in jouw reptielenbrein.

Waar jij wel controle over hebt, is hoe jij reageert op jouw gedachten. Stel, je krijgt kritiek van iemand, laat jij je dan helemaal uit het veld slaan en voel jij je de rest van de dag rot? Of kun jij dit heel makkelijk naast je neerleggen en zie jij deze feedback als een leermoment en je gaat weer door zonder dat het effect op je staat van zijn heeft?

Kanaal door meer rust in je hoofd

Waar ik in geloof is dat jij een soort van kanaal bent. Een kanaal dat optimaal functioneert als jij rust in je hoofd krijgt. Zie het als volgt: jij loopt continu met je voeten door het water waardoor het water troebel is. Om de bodem te kunnen zien, moet je stoppen met lopen, want dan gaat de modder liggen en wordt het water helder.
Zo is het ook met jou. Als jij stopt met denken en veel meer kunt leven vanuit zijn, zul je merken dat je leven veel moeitelozer gaat.

Het merendeel van de mensen die ik in de gratis groeigesprekken spreek, hebben allemaal één ding gemeen en dat is dat ze allemaal niet weten wat ze willen. Vervolgens gaan ze dagen, weken, jaren het hoofd breken over wat dat ene ding is waarvoor ze hier zijn. Maar hoe meer jij gaat zoeken, hoe minder snel jij het zult vinden. Je mag gaan zorgen dat het water helder wordt.

Energie

Alles is energie en je trek aan wat je uitstraalt. Als jij dus op zoek bent naar jouw ‘purpose in life’ doe je dat vanuit de ‘ik heb het nu niet’-vibratie, met andere woorden, vanuit een tekort vibratie. Aangezien jij aantrekt wat je uitstraalt, zul je dus meer van dit te kort aan gaan trekken.

Wat je wel kunt doen, is stoppen met denken. Jouw gedachten over wat wel en niet mogelijk is, zijn jouw grootste obstakel. Jij bent dus jij eigen grootste obstakel. Volg je gevoel, daar waar je blij van wordt. Je gevoel is namelijk je geleidesysteem en geeft je aan of je wel of niet op je pad zit. Je kunt jezelf niet door je leven denken, maar je mag jezelf door je leven heen voelen. Volg zoveel mogelijk je ‘hell yes’-momenten en je zult zien dat je die meer aan gaat trekken.

Kwantumfysica

Omdat ik me vaak de vraag stelde waarom het bij een ander wel zo makkelijk leek te gaan en bij mij niet, heb ik de afgelopen jaren veel geïnvesteerd op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling. Met name over de kwantumfysica en het effect van de verhalen die ik mezelf vertelt op mijn realiteit. Ik heb dus ook de laagdrempelige training ‘Meer rust in je hoofd’ ontwikkeld.

Na deze training

  • Weet jij wat jouw grootste droom is.
  • Weet jij welke gedachten jou belemmeren in je groei.
  • Weet je hoe je jouw brein kunt herprogrammeren voor succes.
  • Heb je een helder beeld van jouw ‘nieuwe zelf’.
  • Weet je wat je kunt doen om in deze ‘nieuwe zelf’ te stappen.

Ook aan de slag voor meer rust in je hoofd? Meld je hier aan.

energie, kanaal, persoonlijke groei, rust, rust in je hoofd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.