Creëren met behulp van de wetten van het universum

wetten van het universum

Wat in de kwantumfysica is ontdekt, lijkt tot nu toe de meest accurate manier om onze realiteit te beschrijven. Maar kun jij zelf invloed uitoefenen op jouw realiteit? Hoe zou je dan de kennis uit de kwantumfysica kunnen inzetten om voor jezelf een andere realiteit te creëren? Welke wetten van het universum zijn er en wat kunnen we ermee?

Wetten van het universum

We kennen allemaal natuurwetten. Dit zijn wetten gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en empirisch bewijsmateriaal, zoals bijvoorbeeld Newtons zwaartekrachttheorie en diens opvolger de relativiteitstheorie van Einstein. Misschien weet je niet bij alles hoe het precies werkt, maar je neemt aan dat het waar is. Als je een bal gooit, komt deze weer ‘gewoon’ naar beneden. Hoe dat precies werkt, weet ik ook niet maar het bestaat en het werkt voor ons allemaal, zonder uitzondering.

Naast de natuurwetten zijn er ook universele wetten. Met deze wetten van het universum worden de regels en principes bedoeld die in het hele universum geldig zouden zijn. Volgens mij zijn deze nooit wetenschappelijk bewezen, maar alleen gebaseerd op ervaringen.

Hoeveel het er precies zijn, weet ik niet. Dit verschilt nogal eens per schrijver. Ik zal er in deze blog drie uitlichten.

Wet van Behoud van Energie (natuurwet)

Allereerst is het van belang te weten dat we leven in een immens veld aan energie, het Kwantumveld. De eerste hoofdwet in de thermodynamica is de Wet van Behoud van Energie. Deze wet stelt dat energie nooit gecreëerd of vernietigd kan worden, het kan alleen een andere vorm aannemen. Concreet betekent dit dus dat alles wat ooit bestaan heeft en nog niet bestaat in onze realiteit toch aanwezig is, alleen in een andere vorm. Het Kwantumveld wordt dus ook vaak het veld van de oneindige potentie genoemd, omdat alles wat je kunt bedenken (en ook niet kunt bedenken) aanwezig is. Ik haal altijd het voorbeeld van internet aan. Dit heeft altijd bestaan in potentie, er was alleen iemands verbeeldingskracht voor nodig om dit om te zetten in het internet dat wij nu dagelijks gebruiken.

De Wet van de Trilling

De Wet van de Trilling geeft aan dat alles vibreert. Alles is energie en energie is in beweging. Alles dat bestaat heeft een uniek trilling patroon en trilt op een bepaalde frequentie. Jij dus ook! Wil je echt je dromen waarmaken, moet je beseffen dat we allemaal vibrationele wezens zijn met allemaal een unieke trillingsfrequentie.

‘If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration’ Nikola Tesla.

Jouw vibratie, dus de energie die je uitstraalt, wordt geproduceerd door je gedachten, gevoelens, intenties en overtuigingen. Vergelijk jezelf met een zendmast. Jij zendt signalen uit in het universum. Dat je gedachten een frequentie hebben is te meten door EEG.

Energie volgt altijd de weg van de minste weerstand. Daarom zoekt het vaak naar frequenties die op eenzelfde frequentie trillen (Wet van de Resonantie) en versterken elkaar. Wil je een ander kanaal ontvangen, dan zul je de frequentie van je uitzending moeten veranderen.

Wet van de Aantrekkingskracht

Hier komt de Wet van de Aantrekkingskracht om de hoek kijken. De Wet van de Aantrekkingskracht stelt dat je alles aantrekt wat op jouw vibratie/frequentie zit. Jij hebt namelijk ook een vibratie zoals we hierboven al lazen. Je lichaam is niets anders dan een moleculaire structuur. Als je jezelf onder een microscoop zou leggen zie je dat je uit energie bestaat. Je bent dus een massa aan energie.

Alles is aanwezig op een bepaalde frequentie. Er zijn ontelbaar veel frequenties. Jouw energieveld zorgt ervoor dat je mensen aantrekt wiens frequentie matcht met jouw frequentie. Of juist bepaalde situaties aantrekt die matchen met jouw vibratie.

Je kent ze vast wel, van die mensen die voor het geluk of juist ongeluk lijken te zijn geboren. Zij trekken aan wat ze uitstralen. Je kunt het vergelijken met de radio. Als je afstemt op de frequentie van 538 ontvang je geen 3fm, maar deze is er wel.

Wet van de creatie

Zoals je misschien weet twijfel ik persoonlijk of ik de naam van de Wet van de Aantrekkingskracht wel helemaal passend vind. Ik vraag me namelijk af of je deze zaken echt aantrekt. Dat denk ik namelijk niet. In de kwantumfysica wordt zelfs gesteld dat er niets bestaat buiten jou, dus kun je ook niets aantrekken. Daarnaast is alles nu aanwezig, dus hoe trek je iets aan dat er al is.

Al deze zaken zijn er al, alleen ze vallen je niet op omdat je op een andere frequentie zit. Ik heb pas een nieuwe auto gekocht en ineens zie ik overal die auto rijden. Deze auto reed er altijd al, maar omdat ik niet in die ‘vibe’ zat, viel me dit gewoon nooit op. Het is niet zo dat ik die situaties heb aangetrokken, maar ze zijn als het ware zichtbaar geworden. Ik heb ze met mijn ‘vibe’ in mijn realiteit gecreëerd ofwel zichtbaar gemaakt. Daarom gebruik ik ook eigenlijk liever de Wet van de Creatie.

Wat nu als dit de golven energie waren die voor mij pas een vorm hebben gekregen omdat ik de intentie heb gezet om destijds die nieuwe auto (of wat dan ook) te kopen?  En als dit zo zou zijn, dan betekent het dat alles om ons heen golven van energie bevat, die gewoonweg niet zichtbaar zijn omdat we de intentie niet hebben gezet. We leven in een veld van frequenties, het veld van de oneindige potentie. Ontelbaar onzichtbare frequentie, totdat jij besluit ze zichtbaar de maken.

Just do it.

Walt Disney zei het al; ‘If you can dream it, you can do it’.  Hiermee bedoelt hij dat als je het kunt dromen, dus kunt bedenken, is het in het veld van de oneindige potentie aanwezig. Alles is begonnen met een gedachte, …internet dus, het maken van een vliegtuig, naar de maan gaan, …

Vroeger zag je in film zoals Back tot The Future toch ook allerlei futuristische zaken, maar nu, zoveel jaar later zijn veel van deze zaken ‘gewoon’.

Het is belangrijk dat jij in de juiste vibratie zit om de dingen ‘aan te trekken’ die je wilt. Je kunt dus geen dingen ‘aantrekken’ die je niet kunt ‘voelen’. Het gaat erom dat je nu al voelt alsof je (…) al hebt ontvangen. Dan pas stem je je af op de frequentie die je wilt ‘aantrekken’ en als je dit dan kunt loslaten en erop kunt vertrouwen dat het komt, dan kun je moeiteloos leven vanuit zijn.

Maar… waarom lukt dit zoveel mensen dan niet?

Je bent je eigen grootste obstakel

Dit lijkt allemaal heel makkelijk om toe te passen maar dat is, vooral in het begin, niet zo. Want we beïnvloeden onze eigen vibratie behoorlijk met onze gedachten.

Dit heeft alles te maken dat we onszelf niet goed in die frequentie kunnen krijgen als gevolg van onze belemmerende patronen, onze programmering. Hoe je je mind gebruikt bepaalt de vibratie waarin je zit. De gedachten die je denkt, creëren de vibratie waarin je zit. Om echt invloed te kunnen uitoefenen op onze realiteit, mogen we dus ook aan de slag met deze programmeringen. Dit kan natuurlijk een uitdaging zijn, want dit is ontstaan door jaren van de genetische en sociale conditionering. Hoe dat werkt en hoe jij je brein kunt herprogrammeren, kun je leren in een van mijn online trainingen.

Kortom; het zijn de gedachten die je denkt die bepalen in welke vibratie je zit en dat bepaalt weer wat je aantrekt. Als er in je patroon zit dat je altijd te laat komt, zul je dat vaak blijven. Het verkeer zal tegen zitten, of je zult koffie knoeien etc. of als je altijd gebrek aan geld hebt, zul je altijd een extra rekening aantrekken om ervoor te zorgen dat je in de vibratie van gebrek aan geld blijft.

Zie de werking van het universum als een kracht dat door een ‘apparaat’ heen moet stromen, maar dat apparaat moet vrij van weerstand zijn. Stel dat je je broodrooster in het stopcontact steekt, komt er geen geroosterd brood uit als het apparaat weerstand biedt (kapot is). Jij bent in dit verhaal het apparaat.

Wil jij meer weten over kwantumfysica maar dan op een heldere en duidelijk begrijpbare manier uitgelegd? Vraag dan mijn gratis online masterclass kwantumfysica aan.

conditioneringen, het veld, intentie, inzichten, kwantumfysica, kwantumveld, onderbewustzijn, persoonlijke groei

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.