De Wet van de Aantrekkingskracht en wat er niet aan klopt.

We kennen allemaal natuurwetten. Deze zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en empirisch bewijsmateriaal, zoals bijvoorbeeld Newtons zwaartekrachttheorie en diens opvolger de relativiteitstheorie van Einstein. Je bent niet de enige hoor als je niet begrijpt hoe dit werkt, maar je weet dat het waar is. Als je een bal gooit, komt deze weer ‘gewoon’ naar beneden. Hoe dat precies werkt, weet ik niet maar het bestaat en het werkt voor ons allemaal, zonder uitzondering.

Zo heb je ook universele wetten. Met deze wetten worden de regels en principes bedoeld dit in het hele universum geldig zouden zijn. Volgens mij zijn deze nooit wetenschappelijk bewezen, maar alleen gebaseerd op ervaringen.

Hoeveel het er precies zijn, weet ik niet. Dit verschilt nogal eens per schrijver. Ik zal de, voor mij, twee belangrijkste uitlichten. Ik baseer me onder andere op het boek van Willem Glaudemans Boek van de Universele wetten.

Een van de bekendste wetten is de Wet van de Aantrekkingskracht. Vooral bekend geworden door het boek en de film van The Secret.
Zoals Glaudemans ook in zijn boek schrijft en waar ik het volledig mee eens ben, is dat er eigenlijk maar één hoofdwet is en dat is de Wet van Creatie. Alle andere wetten zijn daar als het ware een onderdeel van.

De Wet van Creatie

Om de definitie van Glaudemans te geven:

Creatie is intentie die door een veld van potentie trekt, coherentie teweegbrengt en via de toegevoegde energie van actie tot manifestatie leidt.

Ik zal toelichten hoe ik dit zie. Eerst een meer spirituele (woo-woo) invalshoek en daarna de wetenschappelijke invalshoek.

Woo-woo:
Alles is dus energie. Ook je gedachten. Een intentie is een gedachte die je als het ware uitzendt. Een, bij deze gedachte passende, frequentie wordt het universum (veld van potentie) ingestuurd. Alles in het universum dat op een gelijke frequentie trilt, wordt aangetrokken en versterkt elkaar om een geheel te gaan vormen. Jij krijgt op basis daarvan een ingeving of impuls om iets te gaan doen en onderneemt (geïnspireerde) actie en op deze manier zal jouw intentie zich gaan manifesteren, of situaties manifesteren zich vanzelf op ‘een magische manier’. Zie het als de omgekeerde vorm van ijs naar damp, alleen nu van onzichtbaar naar zichtbaar.

Wetenschappelijk:
Je hebt een gedachte. Door deze gedachte steeds vaker te denken, wordt de neuroverbinding in je hoofd sterker en je onderbewustzijn gaat dit aannemen. Hoe sterker dit mentale patroon, hoe vaker je eraan gaat denken.

Je brein is continu op zoek naar situaties die passen bij hetgeen in je onderbewuste is opgeslagen. Het zal dan ook op zoek gaan naar situaties die matchen met jouw denkbeeld. Je zult situaties dus eerder ‘manifesteren’ ofwel in je werkelijkheid brengen, omdat je je brein opdracht geeft hiernaar op zoek te gaan.

Wet van de trilling

De Wet van de Trilling geeft aan dat alles vibreert. Alles is energie en energie is in beweging. Alles dat bestaat heeft een uniek trilling patroon en trilt op een bepaalde frequentie. Ook jij! Wil je echt je dromen waarmaken, moet je beseffen dat we allemaal vibrationele wezens zijn met allemaal een unieke trillingsfrequentie.

‘If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration’ Nikola Tesla.

Jouw vibratie, dus de energie die je uitstraalt, wordt geproduceerd door je gedachten, gevoelens, intenties en overtuigingen. Vergelijk jezelf met een zendmast. Jij zendt signalen uit in het universum. Dat je gedachten een frequentie hebben is te meten door EEG. Een MRI is weer ontworpen voor een beeldvorming van het binnenste van je lichaam.

Energie volgt altijd de weg van de minste weerstand. Daarom zoekt het vaak naar frequenties die op eenzelfde frequentie trillen (Wet van de Resonantie) en versterken elkaar. Wil je een ander kanaal ontvangen, dan zul je de frequentie van je uitzending moeten veranderen.

Wet van de Aantrekkingskracht

Hier komt de Wet van de Aantrekkingskracht om de hoek kijken. De Wet van de Aantrekkingskracht stelt dat je alles aantrekt wat op jouw vibratie/frequentie zit. Jij hebt namelijk ook een vibratie zoals we hierboven al lazen. Je lichaam is niets anders dan een moleculaire structuur. Als je jezelf onder een microscoop zou leggen zie je dat je uit energie bestaat. Je bent dus een massa aan energie.

Alles is aanwezig op een bepaalde frequentie. Er zijn ontelbaar veel frequenties. Jouw energieveld zorgt ervoor dat je mensen aantrekt wiens frequentie matcht met jouw frequentie. Of juist bepaalde situaties aantrekt die matchen met jouw vibratie.

Persoonlijk twijfel ik of ik de naam van de Wet van de Aantrekkingskracht wel helemaal passend vind. Ik vraag me namelijk af of je deze zaken echt aantrekt. Dat denk ik namelijk niet. In de kwantumfysica wordt zelfs gesteld dat er niets bestaat buiten jou, dus kun je ook niets aantrekken.

Al deze zaken zijn er al, alleen ze vallen je niet op omdat je op een andere frequentie zit. Hier heb ik het in een eerdere blog al over gehad.

Wil jij meer weten over kwantumfysica maar dan op een heldere en duidelijk begrijpbare manier uitgelegd? Vraag dan mijn gratis online masterclass ‘Quantum Design je leven’ aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.