Wat wil ik echt?

wat wil ik echt

Wat wil ik nu écht? dat is een vraag die ik regelmatig krijg. Steeds meer mensen krijgen last van het ‘is dit alles’-gevoel. Daarbij komen ook vaak vragen omhoog als ‘is dit nu alles?’ of ‘is er niet meer in het leven dan dit?’. Men vraagt zich af waarom ze hier zijn en vooral ook waar ze heen moeten gaan.

Om deze mensen te helpen, startte ik in 2016 mijn talentenbureau. Want als mensen nu maar eens wisten waar ze goed in waren, dan konden we daar samen functies bij gaan zoeken. En als voormalig HR adviseur wist ik natuurlijk ook wel een en ander van het maken van motivatiebrieven, cv’s en het voeren van sollicitatiegesprekken.

Verkeerd perspectief

Nu ik een aantal jaar verder ben, heb ik daar een hele andere kijk op. Nu focus ik me in mijn coaching helemaal niet meer zo op talenten en competenties, maar nu help ik mensen veel meer om open te staan om het antwoord als het ware te ontvangen.

In mijn beleving heeft iedereen een bepaalde 0-lijn. De lijn van je meest authentieke ik. De ‘ik’ die je was toen je werd geboren. Dus voordat je anderen (en jijzelf) je van de 0-lijn af liet brengen. Je wist precies wat je wilde en je wilde dat het liefst nu.

Maar gedurende de jaren ben jij van die 0-lijn afgeraakt. Veelal doordat jij bent gaan geloven wat anderen tegen je zeiden. Toen mijn dochtertje 3 was, wilde ze Elsa van Frozen worden. Ik had haar kunnen zeggen dat Elsa niet bestaat en dat dit niet realistisch is, maar ik heb daar niet voor gekozen. Ik wil haar niet opleggen wat wel en niet mogelijk is. Want in het kwantumveld is alles mogelijk.

Op latere leeftijd word je misschien ook wel steeds verder van de 0-lijn afgedreven door verwachtingen van anderen of verwachtingen van jezelf. Of misschien zelfs wel uit gemakzucht. Je bent bijvoorbeeld in je huidige baan gerold, maar weet niet goed of dit (nog) wel écht bij je past. Aan alles voel je dat je tot veel meer in staat bent dan dat je nu laat zien. Je wilt een functie met meer betekenis, meer voldoening, meer impact maken, maar je weet niet goed waarmee precies. Daarnaast vertel je jezelf verhalen in de categorie “dat gaat toch nooit lukken”, “wie zit er nou op mij te wachten”en “ik heb het niet in me”, ‘ik ben geen ondernemer”. Je voelt je onzeker; waarom lukt het bij anderen wel en bij jou niet? Daardoor ga je steeds meer aan jezelf twijfelen

Als jij op dat moment zou moeten kiezen, doe je dit vaak rationeel. Je weegt alle opties af en maakt een keuze op basis van het moment waar je op dat moment staat. Ver van jouw 0-lijn af misschien. Vanuit een ‘verkeerd’ perspectief.

Wat wil ik echt

Wat je mag doen is teruggaan naar die 0-lijn. Alleen daar vind je het antwoord op de vraag ‘wat wil ik echt?’.
Dat doe je niet door op zoek te gaan wat je purpose is, want dat doe je vaak vanuit een ‘tekort’-vibratie. Je doet dit vaak ingegeven door ‘ik weet niet wat ik wil’. Maar als jij vanuit dat standpunt gaat zoeken, zul je altijd je ‘zie je wel’-momenten zien. In dit geval dus ‘zie je wel, ik weet niet wat ik wil’. Je mag dus teruggaan naar die 0-lijn en vanuit daar voel je wat jij hier te doen hebt. Maar hoe doe je dat nu?

Start eens met het onderzoeken van je gedachten, want de verhalen die jij jezelf vertelt, creëren jouw realiteit. Leer luisteren naar je gevoel in plaats van dat getetter in je hoofd. We hebben namelijk twee stemmen in ons hoofd die vechten om aandacht. Een, ook wel het ego, die zegt dat je je zorgen moet maken, is vaak gefocust op het verleden door je te herinneren aan je fouten of op de toekomst en weet je vervolgens 100 redenen aan te reiken om aan je pad te twijfelen. Deze stem is overal behalve in het nu. Je tweede stem, ook wel de stem van je hogere zelf, is een stem die voelt als waarheid, de stem die zegt doe maar rustig je bent veilig, het komt goed je, je bent precies waar je moet zijn. Deze laatste hoor je niet alleen maar je voelt hem vooral (je intuïtie). Als je hoofd tot rust komt, kun jij je hart pas horen en een antwoord horen op de vraag ‘Wat wil ik echt?’.

Meer weten? Ik heb ook een Youtube-video voor je opgenomen of vraag mijn kickstart e-book ‘Hoe vind ik mijn missie’ aan.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.