Wat is nu de kracht van een intentie?

intentie

Mijn intentie met deze blog is je inzicht te geven in hoe jij jouw dag veel meer kunt sturen.
Maar wat is een intentie nu eigenlijk?

In de Van Dale staat de volgende omschrijving:
in·ten·tie (devmeervoud: intenties)
bedoelingvoornemen

Je neemt je dus iets voor om te gaan doen. Hoe dit dan vervolgens in zijn werk gaat, daar neem ik je verder in deze blog in mee. Neem eerst eens even een moment om de volgende vraag te beantwoorden:

Hoe ziet het eerste uur van jouw dag er ongeveer uit?

Geautomatiseerd gedrag

Net zoals bij de meesten ging deze ochtend waarschijnlijk zo ongeveer hetzelfde als de dag ervoor en de dag daarvoor.

De mens is een gewoontedier en dat is eigenlijk ook logisch ook. Ons brein probeert zo veel mogelijk energie te besparen en maakt zoveel mogelijk automatisch. Toen je klein was moest je leren lopen en nu denk je daar helemaal niet eens meer bij na. Je doet het gewoon.

Dit is ook waarom je iedere ochtend waarschijnlijk eenzelfde routine hebt. Je stapt onder de douche, hebt ongeveer altijd dezelfde douchegel, na de douche trek je eenzelfde soort kleren aan, je eet iedere ochtend ongeveer hetzelfde, je gaat via de zelfde weg naar je werk.

Meer dan 95% van ons gedrag is geautomatiseerd, althans tegen de tijd dat je 35 bent. Daarom zegt men ook wel eens dat je mensen tot de 35 dingen aan kunt leren en mensen vanaf 35 vooral dingen af moet leren.

Het zetten van een intentie.

Start de dag dan ook altijd met het zetten van een intentie. Hoe wil jij dat de dag verloop? Hoe wil jij dat die ene afspraak gaat? Hoe wil jij je voelen als je weer in je bed ligt? Hoe wil jij dat…? Zo bereid je je brein alvast voor op wat komen gaat en als je dan hebt nagedacht over hoe jij wilt dat … gaat, dan is dit al iets wat bekend is in je onderbewuste, dus zal je brein op zoek gaan naar situaties om dit te matchen. Hoe dat werkt, lees je in een eerdere blog.

Je brein kan zich dan focussen op een doel in de toekomst en aan het werk gaan dit voor elkaar te krijgen, in plaats van te blijven hangen en je huidige leven blijft hercreëren.

Een intentie is een gedachte die je als het ware uitzendt. Een, bij deze gedachte passende, frequentie wordt het universum (Het Kwantumveld) ingestuurd. Ik heb wel eens ergens gelezen dat deze ‘gedachten energie’ door de ether reist met een snelheid van 109 keer de snelheid van het licht, maar of dat waar is weet ik niet.

Leren manifesteren

Alles in het universum dat op een gelijke frequentie trilt, wordt aangetrokken en versterkt elkaar om een geheel te gaan vormen. Jij krijgt op basis daarvan een ingeving of impuls om iets te gaan doen en onderneemt (geïnspireerde) actie en op deze manier zal jouw intentie zich gaan manifesteren, of situaties manifesteren zich vanzelf op ‘een magische manier’. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat het zetten van een intentie een heel krachtig hulpmiddel is.

Een van de experimenten die is gedaan betreft een robot en kuikentjes. Als je een robot in een ruimte zet, zal hij ad random overal heengaan. Maar vervolgens hebben ze er kuikens bijgezet die dachten dat de robot hun moeder was. Het bleek dat de intentie van de kuikens (die hun moeder graag dichtbij wilde hebben) effect had op de robot. De robot kwam vaker hun richting uit.

Een van die experimenten die Lynne McTaggart in haar boek het intentie-experiment benoemt, ging over een groep mensen die gemeenschappelijk mediteerden (Transcendente Meditatie) in een stad. Gedurende die periode werden allerlei cijfers gemeten. Er bleek een significante afname plaats te vinden van het geweld in de stad, de misdaadcijfers gingen aanzienlijk naar beneden, net als de ongelukken en ziektecijfers. Toen het experiment werd beëindigd gingen alle cijfers weer terug naar het oude niveau.

Zo zijn er nog veel meer experimenten geweest, maar weet dus dat het zetten van een intentie echt (op een onzichtbare wijze) effect heeft op het resultaat.

Morgenvroeg

Dus morgenvroeg als jij opstaat, neem dan eens even de tijd om je dag eerst in je hoofd te doorlopen. Zet de intentie hoe jij graag wilt dat de dag verloopt.

Ik zet ook (bijna) iedere ochtend mijn intentie. En ik zou liegen als ik vertelde dat dit altijd uitkomt, maar ik merk wel veel vaker dat dingen lopen zoals ik me had gevisualiseerd. En als er dan toch iets is dat anders uitpakt, weet ik inmiddels dat dit is omdat er iets anders, iets beters onderweg is. Wat ik overigens ook doe als ik een intentie zet, is me focussen op een win-win voor beide partijen.

Wil je daar nu meer over weten, vraag dan mijn gratis masterclass ‘Creëren met behulp van de kwantumfysica’ aan.
Daarin laat ik je zien hoe jij met jouw gedachten effect hebt op Het Veld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.