Wat is manifesteren nu eigenlijk?

wat is manifesteren

Ik merk om me heen dat er nog best een oordeel hangt op manifesteren. Veel mensen vinden het een ‘hype’ en zodra ze het woord ‘manifesteren’ horen, lijkt het wel alsof hun brein al heeft bepaald dat het weer zo’n zweverige bedoeling is. Je kent het wel, niveautje geitenwollen sokken.

Dit is dus ook de reden dat ik deze blog schrijf. Het is namelijk helemaal niet zo zweverig als veel mensen denken en laat me je ook uitleggen waarom dat zo is.

Wat is manifesteren nu eigenlijk?

Van Dale geeft de volgende definitie van manifesteren:

ma·ni·fes·te·ren (manifesteerde, heeft gemanifesteerd)
1 openbaren, bekendmaken
2 een betoging houden
3 zich manifesteren zijn aanwezigheid laten blijken

Het komt erop neer dat er iets zichtbaar wordt. Dus iets was eerst een onderdeel van je verbeelding was en later heeft het als het ware tot iets fysieks in je realiteit geleid. Het kan overigens ook een gevoel zijn. Als het alleen fysieke dingen zijn, spreek je over materialiseren.

Het hoeft overigens niet zo te zijn dat het er nog niet was en dat jij het uit ’thin air’ hebt gecreëerd.
Jij hebt het gewoon zichtbaar gemaakt voor jezelf door ermee te gaan resoneren.

Dus als jij zwanger bent, zie jij ineens overal zwangere vrouwen. Het is niet zo dat jij dit om je heen hebt gecreëerd, maar doordat jij in die ‘zwangere vrouwen-vibe zit, laat jouw brein de dingen zien die matchen bij jouw frequentie. Deze zwangere vrouwen waren er altijd al. Die heb je dus ook niet aangetrokken. Het is je brein die ervoor heeft gezorgd dat het ‘manifest’ wordt in jouw realiteit.

Je manifesteert altijd!

De nuances zit hem in het feit dat je wellicht niet altijd manifesteert wat je graag wilt 😉

Stel, je bent ondernemer en je wilt meer klanten. Het gebrek aan klanten dat je op dit moment ervaart, is namelijk ook een manifestatie. Jij ziet namelijk in jouw buitenwereld wat er in je binnenwereld speelt. Dus wat in jou zorgt ervoor dat jij in je huidige situatie blijft zitten?

Hoe kan ik manifesteren?

Eigenlijk heel simpel. Vraag en het wordt gegeven, aldus Esther Hicks (Abraham). Dit klinkt natuurlijk simpel, maar zo makkelijk gaat het in de praktijk vaak niet.

Als jij het alleen maar hoeft te vragen, begint dat natuurlijk met de vraag ‘Wat wil je vragen?’ Dus wat is jouw grootste droom? Vaak hoor ik mijn klanten zeggen dat ze veel geld of een succesvol bedrijf willen. Maar wat is het verlangen daaronder?

Laten we geld als voorbeeld nemen. Waarom zou je veel geld willen? Niet om ‘het hebben’ waarschijnlijk maar om wat het je geeft. Het geeft je wellicht (een gevoel van) vrijheid en rust. Je hoeft je geen zorgen meer te maken of je de rekeningen wel kunt betalen. Zorg dus dat je dat eerst helder hebt. Laat je ook meevoeren met behulp van een visualisatie om erachter te komen wat je wens is. Dat is dus de eerste stap.

De tweede stap is het in de rol stappen van de persoon die heeft wat jij zou willen hebben. Alles is namelijk energie en jij mag met je verlangen gaan resoneren om het zo in je realiteit zichtbaar te maken. Hoe dat werkt, lees je in mijn blog over ‘wat is kwantumfysica?
Nu begrijp ik ook wel dat het lastig is om je de hele dag te gedragen en te denken als je nieuwe zelf. Je wordt namelijk de hele dag door getriggerd waardoor je 95% van de tijd weer in oud gedrag valt. Wat je wel kunt doen is enkele malen per dag visualiseren wie die ‘nieuwe zelf’ is. Wat doet ze, hoe denkt ze, waar besteedt ze haar tijd aan, etc. Maak het zo realistisch mogelijk.

Vervolgens mag je, als derde stap, aan de slag gaan met je beperkende overtuigingen. Je denken stuurt als het ware je doen aan, dus als jij anders gaat denken, zul jij je ook anders gaan gedragen.

De laatste en voor velen de meest uitdagende stap is loslaten en vertrouwen dat het komt. Blijf in een high vibe door je te focussen op alles wat er wél is in plaats van alles wat er (nog) niet is.

Uiteraard hoort het nemen van geïnspireerde actie ook tot de stappen, maar die ingevingen en ‘urges’ die je daarvoor ontvangt, zijn eigenlijk ook niets anders dan een manifestatie.

Kun je wel wat hulp gebruiken, dan help ik je graag. Vraag hier een matchcall aan en dan kijken we samen hoe ik je het best kan helpen.

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?