Help, wat is mijn purpose in het leven?

wat is mijn purpose

Help, wat is mijn purpose in het leven?

Veel mensen worstelen met de vraag wat hun purpose (of doel, roeping, missie, richting) is. Ik heb dit lange tijd ook gedaan. Sterker nog, ik vond het eerlijk gezegd onzin dat iedereen een purpose heeft hier op aarde. Ik was toen duidelijk aan het ronddwalen.

De kinderen werden wat groter en er kwam weer wat meer ruimte in mijn hoofd.
Ik begon steeds meer te merken dat ik geleefd werd door de waan van de dag en begon me af te vragen of dit nu alles was. Er moest toch meer zijn?! Meer mogen, minder moeten. Wanneer was het nu tijd voor mij? En als die tijd zou komen, wie was ik dan?

Ik ben heel veel gaan lezen en las overal dat iedereen een purpose op deze aarde heeft. Iedereen is hier op aarde met een rede. Dit kan zijn in de vorm van een Life Success Coach zoals o.a. Tony Robbins, om mensen te entertainen zoals bijvoorbeeld een stand-up comedian, maar dit kan ook zijn in bijvoorbeeld ‘het verzorgen van mensen’ of ‘iets creëren waarmee je mensen een goed gevoel geeft’, of het ‘overbrengen van kennis’ op anderen.

Twee weken geleden bij het event van Abraham Hicks liepen we even naar de Albert Heijn. Daar zat een vrouw achter de kassa helemaal in haar element. Ze straalde en was vrolijk. Op de vraag van de man voor ons waarom ze vandaag zo vrolijk was, antwoordde ze dat ze altijd zo is. Ze vindt het heerlijk mensen te helpen en ze met een glimlach de dag te laten vervolgen.

Groots en meeslepende purpose

Uiteindelijk ben je op aarde om gelukkig te zijn door een betekenisvol leven te leiden. Dit doe je door o.a. je purpose in het leven te ontdekken. Maar dat is meteen ontzettend lastig. Ik ben er te hard naar op zoek gegaan, met als gevolg dat ik er juist onzeker van werd. Onzeker omdat ik weer niet had gevonden wat mijn purpose was…’was ik eigenlijk wel ergens goed in?’

Ik dacht dat je purpose in het leven groots en meeslepend moest zijn. Dat kan, maar hoeft niet zo te zijn. Het gaat er niet om hoeveel geld je verdient of hoe succesvol je bent maar om de levens die je op een positieve manier hebt geraakt.

 ‘Waar jouw talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping’ – Aristotles.

Talenten

Je purpose heeft veelal te maken met de talenten die je hebt. Jouw unieke gave of bijzonder talent die je aan anderen kan geven. Waarmee jij écht het verschil kan maken. Iedereen heeft iets dat hij of zijn beter kan dan wie dan ook in de wereld.

Diep van binnen weet je misschien al wel wat je echt wilt, maar denk je dat dit niet mogelijk is. Je purpose is iets wat je in je hart voelt en heeft niets te maken met geld, status of wat dan ook. Probeer er niet te krampachtig naar op zoek te gaan. Zie het als een reis. Vaak komt deze purpose dan vanzelf aan de oppervlakte. Omdat je dan uit je hoofd en in je hart zit.

Mijn persoonlijke mening (o.b.v. eigen ervaring) is dat je purpose zich vanzelf wel openbaart als je de dingen doet die je leuk vindt. Dan beweeg je namelijk mee met jouw natuurlijke stroom. Je doet de dingen waar je blij van wordt (niet alleen werk gerelateerd). Dit zorgt ervoor dat je op een hogere frequentie vibreert en zo maak jij weer anderen dingen voor jezelf zichtbaar.

Dit maakt het meteen lastig, want we hebben dan weer allerlei beperkende overtuigingen dat je hard moet werken om geld te verdienen en dat dit niet gebeurd als je alleen maar leuke dingen gaat doen.

Jouw purpose is geen vaststaand gegeven dat ergens op een papiertje staat geschreven. Je hoeft dus ook niet je leven te wijden aan het zoeken naar dat papiertje. Zo werkt het niet. Je purpose heeft te maken met je gevoel. Dat waar je blij van wordt. Jezelf zijn, en dan met wat jij het allerliefste doet, het verschil voor anderen maken.

Bliss

In deze context hoor je mensen tegenwoordig ook roepen ‘Volg je bliss’. Bliss is pure gelukzaligheid. Bliss is je natuurlijke staat van zijn. Het is een gevoel van intens geluk, dat los staat van externe omstandigheden. Het is dus een gevoel dat je kunt creëren door bepaalde dingen te doen. Het is aan jou uit te vinden wat die bepaalde dingen zijn. Hier komt de ongetwijfeld bekende term flow om de hoek kijken.

Flow refereert dan weer aan een mentale toestand waarin je volledig opgaat in je bezigheden. Deze toestand wordt gerealiseerd als er sprake is van een optimale balans tussen de moeilijkheid van een taak en jouw specifieke vaardigheden. In een staat van flow kun je boven jezelf uitstijgen en sneller leren en nieuwe inzichten verkrijgen. Als je in flow werkt is het ‘ineens’ vijf uur. Het lijkt of tijd niet meer bestaat.

Luister daarom ook altijd naar je gevoel. Je gevoel geeft je aan of je op de juiste weg bent of niet. Voel je je goed, dan ben je in lijn met wie je écht bent  (je Hogere Ik, of ziel). Je Hogere Ik communiceert door middel van gevoel en intuïtie.

Leer luisteren naar je gevoel en niet naar je ego. Je ego is een door het verstand voortgebrachte ik en dus niet wie je werkelijk bent. Op basis van wat andere mensen ooit over je hebben gezegd of door ervaringen die je ooit hebt meegemaakt heb jij een mentaal beeld van jezelf gevormd (identiteit).

Uiteindelijk is het natuurlijk wel belangrijk om een bepaalde richting te hebben, anders blijf je stilstaan op een bepaald punt of rondjes draaien zonder eindbestemming. Ben ook niet bang om je richting tussentijds aan te passen. Als het niet goed voelt, is het misschien niet jouw richting.

Inzicht in jezelf

Zoals hierboven ook benoemd, heeft je purpose veelal te maken met je talenten. Maar weet jij eigenlijk wel wat jouw talenten zijn? Weet jij eigenlijk waar jij van in flow raakt? Heb jij een goed inzicht in wie je bent en wat je graag wilt? Want je kunt pas weten wat je écht wilt, als je weet wie je bent. Om je hierbij te helpen heb ik een laagdrempelig, maar o zo waardevol, programma gemaakt om meer inzicht in jezelf te krijgen. Voor maar € 97,- kun jij nu thuis aan de slag om nu eens eindelijk werk van jouw talent te gaan maken.

Is het nu namelijk geen tijd voor jou?!

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?