Wat is de Generator in Human Design? Ontdek je innerlijke krachtbron

wat is de generator in human design

Eén van de dingen die je als eerste ontdekt als je met Human Design in aanraking komt, is je energietype. Je energietype vertelt je hoe jouw energieveld werkt en hoe je dus energie uitwisselt met de wereld om je heen. Het vertelt je ook hóe jij het best je energie kunt uitwisselen met de wereld.

Om die krachtige bewuste creator te worden, is het dus ook belangrijk te weten hoe jouw energie stroomt. Wij leven in een universum gemaakt van energie en wij (ook energie) resoneren met onze realiteit. In alles wat we doen, wisselen we dus ook energie uit. Met alles en iedereen maar ook met het universum ofwel kwantumveld. Ieder energie type doet dat dus op een unieke en eigen manier. Vaak komen daar niet eens woorden aan te pas.

Je herkent het vast wel; soms voel je je prettig of juist heel onprettig in een bepaalde situatie of bij een bepaald persoon. Het is de ‘vibe’ die om iemand heen hangt.

Bij jouw energie type hoort ook een bepaalde vibe. In deze blog ontdek je meer over het energie type van de Generator. De Manifesting Generator valt ook ander dit type, maar dit type wordt in een deze blog toegelicht.

Wat is de Generator in Human Design?

Generators zijn als het ware de levenskracht van de samenleving en vormen de meerderheid van de bevolking, zo ongeveer 66%. Hiervan is 36% een pure Generator en 30% een Manifesting Generator. Ze hebben een ongelooflijke bron van levensenergie die hen in staat stelt om hun taken met passie en enthousiasme uit te voeren. De  Generators zijn, samen met de Manifesting Generators, de bouwers en de werkers in de samenleving. Ze hebben toegang tot (fysieke) energie die vrijkomt mits ze hun strategie en autoriteit goed gebruiken. Wat ik met strategie en autoriteit bedoel, lees je verderop in deze blog.

Generators produceren levensenergie. Levensenergie voedt de planeet, zorgt voor onze voortplanting en dat we als samenleving iets gedaan krijgen. Deze energie kan ingezet worden om te werken en te creëren. Voor de Generator is werk dan ook vaak het belangrijkste aspect van hun bestaan. Ze leven voor het werk (kan ook zijn: runnen huishouden, opvoeden kinderen, etc), mits ze iets doen wat ze leuk vinden uiteraard.

Als ze namelijk doen waar ze echt blij van worden en hun passie en verlangen naleven, dan staan ze helemaal in hun kracht. Ze zijn dan magnetisch AF door hun enthousiasme en charisma. 

Het verschil tussen een Manifesting Generator en een Generator zit hem o.a. in het feit dat een Generator graag dingen afmaakt. Ze kunnen veel verschillende dingen leuk vinden maar worden net wat meer gedreven door de behoefte meesterschap in iets te bereiken.

Generator in Human Design

Meer weten over de Generator? Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de Generator.

en ontvang deze digitale gids van 39 pagina’s + video + inzichtgevende vragen en oefeningen + affirmaties + en een krachtige gewoontetracker.
>> Bestel de gids hier

Kenmerken van een Generator in Human Design

Een Generator heeft een aantal kenmerken die toch echt anders zijn dan die van andere energie typen. Hieronder zijn enkele van de meest opvallende kenmerken van een Generator:

  1. Gedefinieerd sacraal centrum ofwel Enorme energie: Generators (ook de Manifesting Generators) hebben het sacrale centrum gedefinieerd. Dat betekent dat als ze deze op de juiste manier inzetten, ze over ontzettende veel levensenergie beschikken die hen in staat stelt om hun taken uit te voeren met passie en enthousiasme. Vergelijk het met een Duracell batterij.
  2. Volhardend: Een Generator is een volhouder en geeft niet snel op. Ze zijn vastberaden om hun doelen te bereiken, hoe moeilijk de weg ook is. Het proces (van groei) is voor de Generator vaak belangrijker dan het resultaat.
  3. Verbinding maken: Generatoren hebben een natuurlijk vermogen om makkelijk contact te maken met andere mensen. Dit komt doordat ze een heel open en beschikbaar aura hebben.
  4. Focus op werk: Generatoren zijn gericht op hun werk en hebben de neiging om zich te concentreren op één taak tegelijk. Ze zijn uitstekend in het uitvoeren van routinematige taken en hebben een natuurlijke neiging tot efficiëntie.

Hoe kunnen Generators hun energie gebruiken?

Een Generator heeft altijd het sacrale centrum gedefinieerd. Ik vergelijk het altijd met een ‘aan’ knop. Als een Generator ergens positief op reageert met het sacrale centrum (ik noem dat ‘ergens van gaat kwispelen’) dan gaat de energie aan en is bijna niet meer te stoppen.

Deze mensen springen bij wijze van spreken ’s ochtends uit bed, werken de hele dag, komen thuis en zorgen voor het eten, daarna nog ff een wasje en een boodschap en morgen is er weer zo’n dag. Komen ze wel in actie (door verwachtingen, overtuigingen et cetera) terwijl ze er niet van ‘aan’ gaan, ligt een burn-out op de loer.

Omdat het belangrijk is te wachten op de sacrale response, is de strategie van een Generator dan ook om te reageren door middel van het luisteren naar hun onderbuikgevoel. Het gevoel is hun geleidesysteem en geeft ze een seintje dat ze er wél of niet genoeg energie voor gaan hebben.

In mijn YouTube-video over de Generator ontdek je nog meer.

Belangrijk om te weten is dat het eerst iets nodig heeft om op te kunnen reageren. Jij moet eerst echt ‘aan’ gaan op iets.

Hoe beweeg je het meest efficiënt door het leven?

Het enige wat de Generator hoeft te doen is duidelijk te maken waar hij of zij naar verlangt en dan vertrouwen dat er dingen op je pad komen waarop hun onderbuik kan reageren. Dit kan dus van alles zijn, van iets dat je op tv ziet, een advertentie op social media, een vriendin die iets zegt, letterlijk alles. Het enige dat je hoeft te doen, is verwachten dat het komt, je overgeven aan plezier en het moment dat je ergens bewust van wordt je onderbuik laten reageren en dat volgen.

Een van de angsten van een Generator is dan ook vaak dat ze bang zijn dat er niets gebeurt als ze zelf niets initiëren, maar niets is minder waar. Alles is energie en energie reageert op basis van vibratie. Als de Generator de focus houdt op wat hij of zij graag zou willen, zullen ze die energie uitstralen. Daarnaast geven ze daarmee het Reticulair Activatiesysteem in je brein de opdracht om daarnaar op zoek te gaan en de dingen zullen verschijnen.

Kortom, wat is de Generator in Human Design?

Generators zijn essentieel voor de samenleving en hebben een enorme bron van levensenergie, mits ze eerst hun strategie hebben gevolgd en geluisterd hebben naar hun sacrale response. Bij de grotere beslissingen in het leven doen ze er goed aan ook hun autoriteit te volgen. Daarover weer een andere blog.

Zelf val ik als Manifesting Generator ook onder het energie type van de Generator. Sinds ik inzicht heb in mijn energie type en hoe ik me het best door het leven kan bewegen, gaat alles zoveel makkelijker. Eerst stond ik er wat sceptisch tegenover, maar doordat ik het nu ook daadwerkelijk toepas in mijn leven is er al zoveel veranderd.

Daarom heb ik een Ultieme Gids voor de (pure) Generator gemaakt. In deze digitale gids vind je alle belangrijke dingen die je moet weten over het energie type de Generator. Je vindt er daarnaast ook o.a.:
– krachtige opdrachten,
– inzicht gevende vragen,
– een audio de je helpt in contact te komen met je sacraal
– gewoonten-tracker

Generator in Human Design

Meer weten over de Generator? Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de Generator.
>> Bestel de gids hier

Nu van € 47,- voor maar slechts € 27,-

Ben je een Manifesting Generator?
>> Bestel hier De Ultieme Gids voor de Manifesting Generator

Ben je nog niet zo thuis in Human Design? Vraag dan ook zeker mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?’ aan.

[activecampaign form=3]

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?