Wat als alles anders is?

realiteit

Inmiddels weten we, de meesten van ons althans, dat alles energie is. Zelfs jij bent opgebouwd uit energie. Het kleinste deeltje materie (atoom) is in essentie niets anders dan een waarschijnlijkheidsgolf ofwel golf van potentie. Een potentie die pas fysiek zichtbaar wordt als er een observator is. Bizar? Kijk eens naar deze video eens van Dr. Quantum. Je hebt dus een waarnemer nodig die de kwantumgolffunctie doet instorten. 

Deze en vele andere ontdekkingen hebben ertoe geleid dat steeds meer mensen de wereld vanuit een ander perspectief gaan zien. Het overgrote deel van de bevolking leeft nog volgens het ‘Newtonian model of reality’. Men denkt vanuit oorzaak en gevolg.
We hebben gedachten als: ‘Als ik maar hard genoeg werk, dan word ik vanzelf succesvol’, ‘Als ik genoeg geld heb, dan pas ben ik gelukkig’. ‘Als ik…, dan zal ik…’ Maar wat als alles anders is? Wat als het gaat om het veroorzaken van een gevolg? Wat als jij, als observator, dus invloed kunt hebben op hetgeen je creëert? Dit is denken vanuit het ‘Quantum model of Reality.

Veld van oneindige potentie

We zijn dus allemaal aanwezig in een groot veld van oneindige potentie (Het Veld). De ruimte die ogenschijnlijk leeg lijkt, bestaat uit energiegolven. De ruimte tussen dingen is dus ook niet leeg, maar bevat allerlei informatie en mogelijkheden. In dit veld ligt alle informatie als energiegolven opgeslagen.

Deze energiegolven in Het Veld hebben allemaal de potentie ‘iets’ te worden. Alles wat jij kunt bedenken (en ook niet kunt bedenken) is in potentie aanwezig. Dit betekent dan ook dat er dus ergens in Het Veld een versie van jou is die heeft wat jij zo graag wilt. Dit kun je immers bedenken.
Het is jouw taak om de brug te slaat tussen Het Veld en de fysieke wereld. Om daar contact mee te maken, moet je je gevoel en emoties gebruiken. Je moet een mindshift maken van ‘eerst zien dan geloven’ naar ‘eerst geloven en dan zien’.

Manifesteren

In dit kader hoor je ook steeds vaker dat jij je dromen kunt manifesteren. Maar hoe zit dat dan eigenlijk?
Om te begrijpen hoe jij je dromen manifesteert, moet je begrijpen dat energie nooit verloren gaat. Bijvoorbeeld een ijsblokje wordt water en water wordt damp en daarna wordt damp weer iets anders dat we niet kunnen waarnemen. Het is dan in Het Veld aanwezig. Andersom zijn er ook zaken in Het Veld aanwezig die gemanifesteerd kunnen worden. Dus van onzichtbaar naar zichtbaar. Als jij intuned op die frequentie van je dromen, dan krijg je inspiratie en ideeën, deze zet je om in acties (geïnspireerde acties) en deze acties leiden tot resultaten. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben namelijk allerlei belemmeringen die dit proces van manifestatie (onbewust) beïnvloeden.

Een term die hiermee vaak samenhangt is die van de Wet van de Aantrekkingskracht. Maar eigenlijk trek je niets aan, maar je creëert het zelf. Alles wat er zich in jouw buitenwereld afspeelt is als het ware twee keer gecreëerd. Eerst in je gedachten en vervolgens in jouw fysieke wereld. Alles zit dus in jou en je creëert van binnen naar buiten. Je trekt het dus niet aan.

Energieveld

Jouw energieveld zorgt er als het ware voor dat je mensen in jouw realiteit creëert wiens frequentie matcht met jouw frequentie. Of juist bepaalde situaties creëert die matchen met jouw vibratie.
Je kent ze vast wel, van die mensen die voor het geluk of juist ongeluk lijken te zijn geboren. Zij creëren wat ze uitstralen. Je kunt het vergelijken met de radio. Als je afstemt op de frequentie van 538 ontvang je geen 3fm, maar deze is er wel.

Al deze zaken zijn er al, alleen ze vallen je niet op omdat je op een andere frequentie zit. Toen ik zwanger was, zag ik overal babyspullen, zwangere vrouwen en advertenties gericht op zwangere vrouwen. Dit is er altijd al, maar omdat ik niet in die ‘vibe’ zat, viel me dit gewoon nooit op. Het is niet zo dat ik die situaties heb aangetrokken, maar ze zijn als het ware zichtbaar geworden. Ik heb ze met mijn ‘vibe’ in mijn realiteit gecreëerd ofwel zichtbaar gemaakt. Daarom gebruik ik ook eigenlijk liever de Wet van de Creatie.

Wat nu als dit de golven energie waren die voor mij pas een vorm hebben gekregen omdat ik de intentie heb gezet om destijds een kinderwagen (of wat dan ook) te kopen?  En als dit zo zou zijn, dan betekent het dat alles om ons heen golven van energie bevat, die gewoonweg niet zichtbaar zijn omdat we de intentie niet hebben gezet. We leven in een veld van frequenties, het veld van de oneindige potentie. Ontelbaar onzichtbare frequentie, totdat jij besluit ze zichtbaar de maken.

‘If you can dream it, you can do it’

Walt Disney zei het al; ‘If you can dream it, you can do it’. Hiermee bedoelt hij dat als je het kunt dromen, dus kunt bedenken, is het in het veld van de oneindige potentie aanwezig. Alles is begonnen met een gedachte, …iemand naar de maan sturen, het maken van een tafel, … Internet is er bijvoorbeeld ook altijd geweest, maar er is de verbeeldingskracht van een persoon voor nodig geweest om ervoor te zorgen dat we er nu bijna allemaal gebruik van kunnen maken.

De afgelopen jaren heb ik me steeds meer verdiept in de wereld van de kwantummechanica. Voor mij voelt dit als thuiskomen. Dit is moeilijk uit te leggen aan anderen, maar ik voel tot in mijn kleine teen dat ik deze visie verder mee in de wereld mag gaan zetten. Boeken met dat thema kan ik gewoon niet wegleggen. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk naar mensen luisteren zoals Esther Hicks, Amit Goswami, Bob Proctor, Dr. Joe Dispenza, en nog veel meer. Ik zit hierbij op het puntje van mijn spreekwoordelijke stoel en voel een onstilbare honger naar meer.

Mijn missie is meer bewustwording creëren zodat er steeds meer mensen gaan inzien dat ze wel degelijk invloed hebben op hun realiteit. Omdat ik voel dat deze nieuwe zienswijze gedeeld moet worden om zo de wereld naar een hoger bewustzijn te tillen. Ik wil ze laten zien hoe ik dat heb gedaan (en nog steeds doe). Ook ik ben nog lang niet uitgeleerd en ik weet ook niet overal het antwoord op, maar ik zie en voel iedere dag dat ik stappen zet. Ik voel me vrij, gelukkig en intens dankbaar voor het leven dat ik leid.

Meer weten? Vraag dan mijn gratis masterclass ‘Creëren met behulp van de kwantumfysica’ aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.