Wat als affirmeren en visualiseren niet lukt?

purpose

Deze week heb ik al een aantal keer een reactie van een volger gekregen dat ze van alles deden zoals affirmeren, visualiseren, mediteren, journallen et cetera maar niets lijkt te werken. Dus tijd voor mij om daar een blog over te schrijven.

Laat ik vooropstellen dat ik begrijp wat ze bedoelen, want ik heb dat ook lange tijd gehad.

Wat het allerbelangrijkste is om te beseffen, is dat jij moet resoneren met hetgeen jij graag wilt hebben. Doordat jij namelijk in dezelfde frequentie zit als jouw verlangen, zal in jouw realiteit zichtbaar worden dat wat jou helpt je verlangen te verwezenlijken. Dus hoe denkt en wat voelt de persoon die heeft waar jij zo naar verlangt?

De controle pakken

Wat er vaak gebeurt, is dat je dat verlangen zo snel mogelijk wilt realiseren en dat je daardoor de controle wilt pakken. Je zet allerlei ‘tools’ in om er zo snel mogelijk te komen. Je affirmeert en visualiseert (en nog wat andere dingen) zo vaak mogelijk en het frustreert je dat je nog geen resultaat ziet.

Het universum leest alleen vibraties en geen woorden of plaatjes.

Als jij dus gaat visualiseren en affirmeren dat je rijk bent, zul jij in jouw realiteit terugzien welke vibratie je uitzend tijdens de bezigheid en dat is niet altijd gelijk aan hetgeen je visualiseert of affirmeert.

Stel dat je dus visualiseert en affirmeert dat je rijk bent maar diep vanbinnen vraag jij je af hoe je aan het eind van de maand je rekeningen moeten betalen, dan is dat de vibratie die je uitzend.

Vaak zet je deze tools in omdat er een bepaald verlangen is naar iets wat er nu nog niet is en vanuit deze ‘te kort’-vibe ga jij dan visualiseren en affirmeren. Je zult dan alleen maar meer ‘te kort’ manifesteren.

Ik wil daarmee niet zeggen dat affirmeren en visualiseren niet werkt, integendeel, maar het werkt alleen als jij het ook echt kunt voelen.

Loslaten om het te manifesteren

Mocht je moeite hebben om echt te kunnen voelen en echt in de rol van je toekomstige zelf te stappen, laat het dan los. Vaak houd je jezelf namelijk als een kurk onder water met alle weerstand die je opwerpt in je vibratie. Als je loslaat schiet de kurk weer naar de oppervlakte en kan het weer met de ‘flow’ mee.

Hoe vaak zie je niet dat iemand zwanger probeert te worden, wat niet lukt, en zodra ze het ‘opgeven’ raken ze alsnog zwanger. Dit is omdat ze het verlangen hebben losgelaten en daarmee ook alle weerstand. Doordat het weerstandvrij is, kan het zich makkelijker manifesteren.

Mocht jij nu ook vaak gefrustreerd raken van al dat visualiseren en affirmeren, pak het dan anders aan. Je hebt eerder gelezen dat het universum niet reageert op woorden en beelden, maar op vibratie. Stel dat jij overvloed wilt ervaren, maar met geld kun je dat niet voelen. Op welke andere onderdelen van je leven kun je die overvloed wel voelen? En ga daar dan zo vaak mogelijk met je gevoel naartoe.

Ik heb er ook een video voor je over opgenomen. Je vindt deze hier.

Meer weten over vibraties en manifestaties? Vraag dan mijn gratis masterclass ‘manifesteren met de kwantumfysica’ aan.

Wil je liever echt aan de slag om je leven te transformeren? Kijk dan hier wat ik voor jou kan betekenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.