Wanneer je je gevoel volgt

Afgelopen paar dagen ben ik op de Business Boost Bootcamp van mijn business coach geweest. Drie dagen werken aan mijn bedrijf en aan mezelf. Ik hou ervan.

De ene doorbraak na de andere had ik. Eigenlijk begon het met één bepaald inzicht dat ervoor zorgde dat bij mij alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Mijn doel is nog steeds hetzelfde. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen bij hun persoonlijke groei, zodat ze zich bewust worden dat ze zelf hun eigen realiteit kunnen creëren. Daar sta ik voor de volle 100% achter. Dit weekend kwam ik erachter dat deze doelgroep te breed is, want ik kan de woorden niet vinden om de juiste mensen aan te spreken. Het voelde niet goed.

Mijn gevoel

Nu ben ik teruggegaan naar mijn gevoel. ‘Wie wil ik nou écht graag helpen?’ Het antwoord kwam snel. Dat is de (startende) ondernemer met grote dromen, maar in de praktijk lukt het haar niet. Na vier jaar is nog maar iets meer dan de helft van de gestarte bedrijven actief. Bij zzp’ers ligt dit percentage beduidend lager: na vier jaar is niet eens de helft nog actief als ondernemer. Waarom is dat? Waarom lukt het haar niet om haar doel waar te maken?

Er is iets dat haar tegenhoudt om haar doelen te bereiken en dat iets is ze zelf. Ze probeert van alles maar het lukt niet zoals ze wil. Als ze anderen wel ziet doen wat zij graag wil, maakt haar dit onzeker. Onzeker over haar eigen kunnen en over haar toekomst. Ze wil trots zijn op hetgeen ze doet, veel mensen bereiken, en zelfverzekerder zijn. En daarmee ook veel meer omzet.

Wat maakt dat het haar niet lukt en anderen wel? Wat maakt dat zij het gevoel heeft dat ze er tien keer zo hard aan moet trekken?

Het antwoord op die vragen is eigenlijk heel simpel. Het bereiken van haar doelen, op welk gebied dan ook, heeft niets te maken met intelligentie, kennis, geluk of wat dan ook. Dit alles heeft te maken met haar mindset; de patronen die ze heeft ‘draaien’ in haar hoofd. Een patroon die je maar een korte tijd met wilskracht kunt overschrijven. Zie het als software die als het ware draait op jouw pc en waar je je niet bewust van bent.  Maar wat als jij als ondernemer de verkeerde software op jouw pc hebt staan?

Dan wordt het tijd voor een update en daar kom ik in beeld.

What’s in a name

Sinds ik dit besluit heb genomen, voel ik me zoveel lichter. Ik voel dat dit een succes gaat worden, want ik weet dat ik als coach die ambitieuze onderneemster kan helpen om groots te dromen en haar kan laten inzien hoe ze dit waar kan maken. En door haar te helpen met haar dromen, maak ik die van mij waar.

Ik ga me geen business coach noemen, want dat wekt misschien een verkeerde indruk. Hoe dan wel, dat weet ik nog niet.
Uiteraard heb ik van mijn business coach geleerd hoe ik een succesvol bedrijf op kan zetten en alle tools die ik daarvoor in kan zetten, maar daar wil ik me in mijn coaching niet mee bezig houden. Ik wil de onderneemster laten zien en ervaren dat het bereiken van bepaalde doelen echt niet zit in het hard werken, maar je stip op de horizon duidelijk hebben, groot denken, en een persoonlijkheid creëren die daarbij past.
Begrijp me niet verkeerd…je zult er natuurlijk wel wat voor moeten doen.

Ik ga (startende) ondernemers helpen in hun persoonlijke groei, zodat ze van hun bedrijf een succes kunnen maken. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis groeisessie aan.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.