Waarom werken aan je mindset niet werkt

mindset

Wil jij je leven veranderen, dan moet je werken aan je mindset, althans dat lees je overal op social media. Ik wil jou meer inzicht geven waarom dit niet geheel waar is.

Maximaal 5% van je dag wordt bepaald door je bewustzijn en de andere 95% neemt jouw onderbewustzijn voor zijn rekening. Jij denkt misschien dat je heel bewust leeft en zelf (met je bewustzijn) aan het stuur staat, maar dat is niet zo.

Sterker nog, onderzoek wijst uit dat als jij denkt bewust een besluit te nemen, je brein dit al 7 seconden eerder heeft gedaan. Vervolgens wordt het naar de linkerkant van je hersenen gestuurd en hier maakt je brein er een verhaaltje bij zodat je (bewust) kunt verklaren waarom je dat besluit hebt genomen. Kortom, 95% van al jouw beslissingen, acties, gedachten en gevoelens zijn dus automatisch gedrag.

De kwaliteit van jouw onderbewustzijn

De kwaliteit van jouw leven op het gebied van o.a. gezondheid, carrière, relaties en financiële situatie zijn het directe gevolg van de kwaliteit van jouw onderbewustzijn.

Jouw onderbewustzijn creëert gedachten, vervolgens creëren je gedachten emoties en je emoties bepalen weer wat voor gedrag je inzet. En het gedrag dat je veelvuldig inzet, creëert een nieuw programma in je onderbewustzijn. Daarom hebben we ook meer dan 90% dezelfde gedachten als gisteren. Ons reptielenbrein, dat deel van ons brein waar ons automatische gedrag ligt opgeslagen, probeert ons namelijk te beschermen. Een aangezien je gisteren hebt overleeft met je denken en doen, herhaalt hij dit vandaag.

Jouw gedachten, gevoelens en gedragingen maken jouw persoonlijkheid en jouw persoonlijkheid creëert jouw persoonlijke realiteit. Je gedachten zijn namelijk elektrisch geladen en je gevoelens zijn magnetisch geladen. Zij creëren een bepaalde vibratie, ook wel het elektromagnetische veld om jou heen. De vibratie van je brein is bijvoorbeeld te meten met een EEG. Alles wat een vibratie heeft, heeft dus ook een frequentie.

Wet van de Aantrekkingskracht

Niet alleen jij vibreert, alles in het universum bestaat uit trilling. De Wet van de Aantrekkingskracht zegt dan ook dat gelijksoortige trillingen elkaar ‘aantrekken’. Zelf denk ik dat je niets aantrekt, maar dat je het zichtbaar maakt voor jezelf. Want als tijd en ruimte constructies zijn bedacht door de mens, is alles dus hier en nu aanwezig.

Jouw brein is zo afgesteld dat jij alleen maar datgene ‘ziet’ dat matcht bij jouw onbewuste overtuigingen, percepties, vibratie, e.d. Jouw onderbewustzijn heeft namelijk als doel om jouw buitenwereld te matchen met jouw binnenwereld en niet andersom.

Kortom, jij ziet in het kwantumveld dat wat resoneert met jouw persoonlijkheid. Als het ware ontvang je het kanaal waar jij op bent afgestemd. Maar er is veel meer te ontvangen.

Dus…alles wat jij denkt, zegt en voelt trekt continu jouw huidige realiteit aan.

De taal van het universum is die van emoties (energie in beweging). Alles wat we graag willen of waar we bang voor zijn, is een emotie. Emoties sturen ons gedrag en je gedrag bepaalt weer welke resultaten je krijgt. Het is dus heel belangrijk om met je emoties aan de slag te gaan.

Maar…je emoties worden dus gestuurd door je gedachten. En je gedachten worden aangestuurd door je onderbewustzijn en alle percepties en overtuigingen die daar liggen opgeslagen. Deze automatische programma’s zijn ontstaan door programmering in je kindertijd welke je onderbewustzijn voor waar heeft aangenomen. Deze, voor jouw gevoel, waarheid stuurt je denken, voelen en creëert dus uiteindelijk jouw externe realiteit. Je ziet de wereld niet zoals deze is, maar zoals jij bent. Maar hoe waar zijn deze denkbeelden eigenlijk?

Om voor jezelf een nieuwe realiteit te creëren, zul je dus ook met je onbewuste programmering aan de slag moeten gaan. Het zijn namelijk jouw onbewuste programma’s die jou tegenhouden te groeien naar grote hoogte. Je moet niet anders gaan DOEN, maar je moet anders ZIJN.

Mindset vs. brainset

Je automatische programma’s die in je onderbewustzijn liggen opgeslagen, sturen dus meer dan 95% van je gedrag. Probeer je je gedrag te veranderen door positief denken en positieve affirmaties, dan doe je dat dus met je bewustzijn, je linker rationele hersenhelft. Je bewustzijn dat maar verantwoordelijk is voor 5% voor je realiteit. Stel dat je jezelf voorhoudt dat je veel geld wilt verdienen en dit iedere dag affirmeert. Dit gaat je niet lukken zolang je onbewuste patronen hebt die dit blokkeren (bijv. geld stinkt, je bent het niet waard dat…)

Je mag dus eerst je onderbewustzijn aan gaan passen. Focus je dus niet op wat je dóet, maar op wie je bént. Je huidige realiteit is dus ook niets anders dan een reflectie van je identiteit (onderbewustzijn).

Het geheim voor het manifesteren van een leven dat jij wilt is dus ook dat jij bewuste intenties zet, want je gedachten zijn elektrisch geladen én je onderbewustzijn vullen met overtuigingen, percepties en dus energie die jouw bewust gewenste uitkomst ondersteunen. Zo zend je uit én trek je aan.

Dit doe je door het herprogrammeren van je (reptielen)brein en meer te leven vanuit overgave en vertrouwen. Het gaat er niet om dat je je mindset verandert, want dat is maar verantwoordelijk voor 5% van je gedrag. Het gaat erom dat jij je brainset verandert, want dat stuurt 95% van je gedrag en is dus vele malen effectiever.

Hulp nodig?

Voel jij ook dat het tijd is voor verandering? Verandering die je nu eindelijk voor eens en voor altijd doorvoert?
Het feit dat je deze blog tot het eind hebt gelezen, betekent dat het met je resoneert en dat jij waarschijnlijk op zoek bent om je leven meer te sturen. Meer rust in je hoofd en meer vrijheid.

Ben jij iemand die het beste uit zichzelf wil halen? Iemand die zich graag verdiept in thema’s m.b.t. persoonlijke groei en spiritualiteit, maar ook iemand die een meer wetenschappelijke invalshoek (kwantumfysica, neurowetenschap) zoekt? Ben jij iemand die ook graag wil weten hoé het dan werkt? Dan kan ik je helpen. Hoe?
– met 1-op-1 coaching
– online training over ‘herprogrammeren van je brein

Ben jij al lid van mijn YouTube-kanaal? Daar deel ik video’s m.b.t. persoonlijke groei (kwantumfysica, gewoontegedag e.d.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.