Waarom je intenties zou moeten zetten

intenties

Afgelopen maandag ben ik de week gestart met het zetten van mijn intenties. Vervolgens zocht ik iets op in mijn aantekeningen en kwam ik mijn aantekeningen tegen van het event van Abraham Hicks wat enkele jaren geleden in Amsterdam plaatsvond. Dit ging o.a. ook over het belang van het zetten van intenties. Vast niet zonder toeval dus daarom wil ik er wat meer over delen.

Wat veel mensen gewend zijn om te doen, is het leven te leven zoals ze gisteren en eergisteren ook hebben gedaan. De meeste mensen zijn namelijk voor meer dan 95% compleet geautomatiseerd in hun denken en doen. Hierdoor heb je als het ware iedere dag opnieuw dezelfde soort gedachten. Je leeft dus als het ware ook in het verleden, want dat is ook het moment waar alle automatische programma’s die jij hebt draaien zijn ontstaan. Het kiest op basis van ‘oude’ situaties hoe je in het nu denkt en acteert. Vergelijk het een beetje met de cookies op je pc. Als jij iets in de zoekbalk intypt, vult google het al automatisch in op basis van jouw ‘zoekgeschiedenis’.

Maar jij kunt daar verandering in aanbrengen door jouw brein actief te gaan sturen. Dit kun je doen door het zetten van intenties. Als jij iedere dag een intentie zet, stuur jij namelijk veel bewuster jouw dag.

Segment Intending

Abraham Hicks heeft het dan ook nog over segment intending. Dat is dat je per segment van je dag een intentie zet. Een segment is als het ware ieder nieuw onderdeel van je dag. Het opstaan is bijvoorbeeld een segment, net als het ontbijten of het naar je werk gaan. Dus telkens als je van de ene naar de andere activiteit gaat in je dag verander je van segment.

Als je nieuw bent met het zetten van intenties, dan zou ik hier overigens niet mee beginnen, want dat is meteen wel erg veel. Wat je wel kunt doen, is iedere dag even een paar minuten de tijd nemen om je intentie voor de dag te zetten. Hoe wil je dat de dag verloop? Wat wil je voelen vandaag? Wie wil jij helpen vandaag? Welke dingen wil je zeker gereed hebben aan het eind van de dag? Hoe voel jij je als je vanavond in bed ligt? et cetera.

Op deze manier stuur jij jouw brein veel gerichter. Je hoort het me vaker zeggen, maar jij kijkt als het ware door een koker naar de wereld. Jouw brein laat je alleen maar zien dat wat matcht bij o.a. datgene dat actief in jouw vibratie aanwezig is. Bij het zetten van een intentie zorg je ervoor dat die nieuwe vibraties actief worden in jou en kan je brein ernaar gaan handelen.

Zet in op win-win

Persoonlijk zet ik altijd in op win-win. Voordat ik bijvoorbeeld een 1-op-1 gesprek inga, zet ik ook altijd een intentie. Ik zet mijn beide voeten op de grond, sluit mijn ogen en verbind me met mijn coachee. Ik focus me dan op hoe moeiteloos de juiste woorden tot me komen om transformatie bij de ander teweeg te brengen. Ik zet de intentie hoe mijn coachee vol inspiratie, eye-openers en tevredenheid het gesprek weer verlaat na afloop. Ik zet de intentie hoe fijn en voldaan ik mezelf voel dat ik dit voor anderen kan en mag betekenen.

Ik heb er ook een YouTube-video over opgenomen.

Ik ben benieuwd. Werk jij ook met het zetten van intenties?

automatische programma's, conditioneringen, gewoontegedrag, intenties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.