Waarom het jou niet lukt om te bereiken wat je wilt

onderbewustzijn

Waarom is de ene persoon verdrietig en een ander gelukkig? Waarom is de ene persoon vrolijk en gaat het hem voor de wind, terwijl de ander zich arm en ellendig voelt? Waarom is de ene persoon angstig en bang, terwijl een ander juist veel vertrouwen heeft en zelfverzekerd is? Waarom heeft de ene persoon een mooi groot huis, terwijl een ander dakloos is? Waarom heeft de ene persoon enorm veel succes en faalt de ander? Waarom is de ene spreker immens succesvol en populair, terwijl een andere spreker maar middelmatig en niet succesvol is? Waarom is de ene persoon ontzettend succesvol in zijn werk, terwijl de ander eigenlijk niets bereikt?

Zo ongeveer begint het boek ‘The power of your subconscious mind’ van dr. Joseph Murphy. Mij heb je dan meteen, want dit zijn vragen waar ik me zelf ook lange tijd mee bezig heb gehouden. En eigenlijk nog steeds doe, alleen nu op een andere manier omdat ik inmiddels het antwoord weet.

In zijn boek heeft hij het, hoe kan het ook anders, over je onderbewustzijn. Dit onderbewustzijn staat verbonden met het kwantumveld. Zelf noemt hij dat oneindige intelligentie.

Bewustzijn versus onderbewustzijn

Je bewustzijn wordt ook wel je objective mind genoemd omdat het te maken heeft met de wereld buiten jou. Je bewustzijn is jouw gids en richtinggever in het contact met de buitenwereld. Het observeert de wereld door je 5 zintuigen. Je bewustzijn leert door:
1. Observatie
2. Ervaring
3. Opleiding

De belangrijkste functie van jouw bewustzijn is het kunnen beredeneren. Als je verschillende opties hebt, kun je bijvoorbeeld op basis van je redenering de beste optie kiezen om het gewenste resultaat te krijgen. Je trekt als het ware een conclusie (met logisch nadenken) op basis van de informatie die is gegeven. Ook o.a. je verbeelding, korte termijngeheugen en je percepties zijn onderdeel van je bewustzijn.

Jouw onderbewustzijn redeneert niet, het neemt gewoon simpelweg aan wat jij erin stuurt. Zie het als aarde. Het maakt de grond niet uit wat je erin stopt, hij laat het wel groeien.

Je onderbewustzijn wordt ook wel je subjective mind genoemd. Je onderbewustzijn ontvangt informatie niet door je zintuigen maar door intuïtie. Het is dat deel van je mind waar o.a. je patronen en overtuigingen liggen opgeslagen. Ook is dit het emotionele deel van je mind.  Dit deel van je mind bepaalt de vibratie waarin je zit. Je onderbewuste drukt zich als het ware door je uit op basis van gevoelens en acties.

Je onderbewustzijn ‘ziet’ dus zonder gebruik te maken van je zintuigen, maar leert door gevoel. Het heeft de capaciteit voor helderhorendheid en helderziendheid. Je onderbewustzijn kan intappen op het kwantumveld en die informatie ophalen die je nodig hebt. Met je onderbewustzijn kun je in theorie de gedachten van anderen lezen net als informatie in een gesloten envelop en/of dichte kluisjes. Je herkent dat vast wel…je denkt aan iemand en diegene belt of appt net. Dat is je onderbewustzijn die informatie uit het veld heeft opgepikt.

Je onderbewustzijn leert op twee verschillende manieren
1. Hypnose (eerste 7 jaar)
2. Herhaling (oefenen)
3. Traumatische ervaringen (impact)

Wat je zaait, zult je oogsten

Je kunt het zo zien; je bewustzijn is de kapitein van het schip en staat op de brug. Hij stuurt het schip en beveelt de mensen in de machinekamer, deze mensen hebben op hun beurt de controle over de machines et cetera. De mensen in de machinekamer weten niet waar ze heengaan, ze volgen alleen de orders op. Je onderbewustzijn is uiteraard de machinekamer in deze vergelijking.

Je bewustzijn is als een soort van poortwachter. Het ziet erop toe dat het onderbewustzijn beschermt wordt tegen onjuiste impressies. Maar jij bent diegene die met jouw overtuigingen en percepties ook vaak onjuiste impressies doorlaat.

Je denkt met je bewustzijn en wat je herhalend denkt, wordt opgeslagen in je onderbewustzijn. Jouw onderbewustzijn gaat creëren conform de opdracht die het heeft gekregen. Als jij positief denkt, zullen er meer positieve zaken volgen. Maar andersom ook. Een term die hiermee samenhangt is de self fulfilling prophecy. Wanneer jouw onderbewustzijn een idee heeft geaccepteerd zal het daar ook naar gaan handelen. Je zult oogsten wat je zaait.

Vergelijk je gedachte met een zaadje … een zaadje met de potentie om iets te worden. Je onderbewustzijn, die verbonden is met het kwantumveld, gaat aan de slag om het de gewenste vorm te geven. Ik zal dit hieronder toelichten aan de hand van een voorbeeld.

Je onderbewustzijn als basis

Je kunt het vergelijken met een eikel. De eikel is in dit geval het zaadje met de potentie een eik te worden. Als je deze eikel in de grond stopt, en zijn gang laat gaan, zal er een eik uit groeien omdat het de (bij een eik passende) energie aantrekt om te groeien. Er zal bijvoorbeeld geen berk of mais uitkomen. Als je een maiskorrel in dezelfde grond stopt, trekt de korrel de juiste, maar andere, energie aan om mais te laten groeien en geen eikenboom. Zelfde omgeving, andere energie. We leven allemaal in dezelfde omgeving, ofwel het kwantumveld, maar we planten allemaal andere zaadjes.

Psychologen en psychiaters wijzen erop dat wanneer gedachten getransporteerd worden naar je onderbewustzijn dat er dan een bepaald imprint gemaakt wordt in je breincellen. Zodra je onderbewustzijn een idee accepteert, zal het in actie komen om het te gaan uitvoeren. Het werkt met associaties en gebruikt alle kennis waarover je beschikt om de opgedragen opdracht uit te voeren. Het trekt de oneindige intelligentie, energie en wijsheid in jou aan. Het lijnt alle natuurlijke wetten op om zijn doel te bereiken. Soms zie je meteen effect en soms duurt het weken.

Een goudmijn

Er zit dus een goudmijn in ons, waaruit je alles kunt halen wat je nodig hebt om een glorieus, gelukkig en overvloedig leven te leiden. De meeste mensen zijn slapend en zich niet bewust van deze goudmijn in henzelf. Wat jij wilt, kun je bereiken.

Die power hoef je niet te gaan krijgen of iets dergelijks, het zit al in je. Het zit in iedereen. Je mag alleen gaan leren hoe je het moet gaan gebruiken. Je mag gaan leren hoe het werkt zodat je dit in je voordeel kunt laten werken in alle onderdelen van je leven.

In je onderbewustzijn vind je de oplossing voor elk probleem en de oorzaak van ieder gevolg.

Het is algemeen bekend dat wat jij in je onderbewustzijn brengt, jij zult terugzien in je leven als een bepaalde conditie, ervaring of situatie. Wat je zaait in je onderbewustzijn zul je oogsten. Al je ervaringen, situaties, condities en gedragingen zijn de reacties van je onderbewustzijn op je gedachten. Het zijn jouw overtuigingen die bepaalde resultaten in je leven geven.

Begin nu met zaaien van gedachten als vrede, geluk, goede acties, goede bedoelingen en voorspoed. Blijf deze zaadjes continu planten en je zult een geweldige oogst hebben. Wat jij als waar aanneemt, wordt manifest in je realiteit.

Doe mee met mijn gratis challenge ‘Van loop naar levenskunst‘ van 1 t/m 8 juli en ik laat je ontdekken welke verhalen er in jouw onderbewustzijn zitten en hoe jij jezelf andere verhalen kunt gaan vertellen.

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?