De vier obstakels in je groei

obstakels in je groei

Ik rond de laatste dingen af voordat de vakantie begint en spreek met mezelf af dat ik zo weinig mogelijk probeer te werken.
Nog geen 10 minuten later word ik gebeld door een man die samen met een neuropsycholoog een publicatie heeft uitgebracht. Hij ziet in mijn werk raakvlakken met zijn werk.

Terwijl we aan het praten zijn, voel ik steeds sterker dat ik hier nog meer over mag delen, omdat dit zulke waardevolle informatie is die je leven echt kan transformeren. En dit is echt geen ‘wij van wc-eend adviseren wc-eend’-verhaal. In deze blog lees je dan ook de vier obstakels in je groei.

Je leven als hologram

Er gebeurt zoveel om je heen wat jij niet ziet. Sterker nog, ons brein delete 99,9% van wat het ziet en laat alleen in ons bewustzijn door dat wat matcht met onze patronen. Wat je mij dus ook heel vaak hoort zeggen is dat jij de wereld niet ziet zoals deze is, maar zoals jij bent.
Je brein vertaalt als het ware de energieclusters om je heen en projecteert dit weer in jouw realiteit. Eigenlijk net als met een hologram. Het is een constructie van je brein. Ik schreef er eerder al een blog over.

Je hebt een bewustzijn en een onderbewustzijn. In je bewuste brein bevinden zich mental faculties zoals bijvoorbeeld je verbeelding, redenering, wilskracht en volharding. Je kunt dus in je verbeelding een mooi doel voor je zien en met je wilskracht en volharding dit willen bereiken, maar hier heb je óók jouw onbewuste brein voor nodig. Als deze namelijk niet op 1 lijn liggen met elkaar ontstaat er cognitieve dissonantie, ofwel gewoon chaos, in je brein. Je probeert vol gas te gaan, met de handrem erop.

Door deze chaos krijg je angst en stress. Dit zorgt ervoor dat je innerlijke criticus meteen gaat tetteren in je hoofd en we gaan rationaliseren waarom we toch beter niet …

Obstakels in je groei

Je brein is geprogrammeerd om je in je comfortzone te houden. Vaak is dit uit angst om gezichtsverlies te leiden, angst om te falen, angst om kritiek te ontvangen, angst om niet goed genoeg te zijn. Dit zijn gewoon neurologische en biologische circuits in je brein die in een nanoseconde geactiveerd worden.

Je mag dus ook je onderbewustzijn gaan her-kalibreren om voor je te werken in plaats van tegen je te werken.

De vier obstakels in je groei die je vaak in de weg staan om je doelen te bereiken, zijn:
1. Zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarden
2. Beperkende overtuigingen en verhalen
3. Emoties, angst en onzekerheid
4. Kennis en vaardigheden

Al deze bovenstaande punten houden jouw huidige identiteit in stand. De identiteit die jouw huidige realiteit creëert. Met jouw huidige identiteit, komt namelijk heel veel gewoontegedrag. Tegen de tijd dat je 35 jaar bent, ben je namelijk voor meer dan 95% volledig geautomatiseerd. Dit leidt tot bepaalde acties en op zijn beurt weer tot bepaalde resultaten.

De meeste coaches

De meeste businesscoaches focussen zich met name op punt 4. Ze delen kennis en vaardigheden hoe je ander gedrag kunt laten zien. Maar nogmaals, als jouw onderbewustzijn niet op deze manier geprogrammeerd is, zul je chaos in je hoofd ervaren en jezelf saboteren.

In mijn ‘Transformeer jezelf’-traject ga je juist met punt 1 tot en met 3 aan de slag.

Wat is de identiteit van de persoon die jij graag wilt zijn?
Iemand die:
– doelen stelt en ze ook bereikt?
– ergens aan begint én het ook afmaakt?
– dingen toepast in plaats van alleen maar uit een boekje leert?
– zichzelf uitdaagt haar doelen te halen?
– inziet dat haar dromen gewoon doelen zijn en weet hoe ze die met gratie en genot kan behalen?

Wat als?

Wat als je die persoon zou kunnen zijn? Wat als jij een voorbeeld bent voor je kinderen? Wat als je meer succes hebt dan dat je ooit had durven dromen? Wat als dit moeiteloos en vanuit flow mag gaan?

Dus voel jij jezelf die eeuwige twijfelaar? Nu weet je hoe dat komt en wat je mag doen om in actie te komen.

Ik hoor mensen ook vaak zeggen dat ze geen geld hebben. Maar geld is nooit het issue, maar de identiteit en het gedrag dat men laat zien dat continu bevestigt en versterkt wat je niet wilt door te zeggen dat ze geen geld hebben.

Ben dus ook groter dan het gebrek aan geld, het gebrek aan tijd, het gebrek aan…
En stel jezelf de vraag wat het je waard is om mentaal, emotioneel en spiritueel zoveel meer in balans te zijn.

Wil je een eerste stap in de juiste richting zetten? Vraag dan hier een match call aan om te zien of en hoe ik je kan helpen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.