Verwachtingen, ben jij er eigenlijk ook wel klaar mee?

verwachtingen

Laat jij je ook leiden door verwachtingen? Verwachtingen van je leidinggevende, je klanten, je omgeving maar ook vooral verwachtingen van jezelf. Verwachtingen die gebaseerd zijn op het sociaal wenselijke. Bijvoorbeeld dat je na jaren van studeren toch eigenlijk echt een baan in die richting moet zoeken omdat dit voor jouw gevoel nou eenmaal zo hoort, of dat je een hogere functie wordt aangeboden en dat je deze aanneemt omdat het voor je gevoel eenmaal zo hoort. Of voor de ondernemers onder ons…dat je jezelf veel te veel laat leiden door wat jíj denkt wat de verwachtingen van jouw klanten zijn omdat je de overtuiging hebt dat de klant nou eenmaal koning is.

Ik maakte me er zelf ook vaak schuldig aan hoor. Ik verwachtte vooral heel veel van mezelf. Daarnaast was ik ook heel goed in het ‘alvast invullen wat de ander denkt’-principe. Nu is dat minder, omdat ik nu veel meer inzicht heb in mezelf. Wie ik ben en vooral wat ík wil.

Het is zo belangrijk om te weten wát je zelf nu echt wilt, het ‘hoe’ komt dan vanzelf. Als je weet wat je wilt, kun je namelijk je GPS in gaan stellen en stappen gaan zetten om daar te komen. Op basis daarvan kun je een keuze maken (om er ‘ja’ of ‘nee’ tegen te zeggen). Kortom; is het energieverhogend of juist een energieverlagend. Je gevoel is namelijk je geleidesysteem en ook punt van ‘aantrekking’. Het ‘hoe’ openbaart zich dan vanzelf.

Burn-out

Ben jij ook meer bezig met het voldoen aan verwachtingen van je leidinggevende, collega’s of klanten en veel minder met wat jij wilt? Weet jij eigenlijk wel wat jíj wilt?

Wil je misschien wel een andere baan, maar lukt het je niet in actie te komen? Wil je eigenlijk een andere richting op met je bedrijf, maar vind je dat dat eigenlijk niet kan. Ik weet als geen ander dat het ontzettend spannend is om je zekerheden (zoals vast contract en leuke collega’s) op te geven. Ook weet ik hoe het voelt om je bedrijf om te gooien naar iets wat veel beter bij je past. Wat is het alternatief… dat je blijft zitten waar je zit, terwijl je merkt dat dit je steeds meer energie kost en je zelfvertrouwen maar af blijft nemen? Ik weet nu dat persoonlijke groei je veel verder brengt, dan ‘zekerheid’ ooit zal kunnen.

Je kunt het ook anders bekijken. Wat als je huidige baan of onderneming van (negatieve) invloed gaat zijn op je gezondheid. Als je werkzaamheden niet aansluiten bij je talenten en verlangen, maar juist bij je minder ontwikkelde kanten, dan moet je voor je gevoel continu op je tenen lopen. Dit kost ontzettend veel negatieve energie en leidt uiteindelijk tot een burn-out. Ben je dan niet verder van huis?

De eerste stap

Hoe keer je het tij en leer je te kiezen voor jezelf?
De eerste stap is om er achter te komen wat hetgeen is dat jíj echt heel graag wilt. Dan pas kun jij je GPS instellen.

Hier kun je vandaag al mee aan de slag gaan. En nog GRATIS ook ;-). Hier kun je mijn gratis training ‘Krijgen wat je wilt‘ aanvragen, waarin ik je laat zien hoe jij er achter kunt komen wat jij, diep vanbinnen, echt wilt.

burn-out, persoonlijke groei, verwachtingen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.