Welke verhalen vertel jij jezelf?

ondernemer

Jaren geleden zat ik, net als vele anderen nu, vast. Vast in mijn leven. Ik voelde vanbinnen dat ik meer kon, maar mijn hoofd was het er niet mee eens. Ik zat vast in verhalen die ik mezelf vertelde.

Jarenlang zat ik op een plaats omdat ik bang was…bang voor het onzekere, bang om de verkeerde keuze te maken, bang om op te geven wat ik had, eigenlijk bang om mijn comfortzone uit te komen.

Ik wilde het beste uit mezelf halen. Maar ik merkte ook dat met de komst van onze kinderen dit op de achtergrond kwam te staan.

Persoonlijke ontwikkeling is altijd al een thema geweest in mijn leven, alleen een aantal jaar geleden ontdekte ik deze rode draad in mijn leven pas.

Verhalen

Toen ik in 2016 Talentenbureau Vitamine T ben gestart, voelde ik me meer mezelf dan ooit daarvoor. Maar het voelde nog niet helemaal ik. Ik kwam namelijk allerlei verhalen tegen. Verhalen als:
– ‘wie zit er nu op mij te wachten?’
– ‘ik kan dit toch niet’
– ‘wie ben ik nu om anderen wat te leren?’
– ‘ik ben toch geen ondernemer’
– ‘binnenkort val ik door de mand’
– ….

Deze verhalen hielden me tegen. Vervolgens ben ik hiermee aan de slag gegaan. Terwijl ik meer en meer las over hoe je gedachten van invloed zijn op je realiteit voelde ik nog sterker dat daar een rol voor mij was weggelegd. Ik ging steeds meer trainingen volgen en lezen over het thema ‘gedachten creëren je realiteit’. De meest interessante onderwerpen zijn voor mij ‘de werking van het brein’ en ‘gewoontegedrag’.

Vervolgens kwam de kwantumfysica op mijn pad. Als ik daarover lees of video’s kijk, voel ik me als een klein kind de avond voor haar verjaardag. Ik voel de energie van nieuwsgierigheid gieren door mijn lijf. Deze kennis zorgt ervoor dat alle losse stukjes als het ware als een puzzel in elkaar vallen. Ik zie ook steeds meer de resultaten van het toepassen van deze kennis in mijn eigen leven.

Vrije artiest op eigen podium

Dit (bijna) hele proces van mijn leven als een clown in het circus van iemand anders (u vraagt, wij draaien) naar de vrije artiest op mijn eigen podium heb ik vertaald in mijn traject. Ik wil mensen helpen die een bepaald doel hebben (of dit nu groot worden is met hun bedrijf, een bedrijf starten of op een bepaalde functie azen). Ik wil ze helpen los te breken uit hun beperkende verhalen. De beste versie van zichzelf als stip op de muur zetten en ze helpen daar te komen, op de manier waarop ik daar ook mee bezig ben.

Ik wil mensen helpen in hun persoonlijke groei. Mensen laten inzien dat ze vast zitten in een gevangenis waarvan hun beperkende overtuigingen de tralies zijn. Mensen laten inzien dat de deur van deze gevangenis gewoon openstaat, maar dat ze het gewoonweg niet weten.

Ik wil mensen helpen om ook zo’n fijn leven te leven creëren zoals ik dat heb. Een leven waarin ik (bijna) iedere dag het werk doe dat ik leuk vind…namelijk mezelf ontwikkelen en dat omzetten in programma’s, blogs etc. Ik heb me nog nooit zo gelukkig en vrij gevoeld. Daarnaast ontmoet ik superveel leuke, lieve en inspirerende mensen.

Dit gun ik iedereen. Nu weet ik dat er ongetwijfeld mensen zijn die dit lezen en denken dat dit voor hen niet is weggelegd. Waarom ik dat weet? Ik was daar namelijk zelf ook een van. Ik had mezelf ervan overtuigd dat ‘de sleur’ waar ik op dat moment in zat, gewoon bij het leven hoorde. Iets buitengewoon doen, was niet voor mij weggelegd. Maar terwijl ik mezelf verder ben gaan ontwikkelen hebben ik opgeschreven wat ik het allerliefste zou willen. Als een soort van missie.

Mijn missie

Ik heb mijn missie die ik een hele tijd geleden heb geschreven, opgezocht en eigenlijk klopt deze nog steeds:

Mensen transformeren naar een buitengewoon leven, door op een ‘down to earth’ manier ze bewust te laten worden dat zijzelf degene zijn die hun transformatie in de weg staan door hun onbewuste patronen en overtuigingen. Ik help ze naar een positieve mindset en om zo hun leven naar een ‘hoger’ level te brengen, waarin Vrijheid, Ontwikkeling en Lol centraal staat.

Alsof ik vanuit een purpose word gedreven voel ik dat ik het spirituele op een meer wetenschappelijke manier uit mag leggen. Geen woo-woo, maar wetenschap.

Dat gevoel dat ik vast zit heb ik niet meer. En jij…heb jij het gevoel dat je gevangen zit in de ratrace die jouw leven heet?

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?