De misvatting over tekortdenken

tekortdenken

Laatst had ik een gesprek met een inspirerende vrouw. Het gesprek ging over het wel of niet kopen van een staatslot en tekortdenken. In het wereldje van de Wet van de Aantrekkingkrachtcoaches, wordt vaak dingen geroepen die in mijn ogen niet geheel correct zijn. Als je me al wat langer volgt, weet je ook dat ik de Wet van de Aantrekkingskracht nauwelijks benoem. Waarom dat is, lees je in de blog onder de link.

Misconcepties over tekortdenken en Wet van de Aantrekkingskracht

Je hebt vast wel eens gehoord dat het kopen van een staatslot een vorm van tekortdenken zou zijn. Ik ben het daar mee oneens. Als jij een staatslot koopt omdat je er enthousiast van wordt en het je in een staat van opwinding, plezier en dagdromen over wat nog meer mogelijk is, brengt dan is er geen sprake van tekortdenken. Integendeel, dat is een mindset van overvloed.

Kwantumfysica, mijn favoriete onderwerp, toont aan dat waarneming en intentie een cruciale rol spelen in onze realiteit. Koop je met een positieve mindset een staatslot, dan kan die intentie wel degelijk de uitkomst beïnvloeden. Je geeft daarmee een signaal van overvloed en mogelijkheden aan het universum. Maar let op: de energie waarmee je dit doet, is van belang!

Ik nam er ook een video over op. Die bekijk je hier:

Intentie als onzichtbare kracht die je realiteit vormgeeft

De intentie waarmee je iets doet, is cruciaal. Als je vanuit een staat van tekort of wanhoop handelt, heeft dat een andere uitkomst dan wanneer je vanuit een staat van opwinding en mogelijkheden handelt. Vraag jezelf af: Wat is mijn intentie bij deze actie? Is het aligned met wie ik echt ben en wat ik echt wil?

Er zijn talloze voorbeelden van mensen die tegen de verwachting in succes hebben geboekt door hun intentie en mindset. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat jouw innerlijke dialoog en de verhalen die je jezelf vertelt een enorme impact hebben op je externe realiteit. Weet dat je deze kunt sturen, mocht je dat willen.

Hoe jouw innerlijke thermostaat je financiële toekomst bepaalt

Interessant genoeg tonen studies aan dat een groot percentage van de loterijwinnaars binnen een paar jaar na hun winst weer financieel terugvalt naar hun oorspronkelijke situatie. Dit wordt vaak toegeschreven aan het fenomeen van psycho-cybernetica, een concept dat stelt dat onze interne overtuigingen en zelfbeeld onze externe realiteit vormgeven. Deze winnaars hebben vaak nog steeds een mindset van ’tekort’ of ‘gebrek’ en vallen daardoor terug in oude patronen. Het gaat dus niet alleen om het winnen van de loterij; het gaat erom of je intern klaar bent voor die verandering.

Laat niemand je vertellen dat je acties, zoals het kopen van een staatslot, goed of slecht zijn. Het zijn neutrale acties die hun betekenis krijgen door de intentie waarmee je ze uitvoert. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen verhaal en weet dat je jouw realiteit kunt vormgeven op basis van je gedachten, emoties en acties.

Word lid van de QuantumKennisBank voor meer wetenschappelijk onderbouwde inzichten

Als je tot hier hebt gelezen, is de kans groot dat je klaar bent voor meer; meer kennis, meer inzicht, en meer controle over je eigen realiteit, waarin tekortdenken tot het verleden behoort. Goed nieuws! Met een lidmaatschap van de QuantumKennisBank krijg je toegang tot een schat aan informatie die je helpt om een leven te creëren op jouw voorwaarden. We duiken diep in thema’s als kwantumfysica, Human Design, neuroplasticiteit en veel meer. En het mooiste? Het is allemaal wetenschappelijk onderbouwd en direct toepasbaar in jouw leven. Geen zweverig gedoe, maar praktische inzichten en handvatten om je eigen bestseller-leven te schrijven.

Laat deze kans niet aan je voorbijgaan. Je bent tenslotte de creator van je eigen realiteit, dus waarom zou je jezelf beperken? Klik op de link hieronder en word vandaag nog lid van de QuantumKennisBank. Want weet je, kennis is niet alleen macht; het is vrijheid.

>> Meer informatie over de QuantumKennisBank

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?