Stap in je grootsheid

missie

Toen ik klein was had ik dromen over later. Ik wilde later twee dingen worden: Straaljagerpiloot en rijk. In mijn vroegere fantasie woonde ik in een wit losstaand huis met een torentje (ik weet het;-)).

Naarmate ik ouder werd, heb ik de overtuiging ontwikkeld dat je hard moet werken voor je geld en dat als je voor een dubbeltje geboren bent, je nooit een kwartje zult worden.
Ik kom uit een boerengezin, waar hard werken heel normaal was. Niet gek dat ik deze overtuiging onbewust heb overgenomen. Daarnaast zeiden anderen ook tegen mij dat geld niet gelukkig maakt en dat ik niet zo materialistisch moest zijn.

Meer in mijn mars

Echter, ik heb altijd het gevoel gehad dat het ook anders kon. Al vanaf jongs af aan wilde ik het maximale uit mezelf halen. In het laatste jaar van de basisschool kwam uit de welbekende CITO-toets dat ik mavo-niveau had. Deze toets werd bij ons op school voor de eerste keer afgenomen en als je klaar was, mocht je friet gaan halen, dus snelheid was geboden ;-).

Ik wilde niet naar de mavo. Ik was ervan overtuigd dat ik meer in mijn mars had. Tegen het advies in, ben ik naar de havo gegaan, om vervolgens via het hbo op de universiteit terecht te komen. Ik kreeg geen studiefinanciering meer en woonde op kamers. Ik ben altijd grootgebracht met ‘Als je iets wilt, zul je er voor moeten werken’. Ik werkte me dan ook een slag in de rondte om de Universiteit met succes af te ronden. Lenen was geen optie, want ook het ‘wat je niet hebt, kun je niet uitgeven’ zit diep geworteld.

Na mijn opleiding ben ik gaan werken in mijn vakgebied. Het keurslijf begon. Ik maakte vooral gebruik van mijn linkerhersenhelft, dat is het deel dat staat voor ‘denken’ en het ‘rationele’. Ik verschuilde me achter regels en richtlijnen en mijn gevoel/intuïtie volgde ik niet. Ik was immers wetenschappelijk opgeleid en wilde overal bewijzen van zien. Ik deed wat ik geacht werd te doen.

Zesde zintuig

Bij mijn eerste baan in loondienst werkte een oudere vrouw onder mij. Een beetje een ‘zweverige’ dame. Ik had een gesprek met haar en de directeur schoof aan. Na het gesprek richtte ze zich naar de directeur en zei ‘Anja heeft een zesde zintuig. Zij kan mensen in een oogopslag lezen. Mocht je sollicitanten krijgen, luister dan altijd naar wat haar gevoel erbij is’. Je begrijpt dat ik daar helemaal niets mee kon. Ik stond niet open voor die ‘onzin’.

Jaren later, bij een andere werkgever, vertelde mijn manager mij dat het hem opviel dat ik altijd gelijk had als ik een ‘slecht’ gevoel bij iemand had. Maar omdat ik dat ‘slechte’ gevoel nooit kon beargumenteren, hield ik mezelf voor dat ik het mis had. Ik had immers geen bewijzen. Ineens herinnerde ik mijn het gesprek van jaren geleden weer. Zou het dan toch?

Power

Nu ik zelfstandig ben, kom ik mezelf in veel zaken tegen. Hoe vast ik zat ik overtuigingen. Ik houd me dagelijks bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en ik ontdek dat ik ook steeds ‘zweveriger’ word. Ik mediteer iedere dag en hoor/voel mijn intuïtie steeds sterker.
Ik krijg complimenten van mijn opdrachtgever dat ik een aanwinst ben en dat ik ‘zo (h)eerlijk mezelf ben’. Ondanks dat geluk vanbinnen komt, is een compliment altijd welkom. Ik voel me dan ook helemaal in mijn element.

Maar…ergens klopt er nog iets niet…als ik kaarten laat leggen komt daar uit dat ik in mijn grootsheid en schoonheid moet stappen, als mensen op mijn website komen geven ze aan dat ze een ontzettende power voelen. Ik ben zelfs laatst een reiki-behandeling ondergaan en deze man gaf mij aan dat ik een ongekende krachtige en positieve energie heb. Hij adviseerde mij om een workshop mediumschap te gaan volgen, maar daar heb ik helemaal niets mee. Dat vind ik nu ‘onzin’ dus wie weet over een paar jaar ;-).

Nu zul je wel denken dat ik een zelfingenomen persoon ben die zichzelf graag complimenten geeft, maar niets is minder waar. Terwijl ik bovenstaande typ, voel ik dat ik dat niet over mezelf mag zeggen. Wat zien anderen dat ik niet zie. Ik voel dat ik dat niet waard ben. En vul ik al in wat anderen er misschien van gaan vinden. Weer een overtuiging waar ik mee aan de slag mag.

Wat ik óók geleerd heb vroeger van mijn ouders is dat als je iets wilt, je er voor moet gaan. Hoewel ik niet meer in een wit huis met een torentje wil wonen ;-), ben ik er wel achter dat rijk zijn en straaljagerpiloot met zich meebrengen dat je vrij bent. Vrijheid is een heel belangrijke waarde voor mij en een van de redenen dat ik nu zelfstandig ondernemer ben. De beste beslissing ooit. Ik moet alleen nog leren, nog meer op mijn intuïtie te vertrouwen, ook al heb ik geen bewijzen. Loslaten en vertrouwen hebben dat het goed komt en in die grootsheid durven stappen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.