Mijn proces van persoonlijke groei

persoonlijke groei

Het is zondagochtend 13 oktober. Mijn man en kinderen slapen nog en ik ben helemaal in mijn element. Dit vind ik misschien wel de beste tijd van de week. In de ochtend, als de wereld nog slaapt, lijkt het alsof ik overloop van energie en inspiratie.

Continu ben ik gefocust op mijn persoonlijke groei. Zo ook op dit moment. Ik voel dat ik tegen een plafond aanzit en dat het tijd is voor een volgende stap. Ik heb behoorlijk wat geïnvesteerd in een coach omdat mijn hele lijf zo ongeveer schreeuwde dat ik dat moest doen. Nog nooit heb ik mijn intuïtie zo sterk gevoeld. Ik voel dan ook dat er grote veranderingen aankomen.

Mijn missie

Als je me al een tijd volgt, weet je misschien wel dat ik het beste uit mezelf wil halen en dit wil delen met anderen zodat zij dat ook kunnen doen. Ik wil als voorbeeld dienen, mensen laten zien hoe ik dat doe. Als ik het kan, kun jij het ook.

Op 24 september begon mijn traject bij deze nieuwe coach. In de eerste paar weken zijn we aan de slag gegaan met mijn visie. Hetgeen ik graag wil bereiken in 3 maanden. Ik merkte dat daar snel een verschuiving in kwam. De eerste week had ik doelen met betrekking tot aantal klanten en omzet, maar naarmate de week vorderden wilde ik dit niet meer. Nee, het ging om mij. Ik wil groeien als persoon, mijn bedrijf volgt dan vanzelf wel. Ik wil nog meer leren om afgestemd te blijven, de wereld van binnen naar buiten te blijven bekijken en vooral dat getetter in mijn hoofd tot bedaren te brengen. Leren om nog meer naar mijn intuïtie te luisteren en te leven vanuit zijn. Leven vanuit loslaten en vertrouwen.

Ik vind dat ik al heel goed op weg ben. Ik heb in de afgelopen jaren mijn baan in loondienst ingeruild voor het zelfstandig ondernemerschap. Iedere dag doe ik het werk dat ik ontzettend leuk vind en ik voel me beter dan ooit tevoren. Maar ik voel ook dat het nog beter kan. Niet dat ik ondankbaar ben voor mijn huidige situatie, maar ik denk dat het gezond is om altijd ergens naartoe te werken. Ik wil namelijk blijven groeien.

Om me hier alle tijd en ruimte voor te geven, heb ik mezelf als het ware drie maanden ‘vrij’ gegeven. Niet dat ik alle afspraken heb afgezegd, of geen nieuwe klanten meer aanneem, maar ik móet niets van mezelf. Ik hoef geen blogs te schrijven, video’s te maken of zichtbaar te zijn op social media. Alleen als ik er zin in heb. Het is dus niet zo dat ik drie maanden niets doe, want nu rolt deze blog ook uit mijn vingers.

Persoonlijke groei

De komende weken ga ik vol voor mijn persoonlijke groei en aangezien ik als voorbeeld wil dienen, zal ik dit dus ook meer met jullie gaan delen,…als ik zin heb ;-). Ik zal mijn proces in video’s beschrijven welke ik op mijn YouTube-kanaal plaats. Ik zou het leuk vinden als je me daar wilt volgen.

Daarnaast zal ik ook mijn proces delen op social media, maar dit zal met name op Instagram zijn. Ook daar ben je uiteraard van harte welkom om me te volgen.

Dit ‘niets moeten maar alleen willen’ heeft er toe geleid dat ik weer aan mijn boek begonnen ben. De woorden stromen uit mijn pen en ik voel me ontzettend goed. Ik heb soms het gevoel dat ik straal en dat mensen dit aan de buitenkant zien.

Ik ben me meer dan ooit bewust van alle onzinverhalen die in mezelf vertel. Een die heel erg aanwezig is, is het verhaal dat alle dingen bij een ander wel werken, maar bij mij niet. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik dit loslaat. Ik vertrouw op het proces en dat werkt…en hoe. Steeds meer merk ik kleine veranderingen op, dingen die ik makkelijker manifesteer, zaken die worden geheeld en heel veel juiste mensen die op mijn pad verschijnen. Ik voel me vrij en gelukkig.

School

Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen dat dit voor iedereen is weggelegd. Ook voor jou. Jij bent zelf de creator van jouw leven.
Dit is iets wat we op school al zouden mogen leren. Mijn kinderen zouden meer meditatielessen mogen krijgen, kennis mogen opdoen over het kwantumveld, meer mogen leren hoe je brein werkt en hoe jij daar zelf invloed op kunt uitoefenen.

De vraag aan kinderen zou niet moeten zijn ‘Wat wil je later worden?’, maar ‘Wie wil je zijn?’ of  ‘Wat wil je later betekenen in de wereld’. Toen ik naar de universiteit ging, twijfelde ik erg tussen drie studies, namelijk psychologie, personeelwetenschappen en toegepaste onderwijskunde. Vast niet zonder reden ;-).

Als iedereen zou leven vanuit zijn, zou de wereld dan niet veel mooier zijn? Iedereen die zijn of haar talenten inzet om anderen verder te helpen.

Onze zoon (8 jaar) heeft een YouTube kanaal en wil daar veel geld mee verdienen. Op mijn vraag wat hij dan met dat geld gaat doen, vertelt hij mij niet dat hij een nieuw computerspel wil, niet dat hij een nieuwe step wil, niet dat híj iets wil, maar dat hij dat geld gaat geven aan de mensen die al het plastic uit de oceanen kunnen verwijderen. Dit is precies wat ik bedoel.

Wil jij ook leren hoe jij kunt leven vanuit zijn, hoe jij meer rust in je hoofd creëert en meer vrijheid in je leven ervaart? Dan past mijn traject perfect bij jou.

bewustzijn, inzichten, persoonlijke groei

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.