When a plan comes together

Een jaar. Een jaar ben ik bezig geweest met mijn nieuwe programma. Ik wist wat ik wilde gaan doen, maar nu moest het nog vorm gaan krijgen.

Een jaar lang heb ik extra geïnvesteerd in mezelf in de vorm van coaching/trainingen/seminars etc. Iedere keer schreef ik mijn inzichten op en werkte ze uit. Ik ging antwoorden zoeken op de voor mij nog onbeantwoorde vragen. Ik had ontelbaar veel losse A4-tjes in mijn kantoor, hersenspinsels in mijn e-mail en veel…heel veel word-bestanden met aantekeningen.

Houd het simpel

Al het geleerde en mijn inzichten móesten er van mij allemaal in, want ik wil mijn klanten heel veel waarden bieden. Maar al snel kwam ik erachter dat ik veel te veel had. Totdat een vriendin me erop wees dat het voor veel mensen gaat om de praktische tips en niet zozeer om alle theorie erachter.

Vanaf dat moment ben ik mezelf continu de vraag gaan stellen ‘Hoe houd ik het simpel maar mega waardevol?’. Soms werd het te ‘spiritueel’ voor mij en zocht ik weer de wetenschappelijke onderbouwingen. Wat heb ik veel gelezen afgelopen jaar 😉.

Ik heb een businesscoach in de arm genomen. Zij, Veronique Prins, liet mij tot het inzicht komen dat ik maar eens gewoon moest beginnen en het programma gaandeweg moest schrijven. Meteen een mooie stok achter de deur. Ik heb dus een aantal mensen gevonden om een pilot te draaien. Nu moest ik wel…(ben namelijk een tikje perfectionistisch).

Wat zij niet weten is dat ik af en toe een traantje wegpink als ik een superlief bericht van ze krijg als ze weer eens tot een belangrijk inzicht zijn gekomen of me gewoon (op zaterdagavond) laten weten hoe ze iets in hun werkelijkheid hebben gecreëerd en hoe enthousiast en gemotiveerd ze nu zijn. Dit maakt mij echt ontzettend blij. Dit is wat ik wil…door te doen wat ik ontzettend leuk vind, anderen helpen in hun groei.

Als een puzzel

Afgelopen week heb ik het werkboek van de laatste sessie afgerond. De ervaringen van de deelnemers in de pilot zijn superpositief. Wat blijkt…alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, inzichten die ik heb gehad, how-to die ik zelf gebruik…alles komt terug in mijn programma. Alle losse puzzelstukjes van de afgelopen jaren hebben zich gevormd tot een grote passende puzzel.

Ik voel me mega trots dat ik dit programma heb gemaakt. Het heeft mij gebracht tot waar ik nu ben en ik ben ervan overtuigd dat ik heel veel zelfstandig ondernemers kan helpen bij hun persoonlijke groei.

Wil je meer weten? Onder deze link vind je meer informatie over dat programma. Wil je weten of het programma wat voor je is, vraag dat een gratis groeisessie aan. Krijg je meteen wat tips van mij waar je vandaag nog mee aan de slag kunt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.