Passief inkomen; hoe word ik slapend rijk?

hoe word ik slapend rijk

De kinderen en ik lopen op een zonnige lentedag door onze wijk richting de supermarkt. India, de jongste gaat op haar stepje voor ons uit en Eli, de oudste, loopt naast me.

Terwijl ik met hem aan het kletsen ben, merk ik dat ik mailtjes binnenkrijg. Ik kijk op mijn telefoon en krijg een grote glimlach op mijn gezicht. Eli, nieuwsgierig als hij is, wil meteen weten van wie de mail is. ‘Van Mollie’, antwoord ik hem. ‘Ik word slapend rijk’, grap ik richting hem en ik leg hem de inhoud van de mailtjes uit.

Hoe word ik slapend rijk?

Eli lacht en wil daar meer van weten. ‘Papa werkt zo hard en jij bent bijna altijd bij ons en jij verdient ook geld, hoe kan dat?’ Ik leg hem uit dat het niet gaat om harder werken maar om slimmer werken. Ik hou van mijn vrijheid. Daarnaast vind ik het heerlijk om de kinderen naar school te kunnen brengen en weer op te kunnen halen nu ze nog klein zijn. Ik geniet ervan om de vakanties vrij te kunnen zijn. Daarnaast vind ik het prettig er, zonder schuldgevoel, te kunnen zijn voor mijn kinderen als ze bijvoorbeeld ziek zijn.

Ik zie de radartjes in zijn brein draaien. ‘Dat wil ik ook mam. Hoe word ik slapend rijk?’

Werk slimmer, niet harder

Ik probeer hem drie dingen mee te geven.
#1. De eerste is misschien wel de allerbelangrijkste en dat is dat hij in zijn realiteit altijd zijn ‘zie je wel’-momentjes ziet. Dat wat hij gelooft over de wereld en over zichzelf dat ziet hij terug. Dat als hij continu tegen zichzelf zegt dat hij hard moet werken voor zijn geld, dat het dan bij voorbaat al gedoemd is te mislukken.

Alles begint dus met jezelf krachtige verhalen te vertellen waarom iets wél gaat lukken. Je gedachten zijn namelijk zo krachtig en daar probeer ik de kinderen al jaren bewust van te maken.

#2. Ten tweede moet het ‘slapend rijk worden’ niet het doel op zich zijn, maar het doel mag zijn dat hij doet wat hij ontzettend leuk vindt om te doen. Waar hij ‘s ochtend met liefde en plezier zijn bed voor uitkomt. Dat hij eerst mag gaan onderzoeken wat het écht is waar hij diep vanbinnen naar verlangt. Want anders voelt het ‘slapend rijk worden’ nog steeds als hard werken.

#3. Op de derde plaats vertel ik hem over hoe ik mijn bedrijf heb ingericht. Ik heb namelijk verschillende bronnen van inkomsten. Hier verslapte zijn aandacht al en vroeg hij me ‘Mogen ik en India straks snoepjes uitkiezen in de winkel?’

Doe waar jij van gaat kwispelen

Ik ben een echte creator en vind het heerlijk om anderen inzichten te geven, te motiveren en te faciliteren een fijn en vrij leven voor zichzelf te creëren. Ik ben groot voorstander van doen wat je leuk vindt en waar je voldoening uithaalt en voor mij is dat persoonlijke ontwikkeling en bewustwording en vervolgens daar mijn kennis en inzichten over te delen.

Inmiddels heb ik mijn bedrijf zo ingericht dat dit kan en I love it. Mijn man vindt zijn werk ook geweldig en gaat met liefde en plezier 36 uur per week werken. Doe dus ook vooral waar jij gelukkig van wordt.

Laat ik vooropstellen dat ik geen financieel adviseur ben en heb ook niet de ambitie om dat te worden. Rijk in geld wil ik mezelf ook nog niet noemen, maar ik merk wel dat veel van mijn klanten geen idee hebben op hoeveel manieren ze eigenlijk ‘passief’ inkomen kunnen genereren. Vandaar deze blog met verschillende manieren om geld te verdienen. Ook als je geen ondernemer bent, kun je naast je baan een passieve inkomensstroom opzetten.

Passief inkomen

Eigenlijk werk ik al sinds de start van mijn bedrijf nauwelijks op basis van uurtje-factuurtje, maar bied ik alleen coachtrajecten aan.
Daarnaast heb ik diverse bronnen van passief inkomen, die me inmiddels duizenden euro’s per maand extra opleveren. Ik neem je mee in de verschillende bronnen en geef je daarna een stappenplan.

1. Mijn Online trainingen.
Ik heb diverse online trainingen. Deze heb ik 1 keer gemaakt en (op enkele updates na) heb ik er nagenoeg geen werk aan.

2. Mijn QuantumKennisBank.
Dit is een laagdrempelig en zeer uitgebreid lidmaatschap die je de kennis en de tools biedt om een fijn en vrij leven voor jezelf te creëren. Hier heb ik maandelijks terugkerende inkomsten van. Dit is wel wat minder passief dan de online trainingen, want de kennisbank vul ik telkens met nieuwe content. Maar ik vind dat geweldig om te doen.

3. Via mijn e-bibliotheek
Over verschillende thema’s waar ik me in mijn bedrijf mee bezighoud, heb ik uitgebreide e-books opgemaakt, welke tegen een lage investering gekocht kunnen worden. Deze ben ik op dit moment verder aan het uitbreiden.

4. Via affiliate programma’s.
Als je deelneemt aan een affiliatie programma, krijg je als het ware een promotielink van dat product of de dienst. Als jij deze link deelt in je netwerk en anderen gaan via jouw link over tot aankoop, dan ontvang jij een bepaalt percentage van de verkoop. Enkele voorbeelden van mijn affiliate linkjes zie je later in deze blog.

Ik ben zelf o.a. affiliatie partner van bol.com. Maar dat kan ook bij bijvoorbeeld Amazon. Als jij via mijn website een boek koopt, dan ontvang ik een percentage van de verkoop. Jij betaalt als consument overigens niets extra’s. De mogelijkheden hierin zijn echt eindeloos.

Je kunt van heel veel merken affiliate partner worden (o.a. Canon, Nike, HelloFresh, binnenkort ook bij mij 😉, etc). Je kunt namelijk ook affiliate worden van producten/diensten die niets met je werk of bedrijf te maken hebben.
Vervolgens kun jij deze delen via:
– een blog
– YouTube-video
– Podcast
– Directe link naar mensen
– Instagram/Facebook
– Pinterest
– etc.

5. Beleggen/aandelen/Crypto currency
Daarnaast heb ik ook een Crypto-account via Bitvavo. Dit werkt echt supermakkelijk. Hier ben ik enkele jaren mee begonnen. Ik heb alleen geïnvesteerd wat ik kan missen, want dit fluctueert nogal. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om te beleggen in aandelen, vastgoed, EFT’s en nog zoveel meer, maar daar houd ik me op dit moment (nog) niet mee bezig.

Word financieel vrij

Een ster in het creëren van passief inkomen is Rowena Rousseau. Ik ben lid van haar Become Financially Free membership. In dit lidmaatschap leer je alles over het inrichten van een passieve inkomensstroom. Ze geeft je uitgebreide video’s en kant en klare templates die je kunt gebruiken. Ben je (nog) geen ondernemer, dan is dat geen enkel probleem, want je kunt naast je baan in loondienst ook passief inkomen genereren. Zij leert je exact hoe je dat moet doen. Ook in haar e-book ‘The Ultimate Affiliate Marketing Guide’ staan veel interessante tips.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik echt onder de indruk ben van haar lidmaatschap en dat ben ik niet zo heel snel 😉. Zij deelt zoveel waardevolle informatie en op z’n praktische manier dat het voor iedereen toegankelijk en haalbaar is om een passief inkomen te genereren.  Maar dat gebeurt niet van de een op de andere dag hoor. Dat was bij mij ook niet zo. Maar iedere expert is ergens begonnen denk ik dan maar.

Hoe begin ik?

Maar hoe begin je dan zul je je afvragen. Ik zou je zeker adviseren om lid te worden van het Become Financially Free membership van Rowena. Dit gaat zich in no-time terugverdienen. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Hoe ik het heb gedaan? Dit zijn dus mijn affiliate linkjes 😉

Stap 1:
Ik ben gestart met het maken van mijn website via Siteground. Dit is een fijne en vooral veilige en snelle hosting. Ik heb een WordPress website die je makkelijk via Siteground kunt maken.

Stap 2
Een van de eerste dingen die op mijn website stonden, waren mijn online trainingen. Deze draaien nu op Learndash, maar als je een makkelijkere plugin zoekt om online trainingen aan te bieden, dan is The Huddle zeker wat voor jou. Je kunt hier gratis een proefabonnement aanvragen zodat je het eerst uit kan proberen. Dit is echt super gebruiksvriendelijk en ziet er overzichtelijk uit. Bovendien is het bedrijf achter the Huddle Nederlands en is erg snel en makkelijk met de klantenservice.

Stap 3
Uiteraard wil je de trainingen ook gaan verkopen (en het liefst in grote aantallen) en heb je een betaalsysteem nodig. Van alle betaalsystemen die ik op mijn website heb gehad, is Plug & Pay verreweg het meest gebruiksvriendelijk. Ook erg prettig dat je kassakoopjes toe kunt voegen, zodat mensen op het laatste moment nog iets extra’s aan hun winkelmandje toe kunnen voegen. Dit werkt echt als een trein. Daarnaast werkt Plug & Pay ook supergoed in combinatie met Mollie.

Stap 4
Vervolgens breng je je producten en/of diensten onder de aandacht. Je kunt zelf ook een affiliate programma starten, zodat anderen jouw producten en/of diensten aan gaan bieden.

Zelf heb ik een aantal weggevers gemaakt. Dit zijn producten die mensen gratis aan kunnen vragen zodat ze een voorproefje krijgen van zowel de inhoud maar ook van jouw energie.

Op dit moment heb ik een gratis masterclass en een e-book. Ik gebruik voor de opmaak vaak Canva. Hier staan kant en klare templates in hoe jij een e-book kunt maken.

Ik adverteer op dit moment op mijn gratis masterclass en van iedere euro die ik daarin stop, haal ik er ongeveer 4 euro uit. De ene maand wat meer dan de andere. Het komt regelmatig voor dat ik ‘s ochtends op mijn telefoon kijk en dat ik die nacht meerdere online trainingen heb verkocht. Hoe word ik slapend rijk? Zo dus.

Als iemand dan een weggever heeft aangevraagd, komen ze in mijn ‘marketingfunnel’. Je kent het wel, die mails je je ontvangt nadat je iets heb aangevraagd. Dit heb ik ook helemaal geautomatiseerd en door middel van het delen van mijn persoonlijke verhaal, meer kennis en inzichten inspireer ik ze om over te gaan tot koop. Ik gebruik daarvoor het mailsysteem Mailblue. Ook dit is een Nederlandse partij en werkt erg prettig.

Stap 5
Onderzoek voor jezelf op welke manieren je nog meer passief geld zou kunnen verdienen en stel jezelf daarbij steeds de vraag ‘hoe word ik slapend rijk? Op die manier train je je brein ook om daarnaar op zoek te gaan.
De e-books die ik zelf heb opgemaakt, kan ik bijvoorbeeld weer omzetten in templates en deze op Etsy verkopen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ik merk dat ik het ontzettend leuk vind om allerlei verschillende manieren te hebben om inkomsten te genereren. Welke manier mis ik in jouw ogen nog? Laat het me gerust weten.

En voor nu zou ik zeggen, welterusten 😉
En Eli, die is inmiddels een YouTube-account begonnen en heeft 36 volgers. Iedere expert begint ergens.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.