Mijn verhaal

Ik voel een traan over mijn wang rollen. Het is een gewone doordeweekse dag en ik heb zojuist de kinderen naar school gebracht. Ik fiets naar huis langs het park, de zon schijnt op mijn gezicht en ik hoor de vogels fluiten. Die traan…? Die is er omdat ik me zo intens gelukkig voel. Mijn ogen zien, meer dan anders, de schoonheid van de wereld.  Sinds ik in 2016 voor mezelf begonnen ben en steeds meer ontdek wie ik nu eigenlijk ben, heb ik momenten als deze best vaak.  

Dit is wel eens anders geweest. Persoonlijke ontwikkeling is altijd een centraal thema in mijn leven geweest, maar met de komst van onze kinderen (2011 en 2013) kwam dit op een laag pitje te staan. Moeder, partner, dochter, vriendin en werknemer; aan alles gaf ik meer prioriteit dan aan mezelf. Eerlijk? Het voelde als overleven. Maar omdat ik niet wist wie ik was, lukte het me ook niet om daar een draai aan te geven.

Is dit het wel?

Halverwege de dertig begon ik te twijfelen. Is dit het wel? Niet dat ik ongelukkig was, er moest toch meer zijn? Dit middelmatige gevoel was voor mij echt niet goed genoeg. Op papier had ik niks te klagen, maar het voelde niet alsof ik het beste uit mezelf haalde. Ik stond stil. Want ik had toch niks te zeuren? Daar suste ik mezelf maar mee. Zo hobbelde ik van baalmoment naar baalmoment.

In 2015 was ik er echt helemaal klaar mee. Ik werd moe van mijn eigen geklaag en slachtoffergedrag en maakte met mezelf de afspraak dat ik er óf iets aan ging doen óf moest stoppen met klagen.

Ik koos ervoor om er iets aan te gaan doen. Het roer ging om, ik zegde mijn baan, vaste inkomen en de bijbehorende zekerheid op en ging mijn hart volgen. Mijn hart dat zo graag iets wilde gaan doen wat echt paste bij wie ik ben, maar mijn hoofd dat steeds maar besloot te doen wat er van me verwacht werd.

Ik begon mijn eerste bedrijf Talentenbureau Vitamine T. In die periode kwam ik er al snel achter wat voor type mindset ik had (met al z’n voors en tegens), hoeveel belemmerende overtuigingen er in mijn hoofd zaten en dat de stem die dagelijks in mijn oor riep (o.a. ‘wie zit er op jou te wachten’, ‘jij kunt dit toch niet’, ‘je valt straks door de mand’) me te vaak tegenhield in wat ik echt wilde doen.

Al had ik nog zo gezocht naar oorzaken buiten mezelf; er was maar 1 obstakel dat mij tegenhield in mijn groei en dat was ik zelf. Daarom heb ik alle pijlen gericht op mijn persoonlijke groei; je bedrijf kan namelijk nooit groter worden dat jij als persoon bent. En ik kwam tot de conclusie dat ik mezelf maar erg klein vond. Ik kwam op het pad van de kwantumfysica en later Human Design terecht.

Hoe meer klanten ik hielp, hoe minder die gedachte me in de weg zat. Tot het moment dat ik besloot dat ik ook Talentenbureau Vitamine T was ontgroeid en onder mijn eigen naam ging werken. Zo dicht bij mezelf was ik nog nooit geweest.

Waarom doe ik wat ik doe?

Zelf zie ik het als mijn missie om dit proces van groei en transformatie te doorlopen, en dit met anderen te delen. Ik ben er, door me te verdiepen in de kwantumfysica (quantum), achtergekomen dat de wereld ander is dan dat ik altijd dacht. Nu ik dit weet kan in mijn leven veel meer sturen. Human Design heeft me weer inzicht gegeven in wie die ‘ik’ dan is. Dit gun ik iedereen. 

Ik ben er van overtuigd dat iedereen in staat is zijn of haar eigen realiteit vorm te geven. Op manieren waar je je nu misschien nog niet van bewust bent. Een leven op basis van jouw voorwaarden en in lijn met wie je écht bent. Het leven is net een boek; het duurde alleen even voor ik inzag dat ik zelf de schrijver ben.

Ik ben hard op weg om van mijn leven een bestseller te maken. Ik voel me vrij, gelukkig en intens dankbaar voor het leven dat ik leid. Last but not least; ik heb nu het gevoel dat ik echt mezelf ben.

Persoonlijk:

  • Ik ben getrouwd met Youssef en trotse moeder van twee geweldige kinderen, Eli en India. Daarnaast hebben we ook een kat, Kapitein Snorreman (terwijl ik eigenlijk meer een hondenmens ben).
  • Intens gelukkig word ik van de geur van; dennennaalden, een nieuw boek, vers gemaaid gras en zonnebrand.
  • Creëren, motiveren en faciliteren; een heilige drie-eenheid waar ik heel goed in ben.
  • Ik verslind boeken en trainingen waar ik door kan leren over hoe ik mijn mooiste leven kan leven.
  • Waar ik niet zo gelukkig van word is, te laat komen, ergens moeten wachten (ben nogal wat ongeduldig aangelegd) en de smaak van papaja.
  • Mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling is bijna een verslaving te noemen: naast mijn afgeronde master in Personeelwetenschappen, heb ik geïnvesteerd in (online) trainingen/seminars van o.a.: John Assaraf, diverse trainingen van Mindvalley, Bob Proctor (ParadigmShift), Dr. Joe Dispenza (Progressive en Intensive workshop), Jim Fortin (TCP), Christie Marie Sheldon, Abraham Hicks (Live workshop), Veronique Prins, Tineke Zwart en nog vele anderen. 
  • Ik heb een Bachelor of Arts Personeel en Arbeid (Fontys Tilburg), een Master of Science Personeelwetenschappen (Universiteit van Tilburg) en ben gecertificeerd coach (HAN University of applied sciences).

“If you hang out with me for too long, I’ll brainwash you into believing in yourself and knowing you can achieve anything”.