Ontdek de kracht van het Wortelcentrum in Human Design

wortel centrum in human design

Vandaag gaan we het in het kader van de reis langs de verschillende centra hebben over het laatste centrum in de rij, namelijk het wortelcentrum. Het wortel centrum in Human Design is zowel een druk centrum als een motor centrum. Het hoofd centrum is ook een druk centrum dat meer druk geeft om te zoeken naar antwoorden, inspiratie, vragen, twijfels, dat soort dingen, terwijl het wortel centrum veel meer een druk geeft om in actie te komen. Dit doet het door het aanmaken van adrenaline en stress.

De motor die je in beweging brengt

Het wortel centrum is dus eigenlijk je eigen persoonlijke motor en drukcentrum die je voortstuwt in het leven. Het interessante hier is dat het werkt door het aanmaken van adrenaline en stress. “Stress als iets positiefs?”, hoor ik je denken. Jazeker, in de wereld van Human Design wordt stress gezien als brandstof die je helpt om te evolueren en in beweging te komen.
Afhankelijk van of jouw wortel centrum gedefinieerd of ongedefinieerd is, ervaar je deze druk op verschillende manieren. Een gedefinieerd wortelcentrum geeft je een constante drive om te handelen, terwijl een ongedefinieerd wortel centrum je ontvankelijker maakt voor externe druk.

Ik nam er ook een video over op. Je kijkt hem hier:

Het gedefinieerde vs ongedefinieerde wortelcentrum in Human Design

Ben jij iemand die altijd ‘aan’ staat? Die altijd nog even dit wil doen en dat wil afmaken? Dan behoor je tot de 60% van de mensen met een gedefinieerd Wortel centrum. Een prachtige eigenschap die je toestaat om met vastberadenheid je doelen na te streven.

Maar pas op, je kunt jezelf ook verliezen in een constante drang naar actie. Het is de kunst om je innerlijke rustpunt te vinden, waar je kalm en gegrond blijft te midden van alle drukte.

Maak je deel uit van de 40% met een ongedefinieerd Wortel centrum, dan ben je meer een kameleon die zich aanpast aan de druk van buitenaf. Je hebt een natuurlijke kalmte over je en je leert om in actie te komen wanneer het echt nodig is. Let wel, het is belangrijk om je eigen tempo te bewaken en niet te worden meegezogen in de haast van anderen.

Dit was (en is soms) mijn grootste valkuil. Ik had namelijk vaak het gevoel dat mensen een bepaalde druk op mij leggen. Dat gebeurt uiteraard niet bewust, maar ik ervaar dat zo. Als ik ‘s avonds een mail van een klant kreeg, voelde ik een druk om die meteen te beantwoorden (want dan hoefde hij niet op mijn ‘to do’-lijstje). Als mijn man wees op speelgoed in de hoek, hoorde ik ‘waarom heb jij niet opgeruimd?’ Dit wilde hij helemaal niet zeggen, maar toch voelde dat voor mij anders. Misschien heb jij ook wel van deze voorbeelden.

Conclusie

Het wortel centrum in Human Design is meer dan een energie centrum; het is een machtige tool die je helpt je eigen realiteit te creëren. Het biedt je de kans om diep in jezelf te duiken en je innerlijke drijfveren te ontdekken. Dus laat de stress je niet domineren.

Misschien heb je nu wel een berg aan inzichten waar je nog over aan het malen bent, of juist de behoefte om dieper te graven naar de wortels van je eigen Human Design. Een ding is zeker: de kennis die je hier hebt opgedaan, is slechts het topje van de ijsberg.

Als je voelt dat je reis hier niet stopt, maar juist begint, heb ik goed nieuws voor je! In de online training ‘Reis langs de centra’ gaan we nóg dieper in op de wonderlijke wereld van het Human Design systeem. Samen verkennen we alle centra. En geen zorgen, ik houd het lekker down-to-earth, en in ‘Jip en Janneke’-taal.

Ben jij er klaar voor om de creator van je eigen bestsellerleven te worden? Sluit je dan aan bij de ‘Reis langs de centra’, waar we samen, stap voor stap, die prachtige, unieke weg van persoonlijke groei bewandelen. Omdat jij het waard bent om je meest authentieke zelf te leven.

‘Reis langs de Centra’ helpt je om te zien wat voor jou werkelijk belangrijk is. Je gaat ontdekken hoe je energie stroomt, zodat je kunt stoppen met zwemmen tegen de stroom in en beginnen met het stromen met je eigen unieke ritme. Je ontdekt ook de geheimen van de poorten, zodat je de dynamieken die werkzaam zijn in je leven kunt begrijpen en ze kunt gebruiken om je dromen en doelen te bereiken.

Ben je klaar om de sprong te wagen? Meld je vandaag nog aan voor de ‘Reis langs de Centra’. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

>> Meer informatie over de ‘Reis langs de centra’

 

Liever laagdrempeliger aan de slag?

Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de 9 centra in Human Design.

Een digitaal bestand van meer dan 80 pagina’s die je uitgebreid meeneemt door alle centra in Human Design.

>> Bestel de Ultieme Gids hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.