Het is tijd voor een nieuwe wereld

nieuwe wereld

Het is woensdagochtend 8 april. Nederland is in de ban van het coronavirus. In huize Zerrouk is men vooral in de ban van het mooie weer. De kinderen zijn al vroeg hun ‘huiswerk’ aan het maken zodat ze deze middag in het zwembad kunnen spelen. Met een tuin op het zuiden en hoge muren (lees; weinig wind) is het er al snel erg warm.

De kinderen zijn uitgelaten en ons dochtertje staat al springend haar ‘van 100 naar 0’-tel opdracht (groep 3) van school te maken. Een gevoel van dankbaarheid en liefde overspoelt me. Onze kinderen zijn helemaal niet bezig met het virus. En ik eigenlijk ook niet zo.

Onrust

Dat was de eerste week wel anders. Ik moest wennen aan het feit dat ik de kinderen thuis les moest geven en dat er niets van mijn eigen werk terecht kwam. Ik wilde te veel en mijn lontje was wat korter dan anders. Continu checkte ik op mijn telefoon de nieuwsberichten. Ik werd er heel erg onrustig van met als gevolg dat er helemaal niets uit mijn handen kwam als ik wel even tijd had. Deze onrust zorgde ook voor een gejaagd gevoel. Dit was precies de reden waarom ik in 2017 heb besloten geen nieuws meer te volgen. Niet om mijn kop in het zand te steken, maar meer als soort van zelfbescherming.

Ik merk namelijk dat ik me heel erg kan laten meeslepen in deze nieuwsverhalen en ergens heb ik de neiging de meest schrijnende persoonlijke verhalen van anderen eruit te pikken en te lezen. Voordat ik er erg in heb, zit ik dan met tranen in mijn ogen en bedenk ik alle doemscenario’s die mij zouden kunnen overkomen. Daar pas ik nu gewoon voor.

Waarom ik pas voor dat angstige en verdrietige gevoel? Omdat ik inmiddels weet dat ik de wereld zie zoals ik ben. Net zoals jij de wereld ziet zoals jij bent. En daarmee bedoel ik dat jij ziet wat resoneert met jou. Jij ziet in jouw realiteit datgene dat matcht bij jouw vibratie. Als jij dus angstig bent, zul je in jouw realiteit veel meer dingen terug gaan zien die je angstig maken. Maar als jij je focust op het positieve, dan zul je ook meer positieve zaken in je realiteit terugzien.

Nogmaals, ik wil niet bagatelliseren wat er nu speelt en mijn hart gaat ook zeker uit naar de mensen die ziek zijn of iemand verloren hebben, maar ik kies ervoor om mijn focus te houden op het positieve. Dat zijn voor mij nu: dat we allemaal gezond zijn, het mooie weer, mijn man die vaker vanuit huis kan werken, de lente die in aantocht is, de bloemen die gaan bloeien, de ‘moetjes’ die wegvallen, de rust die ik ervaar, de extra klanten die nu investeren, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nieuwe wereld

De afgelopen weken voel ik me juist onwijs goed en rustig en dit is ook terug te zien in mijn bedrijf. Ik zie kansen en pak erop door. Niet vanuit een tekort, maar vanuit inspiratie. Ik voel me dan ook dankbaar dat ik een online bedrijf heb dat gewoon doordraait. Er zijn nu genoeg ondernemers die noodgedwongen de zaak moeten sluiten. Maar ik merk dat de mensen dicht bij mij, die ondernemer zijn, ineens mega creatief zijn en op allerlei manieren proberen te blijven voortbestaan. Ik heb daar een groot respect voor.

Ik geloof dat ons dit niet zomaar overkomt. Maar ik geloof niet in al die complottheorieën die er nu rondgaan. Ik denk dat we als mensheid een soort collectief verlangen hebben naar meer rust. Ik denk dat iets (niet iemand) ons een soort van wakker wil schudden…laten ontwaken.

Het is tijd voor een nieuwe wereld. Ik merk namelijk nu ook in mijn bedrijf een toename van mensen die coaching willen omdat ze nu tijd hebben om stil te staan en nu pas inzien dat ze niet het pad bewandelen dat ze echt gelukkig maakt. Als het coronavirus er niet was geweest, waren deze mensen gewoon door gehobbeld. Hoe zit dat met jou? Ga je na deze crisis weer door waar je gebleven was, of ga je met mij mee naar een nieuwe wereld? Een wereld van meer rust, meer vrijheid en op woensdagmiddag een zwembadje in de tuin.

Ik kan je op verschillende manieren helpen:
Met behulp van 1-op-1 coaching of online trainingen.

nieuwe wereld, ontwaken, persoonlijke groei

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.