Mijn persoonlijke proces #2 Gedachten loslaten

loslaten

‘When the warrior stops talking, even the craziest tasks become possible’. -DX

Kortom; we denken te veel. We hebben overal gedachten en verhalen over wat wel en vooral wat niet kan. Alles dat jij jezelf vertelt is een verhaal. Tijd om dat te gaan loslaten.
Steeds vaker kom ik tot de conclusie dat mijn gedachten een illusie zijn en voortkomen uit de verhalen die ik al zo lang ik me kan herinneren tegen mezelf vertel. Verhalen die vooral gaan over wat ik allemaal niet kan.

Ik ben ervan overtuigd dat als ik stop met zoveel denken, ik zoveel meer kan dan dat ik denk. Want ik was mijn eigen grootste obstakel. Maar nu niet meer. Ik ben mezelf nu echt aan het trainen om minder te denken en veel meer te zijn. En daar dacht ik dan in het begin weer wat van.

Loslaten gedachten

De afgelopen week leef ik nog meer vanuit zijn dan dat ik al deed. En heb alles losgelaten, en dan bedoel ik vooral mijn gedachten over wat ik wel en niet móet van mezelf. Ik probeer minder te denken en meer te zijn.
In het begin vond ik daar natuurlijk weer wat van, want het ‘je moet hard werken voor je geld’ is naar wat blijkt toch een iets hardnekkigere overtuiging dan dat ik dacht.

Maar…na een aantal dagen merkte ik iets bijzonders. Uit het niets benaderden ‘oude klanten’ mij, kreeg ik uit onverwachte hoek geld, kreeg ik ‘ineens’ weer nieuwe klanten, zonder dat ik daar ook maar iets voor heb hoeven te doen. Steeds meer voel ik dat er ‘iets’ is dat door me heen wil stromen en dat ik tot nu toe veel te veel weerstand had opgeworpen met mijn gedachten.

Ik ben weer teruggegaan naar de spreekwoordelijke tekentafel en mijn ‘nieuwe ik’ opnieuw gedefinieerd. Ik weet precies wat ik wil en probeer open te staan voor hoe ik dat ga bereiken. Ook dat is loslaten en vertrouwen.

Visualiseren

Meerdere malen per dag visualiseer ik mijn ‘nieuwe ik’. Een nieuwe ik met een identiteit die nodig is om die dingen te doen die nodig zijn om te bereiken wat ik graag wil. Ook hier kwam mijn brein na een aantal dagen in opstand. En dit is ook logisch. Mijn reptielenbrein creëert van alles een gewoonte en deze gewoonten ziet hij als een noodzakelijk iets om te overleven. Nu ben ik niet in de gewoonte om dit visualiseren 3 x per dag te doen en mijn reptielenbrein vindt daar dus wat van. Hij geeft me allerlei signalen in de vorm van stemmen in mijn hoofd:
– dit is toch niets voor jou
– wie hou je nu toch weer voor de gek
– kun je niet beter nog even wat langer in bed blijven liggen, want rust is ook goed
– één keertje overslaan kan best
– …

Maar ik weet dat ik dat niet ben, maar dat dit gewoon een automatisme is in mijn brein. Ik heb het besluit genomen dat ik dit de rest van het jaar volhoud en heb voor mezelf een trackingsheet gemaakt. Iedere keer dat ik heb gevisualiseerd zet ik een groene vink en als ik het niet heb gedaan zet ik een rood kruis. Inmiddels 16 groene vinken en geen rode kruisen. Deze vorm van het resultaat ook daadwerkelijk zien, voelt als een soort verantwoording richting mezelf en maakt ook dat ik het makkelijker vind om vol te houden.

Herprogrammeren

Het herprogrammeren van je brein heeft een aantal fasen. Als je wordt geboren dan ben je als het ware (in je brein) een leeg vat. Jouw zintuigen pikken signalen op uit je omgeving en deze worden rechtstreeks in het onderbewustzijn opgeslagen. Rond een jaar of 8 begint zich pas een bewustzijn te vormen. Daarom is het ook rond deze leeftijd dat kinderen niet meer in bijvoorbeeld Sinterklaas geloven. Wil je hier meer over weten, lees dan ook mijn blog over conditioneringen.

Waar de meeste mensen niet bij stilstaan is dat er rond deze periode zich ook een bepaalde identiteit ontwikkelt. Je kijkt naar de wereld door de bril van jouw overtuigingen en percepties gebaseerd op de informatie die door anderen (ouders, vriendjes, docenten, …) in jouw onderbewustzijn is gekomen.

Maar… jij komt tot de conclusie dat je niet tevreden bent met je huidige leven en je wilt veranderen. Je merkt ook dat dit niet zo makkelijk gaat en het lijkt alsof jij jezelf in de weg zit met alle gedachten en verhalen die jij jezelf vertelt. Jij wilt dit stoppen, jij wilt dit loslaten.

Dat je het gevoel hebt dat je jezelf in de weg zit klopt ook. Meer dan 95% van ons gedrag wordt gestuurd door je onderbewustzijn en alle patronen die daar liggen opgeslagen. Dus als er in dit onderbewustzijn type x geprogrammeerd is, zul jij type x resultaten behalen en een type x leven hebben. Maar jij wilt y resultaten gaan behalen en een type y leven hebben. Je zult dus vooral aan de slag moeten met je onderbewustzijn en niet alleen met je bewustzijn. Je bewustzijn heeft maar voor 5% invloed.

En daar komt het…zodra jij y gedachten in je onderbewustzijn gaat programmeren, komt deze dus in opstand. Zie het als een raket die de ruimte in wordt geschoten. Bij de dampkring ervaart de raket weerstand. Hier moet hij doorheen om vervolgens in de ruimte te komen. Zo werkt dat ook met jou. Je moet door die weerstand heen. Veel mensen vinden deze weerstand vervelend en luisteren naar de verhalen die het reptielenbrein opwerpt. Ze keren weer terug naar hun veilige comfortzone. De zone waar meer dan 95% jouw leven wordt bepaald door je onbewuste patronen (het x leven dus). Je kunt tegen deze gedachten vechten, maar ‘what you resist, persists’. Kies voor loslaten in plaats van vechten.

Ga je wel door ‘de dampkring’, luister je niet naar de stem en besluit je hoe dan ook in de ruimte te komen, zul je zien dat het daar zoveel moeitelozer lijkt te gaan.

Dus als jij nu veel weerstand ervaart in je ontwikkeling, bekijk het dan eens anders. Wat als jij nu door de dampkring heen aan het gaan bent? Ga je dan gewoon nog even door deze weerstand heen, of kies je voor de veilige weg? De keuze is aan jou.

Maar weet dat alles in je leven wat je wel of niet hebt bereikt vooral te maken heeft met de gedachten die jij erover hebt. Jouw gedachten en gevoelens bepalen namelijk het elektromagnetisch veld om je heen. En dat resoneert met een bepaalde realiteit, jouw realiteit. Verander je gedachten, verander je wereld. De focus mag liggen op loslaten en vertrouwen.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het leven vanuit zijn? Een leven leiden dat je kiest in plaats van het leven dat je overkomt?
Kijk dan hier waar we samen aan gaan werken, zodat jij jezelf straks ook niet meer in de weg zit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.