Leren Manifesteren (tijdens het klussen)

leren manifesten

Zoals je ongetwijfeld weet, hebben we op 1 juli de sleutel van ons nieuwe huis gekregen.
Aangezien mijn man en ik nog geen vakantie hebben, zijn we ieder vrij uur daar om te klussen. Behalve gisterenochtend, toen had ik echt geen zin 😉. Het heeft me wel weer mooie inzichten gegeven voor wat betreft het leren manifesten.

Vorig weekend is mijn man, samen met vrienden, aan de slag gegaan om de vloer op de benedenverdieping eruit te breken, zodat ze komende week de vloerverwarming kunnen leggen. En ik heb me beziggehouden met het verven. De oude bewoners hielden nogal van kleuren zullen we maar zeggen en ik moet alles minimaal 2 keer over doen.

Tijdens dit verven moet ik continu een stapje terugzetten om te zien of ik alles heb gehad. Daarnaast draai ik de bouwlamp ook regelmatig om er vanuit een andere hoek licht op te laten schijnen om te zien of alles netjes een strak onder de verf of lak zit.

Het grote plaatje

Zo is het ook met ondernemen. Soms zitten we zo in ons bedrijf dat we er met onze neus te dicht bovenop zitten en het grotere plaatje niet meer zien.

Zet dus ook eens vaker een stapje terug om van een afstand te kijken of je nog op de juiste weg zit.
Wat ik zelf merk de afgelopen weken is dat mijn bedrijf gewoon doordraait terwijl ik er erg weinig uren in heb gestoken. In de afgelopen 2 weken heb ik 22 diverse online trainingen verkocht en gisteren kreeg ik weer een aanvraag voor een 1-op-1 traject.

We hebben vaak de overtuigingen dat we hard moeten werken om geld te verdienen. En dat als we niet werken, dat we dan ook geen geld verdienen.

Verdienen versus ontvangen

Ik geloof dat geld niet ván mensen maar dóór mensen bij je terecht komt. Met andere woorden…je klanten zijn een van de kanalen waarop geld bij je kan komen, maar het kan ook op andere manieren (zoals bijvoorbeeld een belastingteruggave). Ik probeer geld ook steeds vaker los te zien van werk. Ik zeg bijvoorbeeld ook niet tegen mezelf dat ik geld ‘verdien’, maar ‘ontvang’, want geld mag uit verwachte, maar ook zeker uit leuke onverwachte hoeken komen. Daarnaast voelt het woord verdienen alsof ik er eerst iets voor moet doen.

Vaak sta je niet open om te ontvangen omdat je er met je neus te dicht bovenop zit. Je wilt graag meer geld en meer klanten, maar ik zie vaak dat dit verlangen uitgezonden wordt vanuit een te kort-gedachte. Omdat jij met misschien wel de juiste intentie, maar niet met de juiste vibratie acteert, trek je je dominante gevoel aan (te kort) en niet je gedachte (meer geld/klanten).

Verleg je focus

Als jij jezelf hierin herkent, ga dan totaal iets anders doen (klussen bijvoorbeeld 😉). Je zult zien dat je aandacht dan afgaat van het geld ‘moeten’ verdienen en dat je dus ook die ‘te kort’- vibratie loslaat.
Zodra dit gebeurt, kun jij open gaan staan om te ontvangen en zo kun je beter leren manifesteren.

En als je nu denkt ‘zo makkelijk kan het toch niet zijn’… jawel, kijk maar naar mij. Ik heb de afgelopen weken misschien 2 volle dagen gewerkt. Ik ben ook minder op social media aanwezig en mijn bedrijf blijft toch gewoon doorlopen.

Dus wat kun je vandaag doen om je aandacht (en gevoel) te verleggen naar plezier en overvloed?

PS Ik heb nog maar een paar plekjes vrij voor mijn 1-op-1 traject. Mocht je interesse hebben, laat het me weten, dan kunnen we (vrijblijvend) even bellen en kijken naar je wensen en of mijn traject daarbij aansluit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.