Het magische Milt centrum in Human Design

het milt centrum in Human Design

En we gaan weer verder op reis langs de verschillende centra in Human Design. Vandaag duik ik dieper in het fascinerende Milt centrum, dat zich aan de linkerkant van het G-centrum bevindt. Dit gebied draait om intuïtie, gezondheid en welzijn.

De magie van het Milt centrum in Human Design

Het Miltcentrum speelt een essentiële rol in het begrijpen van je intuïtie en hoe je lichaam reageert op de wereld om je heen. Het fungeert als een soort innerlijke intuïtiebarometer, voortdurend op zoek naar balans en gezondheid. Dat gevoel dat je soms hebt, dat onderbuikgevoel dat je vertelt dat er iets niet helemaal in de haak is? Dat is je Milt centrum dat je waarschuwt. Het is als een intern waarschuwingssysteem, dat je intuïtief signalen geeft zodra er iets uit balans is. Voel je dat onbestemde gevoel dat er iets niet klopt? Dat is je Milt centrum dat je in de vorm van intuïtie aanspoort om aandacht te besteden.

Wat dit centrum nog interessanter maakt, is de manier waarop het opereert. Het Milt centrum werkt in het moment. Het gebruikt je zintuigen – proeven, aanraken, horen, zien en ruiken – om je bewust te maken van wat er op dit exacte moment om je heen gebeurt. Stel je voor dat dit centrum je beste vriend is die je altijd op de hoogte houdt van het heden.

Het Milt centrum, hoewel een bron van intuïtieve wijsheid, is ook de gastheer van je angsten. Angst om niet genoeg te zijn, om fouten te maken, om te falen, om de toekomst onder ogen te zien – deze angsten kunnen zich in dit centrum nestelen. Maar het is belangrijk om te onthouden dat angst ook een gids kan zijn, als we leren hoe we ermee om moeten gaan.

Ik nam er ook een video over op. Dit kun je hier bekijken:

Gedefinieerd versus ongedefinieerd Milt centrum

Ben je onderdeel van de 55% van de bevolking met een gedefinieerd Milt centrum? Dat betekent dat je intuïtieve vaardigheden ingebakken zijn. Je hebt een ingebouwde kompas voor welzijn. Je valkuil kan zijn dat je mind soms je intuïtie overschreeuwt. Maar onthoud dat je de kracht hebt om je instinct te laten spreken!

Of behoor je tot de 45% met een ongedefinieerd Milt centrum? Dan ben je een gevoelige ziel die de angsten van anderen als een spons absorbeert. Maar wist je dat je ook een gave hebt om andermans zorgen te begrijpen? Hoewel je soms vatbaar bent voor angsten, ben je van nature ‘fearless’. Het is jouw reis om los te laten en ruimte te maken voor groei.

Kortom, je Miltcentrum is de wegwijzer naar intuïtie, welzijn en het loslaten van angsten. Dus luister naar zijn fluisteringen en laat je angsten gaan. Jij hebt de kracht om kapitein te zijn van je eigen schip, navigerend door het avontuur van het leven.

Meer weten?

Ben je ooit in de war geweest over je eigen energie, worstelend om te begrijpen hoe je het beste kunt reageren in verschillende situaties? Of je nu een gedefinieerd of ongedefinieerd miltcentrum hebt, het verkennen en omarmen van jouw unieke energie is niet alleen van groot belang, het is ook de sleutel tot succes en vervulling die je altijd al zocht.

Je innerlijke gids is er altijd, fluisterend en wijzend op de weg, maar het vergt moed en inzicht om te luisteren en je miltcentrum te respecteren. Voel je soms dat je die stem niet helemaal kunt horen? Verlang je naar een gedetailleerde kaart die je door het complexe landschap van je innerlijke zelf leidt?

Als dit resoneert met jou, dan staat er iets buitengewoons voor je klaar. Ik wil je graag uitnodigen om samen met mij een reis te maken die je leven zal veranderen. In mijn toegankelijke online training ‘Reis langs de centra’ neem ik je gedurende 9 inspirerende weken mee op een ontdekkingsreis langs de diverse centra in Human Design, met uiteraard ook aandacht voor het milt centrum.

‘Reis langs de Centra’ helpt je om te zien wat voor jou werkelijk belangrijk is. Je gaat ontdekken hoe je energie stroomt, zodat je kunt stoppen met zwemmen tegen de stroom in en beginnen met het stromen met je eigen unieke ritme. Je ontdekt ook de geheimen van de poorten, zodat je de dynamieken die werkzaam zijn in je leven kunt begrijpen en ze kunt gebruiken om je dromen en doelen te bereiken.

Ben je klaar om de sprong te wagen? Meld je vandaag nog aan voor de ‘Reis langs de Centra’. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

>> Meer informatie over de ‘Reis langs de centra’

 

Liever laagdrempeliger aan de slag?

Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de 9 centra in Human Design.

Een digitaal bestand van meer dan 80 pagina’s die je uitgebreid meeneemt door alle centra in Human Design.

>> Bestel de Ultieme Gids hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.