Maak jij jouw droom waar of die van een ander?

Ik voelde me de laatste tijd minder afgestemd. Er was veel onrust in mijn hoofd. Ik maakte mezelf continu wijs dat ik niet meer precies wist wat ik wilde, met als gevolg dat ik voor mijn gevoel stilstond.

Ik heb een businesscoach in de arm genomen. Die dwingt mij na te denken over wat ik nu écht wil. Maar nadenken doe je vooral met je hoofd en daar kan ik mezelf nog wel eens in verliezen. Ik moet naar mijn gevoel, want daar zitten de antwoorden. En mijn gevoel zegt dat mijn talentenjasje me niet meer zo goed past, dus tijd voor een nieuwe. Keuzes maken is niet altijd mijn sterkste kant geweest. Ik bleef voor mijn gevoel maar rondjes draaien. Want stel dat ik het verkeerde kies. Al snel kwam ik erachter dat dit erbij hoort. Er is zelfs een woord voor; geanticipeerde spijt. De verhalen in mijn hoofd werden steeds groter, met als gevolg dat ik me een beetje onzeker begon te voelen. Nu weet ik dat ik dit een aantal jaar geleden ook had. Ik besefte me ineens dat ik terugviel in oude patronen. Zodra je je bewust wordt van een patroon is het geen patroon meer maar een keuze.

Comfortzone

Nu weet ik ook waarom ik dit doe. Het is mijn brein dat me in mijn comfortzone probeert te houden, want eigenlijk weet ik heel goed wat ik wil. Maar het is gewoon mijn ego die op dit moment overuren maakt en druk aan het werk is om me in mijn comfortzone te houden, want als ik nu door pak zou het wel eens echt heel groot kunnen worden. Dit vindt mijn ego spannend en hij ziet de bui al hangen.

Het ego is een soort ingebouwd mechanisme om je veilig te houden. Veilig in je comfortzone, maar dat wil ik niet meer. Ik moet er vol doorheen, want in die comfortzone gebeurt nu nog niet helemaal wat ik wil. Die comfortzone mag wat mij betreft een heel stuk groter en daar ben ik nu dan ook mee bezig.

Ik wil mensen helpen het gat te dichten tussen waar ze nu staan en waar ze graag heen willen. Vrouwen die last hebben van het ‘is dit alles?’-gevoel helpen een mooier leven te creëren.

Iedere expert is ergens begonnen

Een aantal jaar geleden was ik in loondienst en voelde me meer een loonslaaf die de droom van een ander aan het waarmaken was. Het leven voelde als een sleur, ik had weinig uitdaging en dit kabbelde zo iedere dag maar door. Iedere dag hetzelfde en aftellend naar het weekend.

Nu voel ik me vrij, ik kan iedere dag het werk doen dat ik geweldig vind, kan tijdens schooltijden werken als ik wil, heb weinig stress en heb het gevoel dat ik mijn eigen droom aan het waarmaken ben.

Ik zie ook wel in dat iedere expert ergens is begonnen. Een leek ben ik al lang niet meer. Ik ben ervan overtuigd dat ik een paar stappen voor lig op heel veel anderen. Een kind uit groep drie, kijkt ook op tegen een kind uit groep 5. Maar een kind uit groep 8 niet meer.

Wil jij, net als ik, jouw droom waarmaken? Een droom waarin jij de vrijheid hebt te kiezen wat jíj graag wilt en daarmee van betekenis zijn voor anderen?

Wil je graag weten hoe ik dat heb gedaan en wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan nu een gratis groeisessie met me aan.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.