Leef jij je leven V.O.L.?

Al een tijdje heb ik het idee dat ik ‘iets’ mis. Iets dat kenmerkend is voor mij. Iets dat ik als soort van paraplu kan gebruiken waaronder ik alles wat ik doe onder kan brengen. Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel…iets dat past bij mij als persoon. Een soort branding. Branding waar ik niet over na hoef te denken, maar alleen mezelf hoef te zijn. Ik had al wel wat ideeën, maar het kwam er niet uit.

Ik ben terug naar de spreekwoordelijke tekentafel gegaan en toen kwam er…niets. Vaak merk ik bij mezelf dat als er een ‘moeten’ op zit dat ik dan blokkeer. Ik creëer het beste vanuit flow. Op die momenten dat ik me geweldig goed voel. Dit kan zijn, net als nu (06.15 uur op zondag) of na een gezellige dag met vrienden.

Gisterenavond nadat de kinderen op bed lagen had ik het voornemen om te gaan lezen. Maar al lezend kwam ik erachter dat ik mijn focus er absoluut niet bij kon houden. Mijn brein vuurde continu gedachten af over de paraplu. En ineens was ik eruit. Ik wil mensen helpen een V.O.L. leven te leiden.

Leef je leven V.O.L.

Waarin V.O.L. staat voor Vrijheid, Ontwikkeling en Lol. Dit zijn mijn belangrijkste persoonlijke waarden en hier ben ik dan ook dagelijks mee bezig. Maar vol staat ook voor volledig, voldoening, compleet en maximaal. Niet meer het Is dit alles-gevoel hebben.
Een leven leiden waarbij je het gevoel hebt dat je iedere dag het werk doet dat je geweldig vindt. Dat je het idee hebt dat je je leven ten volle leeft. Een leven waarin jij jouw talenten inzet en daarmee voor anderen het verschil maakt.

Hoe fijn zou het zijn als je een leven leidt vrij van beperkingen, door je te blijven ontwikkelen en je hell yes-momenten te volgen. Ik zou mensen zo graag wakker willen schudden dat er zoveel meer mogelijk is dan dat ze denken. Je grootste beperking ben je zelf.

Wie dan?

Mijn doelgroep, dat ben ik zelf, alleen dan een aantal jaar geleden. En ervaring van de afgelopen paar jaar leert, dat er heel veel vrouwen nu in de situatie zitten, waar ik een aantal jaar geleden in zat. Wie is dat dan? De vrouw die in loondienst is en eigenlijk voor zichzelf wil beginnen, maar allerlei overtuigingen heeft waarom dit niet zou kunnen.

Ik wil mijn vroegere ik leren dat ik tot zoveel meer in staat ben dan dat ik altijd heb gedacht. Dat ik zelf mijn grootste beperking was. Dat ik vrij kan zijn in tijd (en toch geld verdien), vrij kan zijn van beperkende overtuigingen, vrij kan zijn van sleur. Vrij kan zijn van werkzaamheden die ik niet leuk vind.

De vroegere ik was ambitieus en had altijd veel interesse in persoonlijke ontwikkeling, maar met de komst van 2 kinderen, een baan en een man die geen 9 – 5 baan heeft (lees: weinig thuis tijdens kinderspitsuur), stond dat al een tijdje op een laag pitje. Mijn vroegere ik leefde het leven op de automatische piloot. Mijn leven kabbelde door in een soort van loop. Ik hercreëerde dezelfde dingen. Je zou het sleur kunnen noemen.

Ik zou mijn vroegere ik willen laten inzien hoe belangrijk het investeren in jezelf is. Want als ik groei, groeit alles om me heen ook. Mijn energie wordt aanstekelijk.

Tot slot wil ik mijn vroegere ik laten inzien dat het gaat om lol hebben in het leven. Te veel was mijn vroeger ik bezig met ‘Wat is mijn missie?’, ‘Wie ben ik? en ‘Wat wil ik nu eigenlijk?’. Mijn vroegere ik werd hier heel moe en onzeker van, want anderen leken hier allemaal wel het antwoord op te hebben. Ik wil mijn vroegere ik vertellen dat ik mijn Hell Yes-momenten moet volgen. En zeggen dat ik me dan niet druk hoef te maken over geld, want money flows, where attention goes. Er wordt altijd voor me gezorgd. Ik kan mijn vroegere ik dan vertellen hoe ik dat heb gedaan. En als ik dat kan, kan iedereen het.

Niet alleen

Ik heb het ook niet alleen gedaan. Ik liet, en laat, me ook nog steeds coachen. Iedereen heeft blinde vlekken, ook ik. Ik volg allerlei on- of offline trainingen en/of workshops van o.a. Monique Verhoef, Maartje Koper, Roy Martina, John Assaraf, Christie Marie Sheldon, … Het afgelopen jaar heb ik meer in mezelf geïnvesteerd dan dat ik in de 10 jaar daarvoor heb gedaan. Alles heeft zich inmiddels dubbel en dwars weer terugverdiend.

Nu weet ik dat ik het waard ben om in te investeren. Ik voel nu, nu ik mijn Hell Yes-momenten heb gevolgd, dat de momenten waarin ik in flow ben, te maken hebben met persoonlijke groei, dat mijn talenten liggen op het gebied van creëren, faciliteren en motiveren en dat de combinatie van wat ik het liefste doe (ontwikkelen) en hetgeen ik het beste kan (creëren, motiveren en faciliteren) inzet om onlinepogramma’s te maken voor mijn vroegere zelf. Om me mee te nemen hoe mijn huidige ik mijn leven V.O.L leef.

Wil je weten wat ik heb gedaan om een V.O.L. leven te leiden? Ik vertel het je graag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.