Kiezen voor jezelf

Terwijl ik deze blog typ, is het 6 juni. Mijn bedrijf bestaat vandaag vier jaar. Vier jaar geleden heb ik de stap gezet om voor mezelf te beginnen en, eerlijk is eerlijk, dat was niet makkelijk. De stap om voor mezelf te beginnen en al mijn zekerheden op te geven, daar zag ik als een berg tegenop, want, tja…wat als…? Het lijkt zo lastig om te kiezen voor jezelf.

Nu, vier jaar later, voel ik me intens dankbaar. Ik had me toen niet voor mogelijk kunnen houden dat ik me nu zo gelukkig en vrij zou kunnen voelen. Ik doe wat ik ontzettend leuk vind en verdien er mijn geld mee. Dit wil overigens niet zeggen dat het altijd rozengeur en maneschijn is hoor. Er hebben ook heus de nodige tranen gevloeid en er zijn de nodige frustraties geweest (en soms nog).

Alles heeft een ritme

Alles kent een bepaald ritme van komen en gaan. Er bestaan veel cyclische bewegingen, waarvan sommige kort duren en andere langer. Zoals de jaargetijden, uren in een dag, eb en vloed, ademhaling, je hartslag, dag en nacht, et cetera. Ook je persoonlijke groei verloopt niet in een rechte lijn omhoog. Soms is het twee stappen vooruit en weer een achteruit. Het is dus ok dat het een keer wat minder gaat. Ik kon mezelf eerst echt op m’n kop geven als het wat minder ging, nu weet ik gewoon dat dit altijd aan de vooravond staat van weer een nieuwe betere versie van mezelf en omarm ik mindere periode (niet altijd hoor). Het mag er dan zijn omdat ik weet dat het een doel dient.

Na regen komt zonneschijn. Dit weet je wel en toch blijf je erin hangen als het zover is. Zo gaat dat ook met je persoonlijke ontwikkeling. In het begin had ik ook veel regen en baalde ik daar enorm van. Ik vond mezelf vooral zielige, want ‘Waarom lukt het al die anderen wel en mij niet?’.  Daarbij voelde ik me onzeker en niet goed genoeg. Ik had altijd de focus op een ander en ‘kiezen voor jezelf’ klonk zo egoïstisch.
Nu heb ik dat niet meer. Wel de regen, maar nu weet ik uit ervaring dat na regen de zonneschijn tevoorschijn komt.

Na regen komt zonneschijn

Zo ook nu. Vorige maand had ik persoonlijk een wat meer regenachtige maand. Niet dat er specifiek iets gebeurde, maar ik voelde me gewoon weer even vastzitten. Dit keer waren zelfs mijn hormonen van slag. Ik voelde dat dit nodig was om me als het ware klaar te maken voor weer een volgende fase. En op 1 juni brak deze volgende fase aan.

Ik voel zoveel rust en tegelijk bruis ik van de energie en ideeën. Ik ben me heel bewust hoe ik mijn eigen realiteit creëer en zie ineens overal een spiegel in. Daarnaast manifesteer ik meer dan ooit tevoren. Ik hoef het maar te denken en het lijkt geregeld te zijn. Een aantal voorbeelden:
– ik ga naar Speelland en zeg tegen mezelf dat ik eigenlijk binnenkort een waterflesje moet kopen omdat dat makkelijk is om mee te nemen. Volgende dag krijg ik er een cadeau bij mijn dagcrème
– ik hoor iets over het Sjamanisme en denk bij mezelf dat ik me daar eens in moet verdiepen. Volgende dag ligt Happinez Magazine op de deurmat met een boekje over het sjamanisme
– ‘s avonds in bed denk ik aan enkele jaren geleden dat ik soms nog ‘s nacht zo lekker mijn kindjes kon troosten als er iets was en dat ze ‘s ochtend zo lekker in bed kwamen knuffelen. Die zelfde nacht om 2.30 begint onze jongste te huilen en lag ik 3 seconden later bij haar in bed en de ochtend erna kroop ze bij ons in bed.
– ik vraag me af of ik mijn mail niet van mijn telefoon moet halen. Dezelfde dag nog doet mijn werkmail het ineens niet meer op mijn telefoon.
– ons huis staat in de verkoop en ik doe een keukenkastje open. Terwijl ik dat doe, denk ik bij mezelf dat de keuken nu niet uit elkaar moet vallen i.v.m. kijkers. Nog geen 2 uur later trekt India het voorpaneel van de vaatwasser eraf.
– zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kiezen voor jezelf

Maar ik voel ook, nog meer dan eerst, dat het klaar is met dat getrut van mij. Tijd om te kiezen voor mezelf.
Het kan geen verassing zijn dat ik me graag bezighoud met de kwantumfysica, maar ik laat me toch telkens van mijn pad brengen. Waarom? Omdat ik mezelf het verhaal vertelde dat ik eerst een expert moet zijn, maar dat kan ik natuurlijk alleen worden door het te doen. Het was dus makkelijk om me te ‘verstoppen’ in mijn comfortzone. Maar ik krijg zoveel tekenen, dat ik me volledig mag focussen op ‘het leven vanuit zijn’ dat ik nu besloten heb dit ook te gaan doen. Dit traject heb ik al, maar ik heb er de focus niet op.

Ik heb afgelopen week ook een vragenformulier uitgezet onder mijn volgers en de mensen op mijn mailinglijst. Ik kwam tot de ontdekking dat mijn volgers in leeftijd, contractvorm en verlangens ontzettend divers zijn. Nu maakt dat niet uit, omdat ik aan de ene kant zoveel mogelijk mensen wil inspireren, maar aan de andere kant is dat voor mij ook wel een signaal dat ik met mijn boodschap misschien wel meer met hagel schiet dan dat ik mensen écht aanspreek.

Vanaf 1 juli ga ik het allemaal anders doen. Ik ben terug gegaan naar de spreekwoordelijke tekentafel en gevoeld wat ík graag wil. Dat is het helpen van anderen met behulp van de kwantumfysica. Mensen laten inzien dat het belangrijk is om te leven vanuit ‘zijn’ omdat je dan pas echt kunt voelen welke stappen je mag zetten. Laten inzien dat ‘zijn’ belangrijker is dan ‘doen’ en hoe je dat doet. Ik wil ze leren hoe de wereld in elkaar zit en dat ze echt de creator van hun leven zijn. Ik wil ze leren hoe ze hun brein kunnen herprogrammeren om die creator te worden. En hoe ze vervolgens meer rust in hun hoofd kunnen krijgen om echt te leven vanuit zijn en vanuit daar geïnspireerde acties te nemen, in plaats van de ellenlange to-do lijstjes.

Wie zijn die anderen dan?

Dat is de ondernemende bewuste vrouw (of man) die wil groeien met haar (soon to be) bedrijf. Die weet dat haar bedrijf nooit groter kan worden dan dat ze zelf is en wil investeren in deze persoonlijke ontwikkeling. De vrouw die voelt dat er meer is, maar haar richting nog niet exact duidelijk heeft. De vrouw die zich nog laat tegenhouden door gedachten over wat ze allemaal niet kan. Ze wil geloven in zichzelf en dit zelfvertrouwen uitstralen. Ze wil haar podium pakken. Niet vanuit geforceerde acties, maar vanuit ‘gewoon zichzelf zijn’ en genietend van het leven. De vrouw die zich vrij wil voelen en rust in haar hoofd ervaart.

Ik ben dus ook achter de schermen bezig mijn aanbod (en marketing) daar meer op af te stemmen. Ik mag zelf ook nog meer in dat zelfvertrouwen gaan stappen en mezelf op waarde schatten, want als zelfs in je evaluatieformulieren je klanten aangeven dat je wel ‘erg weinig vraagt voor je waardevolle coaching en trainingen’, dan mag ik daar zelf ook nog wat steviger achter gaan staan. Per half juni zal mijn pareltje (zie je, ik leer het al 😉 ) creëren m.b.v. de kwantumfysica dan ook in prijs omhoog gaan, net als mijn 1-op-1 coaching want deze ga ik vanaf half juni ook in een andere vorm aanbieden.

Kies jij voor jezelf?

In hoeverre kies jij voor jezelf? Of laat jij je eigenlijk nog wel veel leiden door verwachtingen van anderen? Of misschien wel verwachtingen van jezelf. Voel vandaag eens wat jij echt wilt, los van wat je denk dat mogelijk is. Wat als alles mogelijk zou zijn, wat zou jij dan kiezen?

Reacties (2)

 • hoi hoi, ik heb me net verdiept in jou blog, heb ook net de online cursus besteld. Prachtig hoe ik resoneer met jou, ik heb zelf ook geprobeerd om een eigen zaak op te starten, ik maakte creatieve kunstige dingen, de zaak kwam niet echt van de grond. Te veel twijfel, oude patronen, ik wil het grootser, ruimer, meer vrijheid, een andere wereld, mijn wereld.

  Sinds kort ook aan het verdiepen in quantum, ik hou van albert einstein, hij schreef het enkel te ingewikkeld voor mij, hoe jij het beschrijft super……

  Gedachten die materie worden, ik wil creeren vanuit zijn, ik creer al vanuit zijn, ik wacht op alignment, ik hou hier ontzettend veel van, het is zoals je zei, het boek valt open op de juiste bladzijde, je ziet een film en de man in de film spreekt jou aan, de radio geeft jou en hint, je komt de juiste persoon op de juiste moment tegen….

  ik hou van die synchronisatie, de wereld is een prachtig iets waar ik zeer dankbaar voor ben, ik ben benieuwd wat me nog te wachten staat…..

  We zijn ongelimiteerd, alle grenzen zijn weg, alle regels zijn weg, danku om te bevestigen waar ik zo over twijfelde…..

  Ik wens u alle rijkdom in overvloed, alle liefde en licht en nog een prachtig leven…..

  yves

  • Hallo Yves, bedankt voor deze fijne reactie en de mooie wensen.
   Dit soort reacties geven me altijd een grote glimlach op mijn gezicht.
   Ik wens je overvloed en rijkdom op alle gebieden.

   Groetjes
   Anja

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.