Je Human Design berekenen: ontdek wie je echt bent

human design berekenen

In de wereld van persoonlijke groei en bewustwording is het begrip ‘Human Design’ steeds populairder aan het worden. Maar wat is Human Design precies en hoe kan je jouw Human Design berekenen? In deze blog duiken we dieper in dit fascinerende systeem en geven we je praktische tips om je eigen Human Design te ontdekken.

Wat is Human Design?

Human Design is een systeem dat elementen combineert uit onder andere de astrologie, de I Tjing, de Kabbala, de chakraleer en de kwantumfysica. Het is ontworpen om je te helpen begrijpen wie je werkelijk bent, wat je unieke gaven zijn en hoe je het beste door het leven kunt navigeren. Het systeem werd in 1987 geïntroduceerd door Ra Uru Hu en is sindsdien wereldwijd gebruikt door mensen die meer inzicht willen krijgen in zichzelf. In deze video ontdek je meer.

Waarom je Human Design berekenen?

Het berekenen van je Human Design geeft je diepgaande inzichten in je persoonlijkheid, je sterke punten, je uitdagingen en je levensdoel. Door je Human Design te begrijpen, kun je betere keuzes maken die in lijn zijn met wie je werkelijk bent. Dit kan leiden tot meer voldoening, succes en geluk in je leven.

Je Human Design berekenen is vrij eenvoudig en kan online gedaan worden met behulp van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

 1. Verzamel je gegevens: Noteer je geboortedatum, exacte geboortetijd en geboorteplaats. Deze informatie is cruciaal omdat Human Design gebruik maakt van deze gegevens om je unieke chart te berekenen.
 2. Gebruik een betrouwbare Human Design calculator: Via deze link kun je jouw Human Design chart opvragen. Voer je gegevens in en klik op de knop om je chart te genereren.
 3. Ontdek je chart: Nadat je je gegevens hebt ingevoerd, zal de calculator een chart genereren die je Human Design weergeeft. Deze chart kan in het begin overweldigend lijken, maar maak je geen zorgen, ik zal de basisprincipes uitleggen. Je kunt hier ook mijn gratis e-book ‘Wat is Human Design?’ opvragen waarin ik je ook meeneem in hoe jij je chart kunt lezen.

Begrijpen van je Human Design chart

Een Human Design chart bestaat uit verschillende componenten, waaronder de negen centra, de kanalen en de poorten. Hier zijn enkele belangrijke elementen die je in je chart zult zien:

De negen energiecentra

De negen centra in je chart vertegenwoordigen verschillende energiecentra in je lichaam, vergelijkbaar met de chakra’s. Elk centrum heeft een specifieke functie en betekenis:

 1. Hoofd: Inspiratie en ideeën
 2. Ajna: Denken en conceptualiseren
 3. Keel: Communicatie en manifestatie
 4. G-Centrum: Identiteit en richting
 5. Ego/Hart: Wilskracht en ego
 6. Sacraal: Levenskracht en creativiteit
 7. Emotioneel: Emoties en gevoelens
 8. Milt: Intuïtie en overleving
 9. Wortel: Stress en druk

Nieuwsgierig naar meer? In deze blog ontdek je meer over de verschillende centra en wat het betekent als je deze gedefinieerd (ingekleurd) of juist ongedefinieerd (wit) hebt.

Typen en Strategieën

Een van de belangrijkste onderdelen van je Human Design is je type. Er zijn vier hoofdtypen: Manifestors, Generators, Projectors en Reflectors. Elk type heeft een unieke strategie om door het leven te navigeren:

 1. Manifestors: Deze mensen zijn de initiators. Hun strategie is om anderen te informeren over hun acties voordat ze beginnen.
 2. Generators: Dit is het meest voorkomende type. Generators hebben als strategie om te reageren op wat het leven hen biedt in plaats van zelf te initiëren. Het energietype van de Manifesting Generator valt ook onder dit energietype.
 3. Projectors: Projectors zijn de gidsen van de samenleving. Hun strategie is om te wachten op de uitnodiging voordat ze hun wijsheid delen.
 4. Reflectors: Reflectors zijn de zeldzaamste en hun strategie is om een volledige maancyclus af te wachten voordat ze belangrijke beslissingen nemen.

Op mijn website vind je per energietype ook een uitgebreide blog.

Autoriteit

Naast je type en strategie is je autoriteit een cruciaal aspect van je Human Design. Je autoriteit helpt je om beslissingen te nemen die in lijn zijn met je ware zelf. Er zijn verschillende soorten autoriteiten, zoals o.a. emotionele, sacraal, milt, ego en zelfprojected.

Praktische tips voor het leven volgens je Human Design

Nu je je Human Design hebt berekend en de basisprincipes begrijpt, vraag je je misschien af hoe je deze kennis in je dagelijks leven kunt toepassen. Hier zijn enkele praktische tips:

 1. Leef volgens je strategie: Probeer beslissingen te nemen en acties te ondernemen op basis van je type en bijbehorende strategie. Dit zal je helpen om meer in lijn te zijn met je ware zelf.
 2. Gebruik je autoriteit: Raadpleeg je autoriteit bij het nemen van belangrijke beslissingen. Dit zal je helpen om keuzes te maken die echt bij je passen.
 3. Luister naar je lichaam: Human Design benadrukt het belang van het volgen van je lichaam en intuïtie. Let op de signalen van je lichaam en vertrouw op je innerlijke wijsheid.
 4. Blijf leren en groeien: Human Design is een complex en diepgaand systeem. Blijf jezelf onderwijzen en verdiepen in de verschillende aspecten van je chart.

Conclusie

Je Human Design berekenen is een krachtige manier om meer inzicht te krijgen in wie je werkelijk bent en hoe je het beste door het leven kunt navigeren. Door je geboortedatum, -tijd en -plaats in te voeren in een betrouwbare Human Design calculator, kun je je unieke chart ontdekken en beginnen met het leven in lijn met je ware zelf. Neem de tijd om je chart te bestuderen, leer over je type, strategie en autoriteit, en pas deze kennis toe in je dagelijks leven. Zo kun je een leven creëren dat echt bij jou past.

Heb je liever dat ik het voor je doe? Dat kan natuurlijk ook. In mijn gepersonaliseerde Human Design e-book werk ik jouw Human Design voor je uit.

Jouw eigen gepersonaliseerde Human Design e-book

Mijn gepersonaliseerde e-book biedt je een schat aan informatie en inzichten die speciaal op jou zijn afgestemd. Het is een digitaal boek van gemiddeld 110 pagina’s. Hoeveel pagina’s jouw e-book heeft, is afhankelijk van je definitie.

Je vindt er waardevolle informatie over:

 • Energietype
 • Strategie
 • Aura
 • Not self hema
 • Signature feeling
 • Autoriteit
 • Definitie
 • Profiel
 • Alle centra (én hoe dat bij jou zit)
 • Al je gedefinieerde poorten
 • Al je gedefinieerde kanalen
 • Mogelijke conditioneringen en angsten

Alles in duidelijke en overzichtelijke taal vaak ondersteund met concrete voorbeelden uitgewerkt.

BONUS

 • Tekst en video over krachtige combinatie tussen kwantumfysica en Human Design.
 • Een of meerdere video’s over jouw energietype, aura en strategie.
 • Gewoontetracker om transformatie door te voeren.
 • Inzichtgevende vragen, opdrachten en concrete tips.


Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?