Mijn jaar van persoonlijke groei

persoonlijke groei

Ik denk dat ik 2019 wel het best kan omschrijven als het jaar van mijn persoonlijke groei. En wat houd ik daar toch van.
Toen ik vijf jaar geleden nog in loondienst werkte, draaide ik een programma af. Een programma van opstaan, kinderen naar school, werken, kinderen ophalen, eten maken, kinderen naar bed (gelukkig al om 19.00 uur) zodat deze mama wat tijd had voor zichzelf. En de dag erna weer hetzelfde programma.

Toen zag ik dat niet zo, maar als ik nu terugkijk, besef ik me pas hoe vast ik zat. Vast in de sleur van alledag. Nu is mijn leven zoveel leuker.

Begin 2019 zat ik veel meer in de ‘doe’-modus. Ik moest heel veel van mezelf. Normaal heb ik er al een hekel aan als ik iets ‘moet’ van een ander en nu legde ik mezelf deze druk op.

Persoonlijke groei bij Dr. Joe Dispenza

In februari kwam mijn persoonlijke groei in een stroomversnelling terecht. Ik ben toen naar de progressive & intensive workshop geweest van D. Joe Dispenza. Deze workshop duurde drie dagen. Ik merkte aan mezelf dat ik het stiekem ook wel spannend vond dat ik alleen naar Brussel ging. Naar een plaats waar heel veel mensen zouden zijn en ik mezelf niet in mijn moedertaal zou kunnen uitdrukken. Maar dit keer liet ik me niet tegenhouden door de verhalen in mijn hoofd.

Ik heb daar een ontzettend lieve vrouw ontmoet, waar ik overigens nog steeds contact mee heb. Ik heb dat weekend ook een aantal bijzondere dingen meegemaakt. In deze blog uit 2019 lees je mijn inzichten n.a.v. het weekend in Brussel bij dr. Joe Dispenza.

Persoonlijke groei bij het Quantum Shift Event

In maart ben ik naar het Quantum Shift in Business Event van Heart Brain Academy geweest. Heel waardevol. Ook al was ik in 2018 naar dit event geweest en weet ik inmiddels een en ander over kwantum en hoe je dit in kunt zetten, is herhaling altijd fijn.

“Repetition is the mother of learning”. 

Een aantal jaar geleden had ik het misschien zonde van mijn geld gevonden om ergens heen te gaan waarin ik voor mijn gevoel niets nieuws heb geleerd, maar inmiddels zie ik het anders. Ik ben daar niet ‘toevallig’ en ik ben ervan overtuigd dat er altijd een reden is waarom je bent waar je bent.

Het meest waardevolle van dit weekend was misschien wel degene met wie ik ben geweest. In de auto hadden we hele goede gesprekken over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Ik sprak ook uit dat ik meer wilde gaan spreken.

Sleeping Beauty event

Binnen drie dagen kreeg ik dan ook, uit het niets, een uitnodiging van iemand die ik in 2018 op een event had ontmoet. Mijn gevoel kreeg het al meteen benauwd, maar ik heb snel ‘ja’ gezegd, zodat ik niet meer terug kon.

Ik weet nog dat ik op dat event met haar stond te praten tijdens de pauze. Ik weet ook nog dat ik dacht ‘wat ratel ik toch door over kwantum en creëren van je realiteit…ze zal wel denken’. Weer die verhalen in mijn hoofd. Schijnbaar had ik met mijn verhaal en enthousiasme haar weten te raken.

Zij zocht iemand die haar proces van persoonlijke groei wilde delen en dan met de nadruk op de rol van de kwantumfysica daarin. Ze dacht na een half jaar nog meteen aan mij.

In deze blog van 2019 lees je meer over mijn beleving en hoe ik wist dat ik daar moest zijn.

Persoonlijke groei bij Abraham Hicks

Ik merkte halverwege het jaar dat er steeds meer rust in mijn hoofd kwam. Niet dat ik daar een 6-stappenplan voor had wat ik inmiddels had doorlopen, maar het ontstond gewoon. Door deze rust in mijn hoofd kwam ook meer ruimte voor bezinning. Mijn interesse voor het creëren van je eigen leven begon zich steeds meer te concentreren rond twee thema’s, namelijk kwantumfysica en je onderbewustzijn. Ook ging spiritualiteit een steeds grotere rol spelen. Ik bleef maar leren en lezen (meerdere boeken tegelijk). Ik had het gevoel dat ik met elk been in een andere wereld stond. Het ene been in de ‘je moet hard werken voor je geld’-wereld, en het andere been in de ‘je trekt geld aan met je vibratie’-wereld.

Alsof het zo bedoeld was…;-), had ik in het begin van 2019 al een kaartje gekocht voor Abraham Hicks. Abraham is geen persoon, maar een naam die aan een verzameling energieën wordt gegeven. Deze energieën worden vertaald in woorden door Esther Hicks. Hier heb ik het besluit genomen mijn gevoel te volgen en met mezelf af te spreken dat ik veel minder zou werken en bij alles mezelf de vraag te stellen ‘Doe ik dit omdat ik denk dat het moet, of doe ik dit omdat ik het wil?’ Ik deed vervolgens alleen de dingen die ik wilde. En het was mijn beste kwartaal ooit, ook financieel gezien.

In deze blog lees je de inzichten na de workshop bij Abraham.

Persoonlijke groei door Fortin

Vanaf september heb ik een grotere investering gedaan en heb ik een coachtraject gevolgd bij Jim Fortin. Deze man is een genie als het gaat om het transformeren van je leven van binnen naar buiten. Dit past dus helemaal in mijn straatje want dat is een van de onderwerpen waar mijn hart sneller van gaat kloppen en ik kan inmiddels uit eigen ervaring spreken dat je buitenwereld niets anders is dan een spiegel van je binnenwereld.

Ook hier merkte ik dat de kennis die hij deelde voor mij bekend was, maar dat er een verschil zit tussen iets begrijpen en ook echt weten. Heel veel dingen begreep ik, maar niet alles wist ik ook echt. En met weten bedoel ik dan dat je vanuit je kern voelt dat dit waar is en er ook echt naar acteert. Hier ben ik de afgelopen maanden mee bezig geweest.

Ondernemersclub

Daarnaast ben ik in 2019 lid geweest van een ondernemersclub. Met een groep geweldige dames kwamen we eens per maand samen om onder andere te masterminden. Omdat er echte verbinding tussen de vrouwen was, kon ik ook echt alles delen waar ik zelf tegenaan liep en ik kreeg echt oprecht hulp daar waar nodig.

Ook heb ik gedurende deze tijd in de ondernemersclub diverse workshops gevolgd, met diverse thema’s zoals het maken van een pakkende (powerpoint) presentatie, optimaliseren website door een business strateeg, SEO, etherische oliën, opstellingen en nog veel meer.

Dankbaar

Terugkijkend op 2019 kan ik niets anders zijn dan dankbaar. Dankbaar voor alle stappen die ik heb mogen zetten, en voor alle lessen die ik heb geleerd. Maar ook dankbaar voor alle lieve mensen die ik heb ontmoet, en voor mijn geweldige klanten. Dankbaar voor mijn lieve man die altijd achter me staat en voor de kinderen die niet moeilijk doen als mama weer een weekend weg is voor een event (misschien dat de vaste bezoekjes aan de McDonald’s daar een bijdrage aan leveren).

Maar ik ben ook dankbaar voor jou, of je me nu persoonlijk kent of niet. Dankbaar dat je de moeite neemt om te lezen wat ik schrijf, of/en naar mijn YouTube-video’s kijkt, want iedere keer als ik een lieve e-mail of bericht ontvang voel ik dat ik er echt toe doe.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.