Is Human Design onzin? Mijn ervaring als voormalig HR-adviseur

is human design onzin

Als voormalig HR-adviseur heb ik door de jaren heen talloze testen en assessments afgenomen. Van persoonlijkheidstesten tot capaciteitentests, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het gedaan. Maar is er een methode die echt een volledig en kloppend beeld geeft van iemand?

Vandaag wil ik het met jullie hebben over Human Design, een systeem dat beweert dat te doen. De prangende vraag is natuurlijk: is Human Design onzin?

De Magie van Human Design Profielen

Drie jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Human Design, dankzij een collega-onderneemster. Hoewel ik aanvankelijk sceptisch was – ik ben tenslotte een nuchtere wetenschapper – bleef Human Design steeds weer op mijn pad komen. Het voelde alsof ik er meer mee moest gaan doen.

Toen ik mezelf begon te herkennen in mijn Human Design-profiel, begon mijn interesse pas echt te groeien. Het was bijna magisch hoe treffend mijn profiel me beschreef, iets dat ik niet eerder had ervaren met andere assessments.

Geïntrigeerd besloot ik ook de profielen van mijn kinderen te onderzoeken en ook deze waren spot-on. Dit opende mijn ogen voor het feit dat ieder individu een unieke benadering nodig heeft.

Van Skepticisme naar Acceptatie: Mijn Reis met Human Design

Ondanks mijn eerdere bedenkingen, begon ik Human Design toe te passen in mijn dagelijks leven. Wat ik ontdekte, was een nieuw gevoel van vrijheid: ik hoefde minder te DOEN en kon meer ZIJN. Dit leek verrassend goed overeen te komen met de principes van kwantumfysica.

Geïnspireerd door deze ervaringen, besloot ik in 2021 een training te volgen om Human Design readings te kunnen geven. In eerste instantie experimenteerde ik met het integreren van Human Design in mijn 1-op-1 coaching. De reacties waren overweldigend positief, waardoor ik besloot om Human Design als een apart aanbod op te nemen in mijn diensten.

Is Human Design Onzin? Mijn Conclusie

Dus, is Human Design onzin? Mijn persoonlijke ervaring zegt van niet. Net als bij elke andere methode, is het belangrijk om het met een open geest te benaderen en te zien wat het voor jou kan doen. Misschien ontdek je, net als ik, dat je minder hoeft te doen en meer mag zijn.

Nieuwsgierig naar meer? Vraag dan mijn gratis e-book ‘Wat is Human Design?’ aan.

Of vraag je eigen gepersonaliseerde Human Design e-book aan. Een digitaal boek dat je meer inzicht geeft in jezelf en waar je talenten en valkuilen liggen. Onder deze link vind je meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.