Hoe kun je jouw realiteit zien?

realiteit

Hoe kun je nu jouw realiteit zien? Vergelijk het met je spiegelbeeld. Jouw realiteit is namelijk een reflectie van wie jij bent.

We leven in een groot veld aan energie, ook wel het kwantumveld. Deze energie kun je ook zien als data. Energie is er altijd en gaat nooit verloren. Dit betekent dus dat alles op dit moment aanwezig is. Alles is in potentie nu aanwezig. Daarom wordt het kwantumveld ook wel het veld van de oneindige potentie genoemd.

Wij als mens pikken niet al deze miljarden bits aan data op. Ons brein heeft namelijk maar de capaciteit om een klein deel van alle data die er beschikbaar is te verwerken. Welke data wij ‘oppikken’ heeft te maken met o.a. onze verwachtingen, overtuigingen, ervaringen en energie. Wat daarbij matcht is wat we ontvangen. Zie het alsof je door een koker naar je realiteit kijkt. Jij ziet maar een heel klein deel van wat er daadwerkelijk mogelijk is.

Jouw realiteit

Wat we in onze realiteit zien is dus een reflectie van datgene we denken dat waar is.
We trekken niets aan, we creëren niet echt iets, maar wat we wel doen is dat we onze realiteit als het ware ontvangen. Zie het als een radio. Als jij de radio op de frequentie van 538 afstemt, zul je 538 ontvangen. Het is niet zo dat als jij de frequentie aanpast naar 3fm, dat jij 3fm hebt aangetrokken of hebt gecreëerd, je hebt het als het ware ‘hoorbaar’ gemaakt omdat jij de radio op de juiste frequentie hebt afgesteld. Die radiozender was er al, alleen niet hoorbaar.

Hoe meer mensen zich met hun persoonlijke groei bezighouden, hoe vaker men zich bewust wordt van wie ze zijn. Dit noemt men ook wel ontwaken. Mensen zien in wie ze werkelijk zijn en dat ze in staat zijn hun eigen realiteit meer te sturen zoals ze dat willen. Nu weet je dus ook hoe.

Maar dit alles begint met bewustwording. Wij zijn een energetisch wezen in een fysiek lichaam. Er is iets dat groter is dan wijzelf. Iets dat ervoor zorgt dat ons lichaam zichzelf kan herstellen, iets dat ervoor zorgt dat ons hart blijft kloppen, iets dat ervoor zorgt dat onze cellen zich continu vernieuwen. Dat doen we niet ‘zelf’ dat doet iets dat groter is dan wij zijn.

Persoonlijkheid

Nog even terug… Je neemt jouw realiteit waar door je 5 zintuigen. Maar zoals ik eerder schreef, ontvang je dus alleen datgene dat matcht bij o.a. je verwachtingen, overtuigingen, percepties en energie. Eigenlijk ontvang je dus datgene dat matcht bij de verhalen die jij jezelf altijd hebt verteld. Alleen jij bent je daar (nog) niet van bewust en zoekt de oorzaak vaak buiten jezelf.

In het dagelijks leven gedragen we ons nog vaak als slachtoffer. We denken dat de dingen buiten ons, ons iets ‘aandoen’ en dat probeer je te veranderen. Dat is dus hetzelfde als dat jij je spiegelbeeld de schuld geeft van hoe jij eruit ziet. En wat gaan we dan vervolgens doen…we proberen het spiegelbeeld aan te passen terwijl we eigenlijk onszelf dienen aan te passen.

Hetzelfde geldt dus ook voor jouw realiteit. Als jij een andere realiteit wilt ervaren, zul jij dus ook een andere persoonlijkheid mogen ontwikkelen. Want je persoonlijkheid creëert je persoonlijke realiteit, aldus dr. Joe Dispenza.

Je persoonlijkheid wordt gevormd door je gedachten en je gevoelens. Je gedachten beïnvloeden je gevoelens en visa versa. Het zijn dus de verhalen die jij jezelf vertelt die ervoor zorgen dat jouw realiteit is zoals deze is.

Self Fulfilling prophecy

Jouw brein gaat bewust op zoek naar informatie die match bij jouw persoonlijkheid, want zo is je brein immers ‘afgesteld’. Een term die hiermee samenhangt is de self fulfilling prophecy.

Alles in onze realiteit is gebaseerd op frequenties, dus als we de frequentie matchen van datgene we graag willen ervaren, dan kan het niet anders zijn dan dat je dat gaat ontvangen. Alles bestaat nu op dit moment, alleen op een andere frequentie. Jij mag met hetgeen je wilt gaan resoneren.

Het lijkt dan vervolgens alsof we het aantrekken, maar alle verschillende realiteiten bestaan allemaal op dit moment. Er is dus ook niets aan te trekken. Bovendien als je iets wilt ‘aantrekken’ geef je onbewust het signaal dat het er dus niet is, dus vanuit een tekort. En als je in die vibe zit, zul je het dus ook niet ‘aantrekken’.

Als we onze verhalen veranderen, veranderen we onze wereld. Maar we zijn nog te vaak bezig met het aanpassen van de spiegel i.p.v. onszelf. Zo binnen, zo buiten.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het in kaart krijgen wat jij graag wilt? Vraag dan mijn gratis masterclass creëren met de kwantumfysica aan.

bewustzijn, kwantum, kwantumfysica, kwantumveld, persoonlijke groei, quantum, realiteit, Wet van de Aantrekkingskracht, Wet van de Creatie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.