Hoe geloofsystemen je manifestaties in de weg zitten

geloofsystemen

Waarom lukt het manifesteren me toch niet?
Ik krijg deze vraag regelmatig en ik heb er recent al wat over gedeeld maar ik wil er nu nog wat dieper op ingaan.

Laat ik beginnen met te zeggen dat je niet krijgt wat je vraagt, maar je krijgt wie je vanbinnen bent. Misschien herken je dat zelf ook wel in je leven. Je wilt iets heel graag, maar:
– je blijft het maar uitstellen
– je twijfelt aan jezelf
– je voelt een gebrek aan een duidelijke richting.

Dis zijn allemaal signalen dat jij jezelf aan het saboteren bent.

Geloofsystemen

Vanaf het moment dat je wordt geboren, ontwikkel je bepaalde geloofsystemen. Dit doe je op basis van wat je ziet, hoort en meemaakt en de verhalen die jij jezelf daarover vertelt. Jouw geloofsystemen zijn dan ook eigenlijk opgeslagen verhalen/interpretaties vanuit het verleden die je onbewust projecteert op de toekomst. Maar niet alleen dat, want onderzoek toont aan dat ook de cultuur waarin je opgroeit van invloed is op jouw genen.

Je geloofsystemen worden als het ware jouw handleiding hoe je denkt en hoe je handelt. Als je dit geloofsysteem iedere dag toepast en dus herhaalt, wordt het als het ware jouw staat van zijn. Ofwel je identiteit.

Je identiteit is dan ook het verhaal van je zelfbeeld, die je dus hebt aangenomen op basis van je eerdere ervaringen en interpretaties daarvan. Het is de taak van jouw brein om jouw buitenwereld te matchen met jouw binnenwereld. Want een van de sterkste krachten in het menselijk brein is dat je congruent blijft met hoe jij jezelf ziet.

Je denkt, voelt en gedraagt je dus ook altijd op een manier die consistent is met je overtuigingen en dat zorgt er voor dat jij je overtuigingen dus ook in je realiteit terugziet. Op deze manier heb je dus ook een heel voorspelbare toekomst op basis van je verleden.

Succesvol manifesteren

Dat jij congruent blijft met hoe jij jezelf ziet, is essentieel om te beseffen als jij succesvol wilt manifesteren, want hoe jij jezelf ziet heeft een groot effect op jouw realiteit. Je gedachten leiden namelijk tot emoties. Je emoties bepalen vervolgens welke acties je neemt en deze acties leiden tot bepaalde resultaten ofwel manifestaties.

Je gedachten worden gestuurd door je identiteit, dus door alle verhalen die jij jezelf in het verleden herhaaldelijk hebt verteld. Alles wat je tot nu toe hebt, komt van hetgeen je hebt gedaan en wat je hebt gedaan komt van wie je bent.geloofsystemen

Stel, je hebt een afkeer tegen harde sales. Als je dit zelf moet gaan doen, krijg je een steen in je maag en voel je de zenuwen door heel je lijf gieren. Dit voelt zo ongemakkelijk dat je brein binnen no-time 391 smoesjes heeft verzonnen om het niet te doen. Herkenbaar?

De verhalen die jij tegen jezelf vertelt, vaak onbewust, creëren jouw realiteit. Jouw huidige staat van je gezondheid, financiën, relaties et cetera is in lijn met wat jij denkt (bewust en onbewust) wat mogelijk is voor jou.

Nu kun je dus gaan affirmeren en visualiseren maar dat zit in gedrag en je ‘doen’ is eigenlijk maar net zo effectief als je ‘zijn’ is.

Ghandi heeft hier ook een mooie uitspraak over gedaan.
‘Your beliefs become your thoughts,
Your thoughts become your words,
Your words become your actions,
Your actions become your habits,
Your habits become your values,
Your values become your destiny.’

Onderbewustzijn

Ik neem aan dat je inmiddels weet (zeker als je me al een tijdje volgt) dat je voor meer dan 95% van de tijd leeft op basis van gewoontegedrag. Op basis van de programma’s die liggen opgeslagen in je onderbewustzijn.

Jij denkt misschien dat je heel bewust leeft en zelf (met je bewustzijn) aan het roer staat, maar dat is niet zo. We zijn nu immers gewoontedieren.

Onderzoek wijst uit dat als jij denkt bewust een besluit te nemen, je brein dit al 7 seconden eerder heeft gedaan. Vervolgens wordt het naar de linkerkant van je hersenen gestuurd en hier maakt je brein er een verhaaltje bij zodat je (bewust) kunt verklaren waarom je dat besluit hebt genomen.

Dus als jij beperkende overtuigingen hebt dat je:
– niet goed genoeg bent
– nooit genoeg tijd hebt
– dat geld iets slechts is
– het toch fout doet
– het toch niet in je hebt om..
– te oud/jong bent om…
Moet ik nog even doorgaan? …

…dan ga je dat dus terugzien in je realiteit. Hoe vaak je je affirmaties ook herhaalt. Zie het alsof je aan elastiek zit die om een paatje zit. Het paaltje is dan je verleden. Hoe hard je ook probeert, op een gegeven moment veert de elastiek weer terug.

Maar vergeet niet dat jij niet echt de persoon bent die jij denkt te zijn. Het is wat je is aangeleerd. En deze ‘gemaakte’ persoon is ook de reden dat jij jezelf saboteert.

Je kunt dus ook geen nieuwe toekomst manifesteren als jij je nog vasthoudt aan oude overtuigingen.

‘When I let go of what I am, I become what I might be.”
Lao Tzu

Het gaat er niet alleen om wat je doet, dat tot bepaalde resultaten leidt, maar vooral om wie je bent. Want jij hebt met jouw energie ook impact op de wereld om je heen. Hoe dat werkt, ontdek je in mijn ‘Transformeer jezelf’-groepstraject.

In het groepstraject gaan we in 14 weken tijd werken aan die nieuwe identiteit met nieuwe gedachten, gevoelens en gedragingen zodat je wel gaat manifesteren waar jij zo naar verlangt. Omdat jij nu eenmaal die persoon bent geworden en het universum niets anders kan dan jouw buitenwereld matchen met jouw binnenwereld.

Op 14 februari gaan we van start. Klik hier voor meer informatie. 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.