Hoe je creëert met de kwantumfysica

kwantumfysica

Hoe je creëert met de kwantumfysica.

Op het pad van mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik in aanraking gekomen met de kwantumfysica.
Ik kwam erachter dat de wereld er heel anders uitziet dan dat ik altijd heb gedacht. Want ik dacht altijd dat ik een fysieke wereld om mij heen zag, alles afgescheiden van elkaar. Ik ben toevallig een van die 7,5 miljard inwoners op aarde die, net als de meesten, hard moet werken om geld te verdienen. En hoe we deze wereld ervaren is voor iedereen gelijk.

Kwantumfysica

In de theorie blijkt dat heel anders te zijn. Daar komt de kwantumfysica om de hoek kijken. Kwantumfysica is een tak van de wetenschap die zich al zo ongeveer 100 jaar bezighoudt met het onderzoeken van de allerkleinste deeltjes die er bestaan, kwanta genaamd. Zij kwamen tot de ontdekking dat er op dit niveau iets raars aan de hand was en dat deze allerkleinste deeltjes geen materie waren, zoals we dat kennen als we bijvoorbeeld aan een balletje denken, maar deze kleinste deeltjes bestonden voor meer dan 99,999…% uit energie.

Alles bestaat voor meer dan 99,999…% uit energie…jij, ik, het apparaat waarop je deze blog leest. Maar ook de ruimte tussen ‘materie’ is niet leeg. Alles is energie. Je herkent het vast wel dat je een ruimte binnenkomt en binnen een seconde voelt welke sfeer er hangt, met name als deze negatief is.

Jouw brein

Nu vraag je jezelf misschien af waarom dat we dan toch een fysieke werkelijkheid ervaren…en energie ‘zie’ je vaak niet. Het is jouw brein dat pakketjes van energie als het ware vertaalt in hetgeen jij op dat moment ziet.

Het is jouw brein dat de vertaler is van de energieën om jou heen. Die energieën worden opgepikt door jouw zintuigen. Je kijkt niet met je ogen, maar door je ogen. Dus je ogen vangen een energiecluster op, dat wordt getransporteerd naar je brein, je brein maakt daar ‘iets’ van en projecteert dat als het ware als jouw fysieke realiteit, als een soort van hologram.

Je leeft dus niet van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten. Jij bent geen slachtoffer van bepaalde situaties, maar jij bent degene die het op een of andere manier gecreëerd heeft. Misschien om er iets van te leren, of wat dan ook. Stel je hebt in je omgeving een ‘pain in the ass’. Is die persoon dan echt zo, of is het iets ín jou dat getriggerd wordt door deze persoon? Iets waar jij nog wat te leren hebt.

Het kwantumveld

Ik heb je net verteld dat alles energie is. Alles om ons heen, maar ook wij zelf en zelfs de ruimte tussen ons is niet leeg, maar gevuld met energie. Wij zijn dus allemaal onderdeel van een groot veld aan energie…het kwantumveld (het universum of ook wel veld van oneindige potentie genaamd). Als alles energie is, en energie bevat informatie, dan besef je ook wel dat al deze informatie veel te veel voor ons brein is om te verwerken.

Wat jouw brein kan ‘vertalen’ is afhankelijk van jouw persoonlijkheid en dus jouw vibratie. Alles is energie en heeft een vibratie en aangezien jij ook uit energie bestaat, heb jij ook een vibratie. Dus dat wat matcht bij jouw vibratie kan je brein vertalen. Jij zit met jouw vibratie (heeft een unieke frequentie) in een bepaald kwantumveld. In dit kwantumveld blijf jij jouw huidige leven als het ware hercreëren.

Vibratie en frequentie

Jíj bent dus degene die je eigen realiteit creëert op basis van je huidige frequentie, jouw huidige staat van zijn.
Je kunt het zo zien; je hebt gedachten en deze leiden tot gevoelens (en gevoelens leiden weer tot actie). Jouw gedachten zijn elektrisch geladen en je gevoelens zijn magnetisch geladen. Dat maakt dat je een bepaald elektromagnetisch veld om je heen hebt hangen. Jouw elektromagnetisch veld resoneert dus met een bepaald kwantumveld, jouw huidige realiteit. Een aangezien jij als persoon meestal niet heel veel verandert, blijft alles dus ook zo ongeveer hetzelfde. Je komt in dezelfde soort situaties terecht, dezelfde soort vrienden, dezelfde soort financiële situatie. Soms uitschieters, maar je brein komt toch altijd weer terug bij wat je gewend bent. Je hebt namelijk een soort van thermometer in je brein die ervoor zorgt dat de huidige ‘instelling’ gehanteerd blijft.

Jouw wereld als spiegel.

Jouw buitenwereld is dus als het ware een spiegel van jouw binnenwereld. Maar jij… jij wilt dit niet meer. Jij vraagt je regelmatig af… is dit nu alles? Waarom lukt het mij niet om dat succesvolle bedrijf neer te zetten en andere wel? Het maakt je onzeker en gefrustreerd. Je ervaart je leven als een sleur.

Nee, dit is niet alles. Je leeft nu het leven dat je overkomt en niet het leven dat je kiest. Je mag leren met behulp van de kwantumfysica te creëren. Wie kies jij te zijn? Hoe voelt die succesvolle ondernemer zich? Je mag met dat kwantumveld gaan resoneren. Jij wilt naar het veld waar je meest ideale versie leeft. Degene die heeft wat jij zou willen… jouw meest ideale bedrijf… jouw meest ideale leven, … enzovoort. Je mag er dus voor gaan zorgen dat jouw persoonlijkheid, dus je vibratie, resoneert met deze nieuwe zelf.

Je trekt dus als het ware niets aan, want zoals ik je net vertelde, is er niets buiten jou. Jij creëert vanbinnen naar buiten, je kunt dus ook niets aantrekken. Dus de Wet van de Aantrekkingskracht klopt eigenlijk niet. Het lijkt overigens wel alsof je het aantrekt, maar eigenlijk creëert jij het met jouw brein omdat je op een andere frequentie vibreert en dus andere zaken vertaalt voor jezelf. Beter is dus de Wet van de Creatie.

Afgelopen zomer waren wij in Marokko op vakantie. Onze zoon (8 jaar) vond het zo bijzonder dat hij zoveel auto’s met een Nederlands kenteken zag rijden. Op een gegeven moment werd dit ‘een dingetje’ en gingen de kinderen tellen hoe vaak ze deze zagen.
Eenmaal weer thuis van vakantie besefte ik me ineens hoe vaak in Nederlandse nummerborden zag, mijn oog viel daar meteen op. Logisch natuurlijk, aangezien we weer thuis waren, maar bijzonder om te beseffen hoe mijn brein deze nummerborden altijd ‘uitfiltert’ omdat dit geen relevante informatie is. Ik heb die nummerborden niet aangetrokken, ik heb ze gecreëerd door (op vakantie) onbewust de intentie te zetten dat mijn brein zich daarop moet focussen.

Waar wil jij je op focussen? Hoe ziet jouw meest ideale bedrijf eruit? Wie zou je daarvoor moeten zijn? Je mag dan vervolgens in die rol gaan stappen. Dit klinkt makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Want de weg van jouw ‘huidige zelf’ naar jouw ‘nieuwe zelf’ ligt bezaaid met o.a. beperkende overtuigingen en percepties, gedreven door jouw conditioneringen. Maar daarover later een nieuwe blog.

Wil je weten hoe je met je energie meer klanten aantrekt? Vraag dan mijn gratis e-book ‘Hoe word ik een klantmagneet?’ aan.
Wil jij meer weten over kwantumfysica maar dan op een heldere en duidelijk begrijpbare manier uitgelegd? Vraag dan mijn gratis online masterclass kwantumfysica aan.

kwantum, kwantumveld, persoonlijke groei, quantum, quantum jump, quantum leap, quantum shift, realiteit, Wet van de Aantrekkingskracht, Wet van de Creatie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.