Hoe creëer ik mijn realiteit nu eigenlijk? Nou, zo dus…

mindset

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. En ik weet nog dat ik hier in het begin wat van vond. ‘Hoezo creëer ik mijn realiteit?’
Nu ik hier de afgelopen jaren bijna iedere dag mee bezig ben, zie ik ook daadwerkelijk dat het zo is. In deze blog neem ik je mee in drie manieren waarop jij jouw realiteit creëert, of eigenlijk co-creëert.

3 manieren hoe jij jouw realiteit creëert.

  1. Op de eerste plaats interpreteren we dingen op een bepaalde manier. Er gebeurt iets en jij interpreteert dat op een bepaalde manier. Wat ik zelf altijd als voorbeeld gebruik is regen. Stel het regent. Voor de bruid die op die dag een huwelijksceremonie in de tuin heeft, is dat bijna dramatisch, maar op dezelfde dag kan door de regen een boer juist een gat in de lucht springen omdat er eindelijk regen valt voor zijn gewassen. Zelfde situatie, andere interpretatie. De een is teleurgesteld en de ander blij.

    Iedereen leeft dus als het ware in zijn eigen persoonlijke realiteit. Het kan ook zijn dat je vroeger een jongen/meisje heel erg leuk vond en een date met die persoon wilde. Misschien lachte hij/zij je wel uit en heb jij dat geïnterpreteerd als ‘niemand wil mij’. Met als gevolg dat je daar ook naar gaat acteren. In het vervolg zul jij iemand minder snel mee uitvragen. Jouw handelen komt dus voort uit hoe jij over jezelf denkt en dat komt weer voort uit je interpretaties.

  2.  Op de tweede plaats creëer jij jouw realiteit ook op basis van jouw gedrag in relatie tot anderen.
    Stel jij bent iemand die empathisch is, een luisterend oor heeft en altijd oprecht geïnteresseerd is in een ander. Dan creëer je bijvoorbeeld een wereld waarin je veel vrienden hebt en dat mensen jou altijd om raad vragen. Maar ben je iemand die altijd chagrijnig is en dit ook niet onder stoelen of banken schuift, dan creëer je voor jezelf een wereld waarin mensen je misschien wel ontlopen.
  3. En de derde, waar ik me in mijn bedrijf het meest mee bezig houd, is dat jij met jouw verwachtingen bepaalde informatie van het kwantumveld aan of uitzet. Jij ziet namelijk wat je verwacht te zien.

    Het mooiste voorbeeld hiervan is het placebo-effect. Hier heb je ongetwijfeld van gehoord. Een placebo is een nepmedicijn. Dit kan een pilletje, injectie, operatie of een andere behandeling zijn zonder direct medisch effect, bijvoorbeeld een suikerpil. Maar de patiënt is wel in de beleving dat hij een ‘echt’ medicijn neemt. Dat wat jij gelooft, gebeurt dus. Jij kunt met jouw verwachtingen (door intenties te zetten) invloed uitoefenen op jouw realiteit. Dit is ook aangetoond in het bekende double slit experiment. De uitkomst van het experiment buigt zich naar de verwachting van de waarnemer. Naar jou dus!

Meer weten hoe jij, met behulp van kwantumfysica, jouw realiteit creëert en wat de 3 cruciale dingen zijn? Vraag dan mijn gratis Masterclass Kwantumfysica aan, zodat jij jouw leven ook meer kunt gaan sturen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.