Het superkrachtige Sacrale Centrum in Human Design

sacrale centrum in Human Design

In de reis door de verschillende centra ben ik inmiddels aanbeland bij het Sacrale centrum in Human Design. In een eerdere blog heb ik de andere centra ook benoemd. In deze blog neem ik je mee in de wereld van o.a. de creatieve levensenergie.

Wat is het Sacrale Centrum?

Het Sacrale Centrum is één van de vier motorcentra, samen met het Emotionele Centrum, het ego-hart Centrum, en het Wortel Centrum. Het Sacrale Centrum is de krachtigste motor binnen Human Design.

Het Sacrale Centrum is verantwoordelijk voor vitaliteit, creativiteit, seksualiteit en zelfs doorzettingsvermogen. Het staat symbool voor rauwe levens- en creatie-energie.

Ik nam er ook een YouTube-video over op. Deze kun je hier terugkijken:

Aan of uit: De tweezijdige kracht

Wat dit centrum uniek maakt, is dat het werkt op een binaire manier. Het is of AAN of UIT. De sleutel? Luister naar je sacrale respons. Het is die oer-reactie die je kunt ervaren als subtiele geluiden, gevoelens of zelfs houdingen. Het is je innerlijke gids, die je de weg wijst.

Stel je voor dat je door het leven rijdt met een GPS-systeem dat is ontworpen om je te begeleiden naar de beste bestemmingen. In Human Design is het sacrale centrum jouw interne GPS dat je naar de juiste beslissingen, acties en ervaringen leidt. Het werkt op een instinctief, gut-feeling niveau, en reageert met een ‘ja’ of ‘nee’ op verschillende situaties.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van hoe dit werkt:

  1. Carrièrekeuzes: Stel je voor dat je twee verschillende banen aangeboden krijgt. De ene lijkt logisch gezien de juiste keuze te zijn, maar je sacrale centrum reageert met een ‘nee.’ De andere baan lijkt misschien niet zo logisch, maar je voelt een duidelijk ‘ja’ in je buik. Dit ‘ja’ is je sacrale respons, die je aangeeft welk pad het beste voor je is. Als je dit volgt, ontdek je misschien een meer vervullende en gelukkige carrière.
  2. Relaties: Soms ontmoet je iemand en voel je meteen een connectie, terwijl je bij anderen misschien een gevoel van afstand of zelfs afkeer voelt. Dit kan een sacrale respons zijn die je vertelt met wie je dieper zou moeten verbinden en wie je misschien beter op afstand kunt houden.
  3. Dagelijkse beslissingen: Zelfs in kleine dagelijkse beslissingen kan het sacrale centrum als een GPS werken. Bijvoorbeeld, als je ‘s ochtends niet kunt beslissen wat je wilt eten, luister dan naar je sacrale respons. Voel je een ‘ja’ naar het fruit en een ‘nee’ naar de toast? Volg dan die leiding.
  4. Grote levensbeslissingen: Of het nu gaat om het kopen van een huis, het kiezen van een partner of het starten van een bedrijf, het sacrale centrum kan je begeleiden in deze grote levensbeslissingen. Door te wachten op een sacrale respons, kun je beslissingen nemen die echt resoneren met wie je bent en wat je wilt in het leven. Kleine kanttekening bij dit voorbeeld is dat je daarna ook nog moet luisteren naar je autoriteit. Heb je namelijk net als ik een emotionele autoriteit, dan doe je er goed aan er nog wat nachtjes over te slapen.

Gedefinieerd vs. Ongedefinieerd

Als jij dit centrum ingekleurd hebt, behoor je tot maar liefst 66% van de bevolking. Als je het Sacrale Centrum hebt gedefinieerd, herken je waarschijnlijk dat je de hele dag energie hebt om dingen te doen die je leuk vindt. Als je je energie overigens niet verbruikt, kan dit leiden tot slaapproblemen.

Behoor jij tot de 34% met een ongedefinieerd sacraal centrum dan ben jij gevoelig voor energieën om je heen. Je kunt de levenslust van anderen voelen en deze zelfs versterken. Maar let op: “Nee” is jouw toverwoord voor welzijn en rust.

Tot slot

Ben je ooit verward geweest over je eigen energie, worstelend om te begrijpen hoe je het beste kunt reageren in verschillende situaties? Of je nu een gedefinieerd of ongedefinieerd sacraal centrum hebt, het in kaart brengen en omarmen van jouw unieke energie is niet alleen cruciaal, het is je geheime sleutel tot succes en vervulling.

Je innerlijke gids is er altijd, fluisterend en wijzend op de weg, maar het vergt moed en inzicht om te luisteren en je sacrale centrum te respecteren. Voel je soms dat je die stem niet helemaal kunt horen? Verlang je naar een kaart die je door de complexiteit van je eigen innerlijke landschap leidt?

Als dit je aanspreekt, dan heb ik iets speciaals voor je. Ik nodig je van harte uit om samen met mij op een levensveranderende reis te gaan. In mijn laagdrempelige online training ‘Reis langs de centra’ neem ik je gedurende 9 inspirerende weken mee op ontdekkingsreis langs de verschillende centra in Human Design.

‘Reis langs de Centra’ helpt je om te zien wat voor jou werkelijk belangrijk is. Je gaat ontdekken hoe je energie stroomt, zodat je kunt stoppen met zwemmen tegen de stroom in en beginnen met het stromen met je eigen unieke ritme. Je ontdekt ook de geheimen van de poorten, zodat je de dynamieken die werkzaam zijn in je leven kunt begrijpen en ze kunt gebruiken om je dromen en doelen te bereiken.

Ben je klaar om de sprong te wagen? Meld je vandaag nog aan voor de ‘Reis langs de Centra’. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

>> Meer informatie over de ‘Reis langs de centra’

 

Liever laagdrempeliger aan de slag?

Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de 9 centra in Human Design.

Een digitaal bestand van meer dan 80 pagina’s die je uitgebreid meeneemt door alle centra in Human Design.

>> Bestel de Ultieme Gids hier

 

Human design, sacraal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.