Wat als het even tegenzit?

ritme

Ik loop door het park en hoor de gevallen bladeren onder mijn voeten knisperen. Het is alweer herfst, denk ik bij mezelf.
De maand waar ik vroeger altijd een weerstand tegen voelde, omdat de fijne warme zomer weer voorbij is. Nu heb ik dat gevoel gelukkig niet meer.

Als ik nu aan de herfst denk, vind ik de gedachten aan de kneuterige gezelligheid en lekker in de hoek van de bank met een dekentje en kop thee ook wel fijn. Net zoals de paddenstoelen uit de grond schieten, schieten nu ook de berichten uit de grond met een ‘de bladeren vallen van de bomen en wat mag jij loslaten’-thema, dus laat ik het daar dan niet over hebben.

De Wet van Ritme

Niet alleen de jaargetijden, maar eigenlijk alles is voortdurend in verandering. Alles kent een bepaald ritme van komen en gaan. Er bestaan veel cyclische bewegingen, waarvan sommige kort duren en andere langer. Zoals de jaargetijden dus, maar ook de uren in een dag, eb en vloed, je ademhaling, je hartslag, dag en nacht, et cetera.

Ook jouw persoonlijke groei verloopt niet in een rechte lijn naar boven, maar daar zit ook een bepaald ritme in. Een ritme van zaaien en oogsten. Het is dus okay dat het een keer wat minder gaat. Ik kon mezelf eerst echt op m’n kop geven als het wat minder ging, nu weet ik gewoon dat dit altijd aan de vooravond staat van weer een nieuwe betere versie van mezelf en omarm ik mindere periode (niet altijd hoor).

Nieuwe staat van zijn

Als jij aan het groeien bent, komt jouw brein namelijk in de weerstand. Zie het als een raket die de ruimte in wordt geschoten. Zodra deze bij de dampkring komt, ervaart hij weerstand. Zo is dat ook bij jou.

Nu kun je dus twee dingen doen. Zodra jij weerstand ervaart, ga je weer terug naar je oude vertrouwde omgeving. Dit wil je brein graag en zal je allerlei argumenten aandragen waarom dit de juiste keuze is. Maar je kunt er ook voor kiezen om door de weerstand heen te gaan. Want, net als bij de raket, zodra jij door de weerstand bent gegaan ervaar je ruimte en rust. Tot het moment er zich weer een nieuwe uitdaging aanbiedt. Dat is groeien.

En als je dan die weerstand ervaart, zeg dan tegen jezelf ‘mooi, ik voel weerstand, dat betekent dat ik groei’. Of gebruik een ander verhaal dat je helpt door deze periode heen te komen.

Leven vanuit zijn

Probeer erop te vertrouwen dat jij het pad loopt dat voor jou is weggelegd, inclusief bergen en dalen. En als je op dat pad op een tweesprong (of voor je gevoel vijfsprong) staat, weet dan dat dit ook onderdeel van het pad is. Had je namelijk niet voor dit pad gekozen, was je de tweesprong ook niet tegengekomen. Vertrouw en laat je meevoeren door het ritme.

Wil je leren hoe je meer kunt leven vanuit zijn? Vraag dan mijn gratis online masterclass ‘Creëren met behulp van de kwantumfysica‘ aan.

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?