Het krachtige Ajna centrum in Human Design

het Ajna centrum in Human Design

Vorige week deelde ik in een blog wat meer over het Hoofd centrum in Human Design. Vandaag Ajna centrum aan de beurt. Als je het mij vraagt een van de meest krachtige centra in jouw bodygraph.

Wat is het Ajna centrum in Human Design?

Het Ajna centrum in Human Design verwerkt de druk vanuit het Hoofd centrum en transformeert deze – vaak inspiratie – tot een idee, mening, inzicht, overtuiging, perspectief of concept. Het geeft betekenis aan de energie die we vanuit het hoofd ontvangen, een functie die we ook wel onze ‘mind’ noemen.

Binnen dit centrum vinden drie denkprocessen plaats: logisch denken, individueel denken en abstract denken. Logisch denken richt zich op feiten en logica, individueel denken brengt unieke inzichten en perspectieven, en abstract denken is gebaseerd op herinneringen en visueel denken.

Het Ajna centrum in Human Design is ook een van de drie bewustzijnscentra (naast milt en emotioneel centrum). Hierdoor kun je op een objectieve manier bewust zijn van wat er in en buiten je afspeelt. Het is dus continu bezig met het verwerken en interpreteren van informatie om je iets te laten ‘zien’. Dat is ook waarom het verbonden is met je derde oog.

Waarom is het Ajna centrum zo krachtig?

Als je het mij vraagt, is het Ajna centrum in Human Design een van de krachtigste centra. Zoals je waarschijnlijk weet (en zo niet, nu wel), houd ik me veel bezig met kwantumfysica en hoe jij de creator kunt worden van je eigen realiteit.

Kort gezegd, jij creëert de wereld om je heen op basis van de verhalen die je jezelf vertelt. Je Ajna, je ‘mind’, is eigenlijk bedoeld om als een soort observator naar de wereld te kijken. Maar wij mensen geven overal betekenis aan. Deze verhalen stimuleren de productie van neurotransmitters, die bepalen hoe je je voelt. Hoe je je voelt, bepaalt weer wat je creëert in jouw realiteit. Jij bent de ‘baas’ over je gedachten, en je gedachten zijn dus ook je super power.

Hoe beter je bent in dagdromen en visualiseren en dit als zaadje gebruikt om mogelijkheden te zien, hoe mooier jij jouw realiteit vorm kunt geven.

Gedefinieerd vs ongedefinieerd Ajna centrum

Gedefinieerd
Bij 47% van de bevolking is het Ajna centrum gedefinieerd, wat betekent dat deze mensen een natuurlijk talent hebben voor het bedenken van nieuwe manieren om dingen te doen. Heb jij deze ook gedefinieerd, dan heb je een natuurtalent voor het bedenken van nieuwe manieren om iets te doen. Jij zoekt en onderzoekt waarschijnlijk graag. Als ik naar mezelf kijk, (met mijn gedefinieerde Ajna) herken ik dit ook. Ik ben ook heel filosofisch aangelegd en kan echt mijmeren over of jij de kleur groen hetzelfde ervaart als ik. Ik heb het nodig dat mijn brein wordt gestimuleerd.

Je bent ook gewend om altijd na te denken en zo ben je ook ontworpen. Waarschijnlijk ben je dan ook iemand die graag dingen uit- en onderzoekt. Je bent vaak bezig met het vergelijken, vergaren van inzicht en overzicht. Je weet overal een antwoord op, maar ben je ervan bewust dat dit niet altijd het juiste antwoord is.

Jouw denken werkt op een vaste, consistente, specifieke en betrouwbare manier en de manier waarop jij vragen en kwesties benadert staat vast, jij wordt hierin niet beïnvloed door de aanwezigheid van anderen. Jij kunt anderen ook helpen met hun keuzes.

Ongedefinieerd
Aan de andere kant hebben de mensen met een ongedefinieerd Ajna centrum (53% van de bevolking). Heb jij jouw Ajna centrum ongedefinieerd, dan ben jecontinu de gedachten, ideeën, meningen en inzichten van anderen uit je omgeving aan het opnemen en versterken.

Jij hebt geen consistente manier van het verwerken van informatie, het vormgeven van concepten, het creëren van ideeën enzovoort. Dit maakt dat het jou net wat meer tijd kost om de dingen die je binnenkrijgt te verwerken. Dit kan soms lastig zijn met de informatie overload van tegenwoordig.

Je kunt druk zijn in je hoofd met nadenken, maar dit doe je veelal over andermans zaken omdat jij met je niet gedefinieerde centrum beïnvloed wordt door anderen.

Jij kunt je vaak vinden in verschillende perspectieven en standpunten waardoor het soms lastig kan zijn een vast standpunt in te nemen. Dit kan ervoor zorgen dat jij je wat onzeker kunt voelen. Maar eigenlijk is dit juist je kracht, ook al zie je dat zelf waarschijnlijk nog niet zo.

Affirmaties voor het Ajna centrum

Of je nu een gedefinieerd of ongedefinieerd Ajna centrum hebt, affirmaties kunnen je helpen om je krachten te versterken en je zwakke punten te overwinnen. Hier zijn enkele affirmaties die je kunt gebruiken:

Voor een gedefinieerd Ajna centrum:

  • “Ik sta open voor de standpunten van een ander.”
  • “Ik hoef niet altijd op zoek te zijn naar antwoorden.”
  • “Ik ben sterk ik een debat maar geef anderen ook de ruimte.”
  • “Ik sta voor wat ik geloof.”

Voor een ongedefinieerd Ajna centrum:

  • “Het is oké om geen mening te hebben.”
  • “Ik ben sterk in het ‘out of the box’-denken”
  • “Doordat ik open-minded ben, heb ik de gave om zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken.”
  • “Ik schrijf graag dingen op, zodat ik ze onthoud.”

Ga je mee op reis langs de centra?

Ben je klaar voor een diepgaande, verrijkende en transformerende reis door de verschillende centra van je eigen Human Design? Wil je de diepere lagen van jezelf ontdekken en volledig begrijpen hoe jouw energie werkt?

Dan is mijn online training ‘Reis langs de Centra’ precies wat je zoekt. In deze 9 weken durende cursus, duik je in elk van de negen centra.

‘Reis langs de Centra’ helpt je om te zien wat voor jou werkelijk belangrijk is. Je gaat ontdekken hoe je energie stroomt, zodat je kunt stoppen met zwemmen tegen de stroom in en beginnen met het stromen met je eigen unieke ritme. Je ontdekt ook de geheimen van de poorten, zodat je de dynamieken die werkzaam zijn in je leven kunt begrijpen en ze kunt gebruiken om je dromen en doelen te bereiken.

Ben je klaar om de sprong te wagen? Meld je vandaag nog aan voor de ‘Reis langs de Centra’. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

>> Meer informatie over de ‘Reis langs de centra’

 

Liever laagdrempeliger aan de slag?

Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de 9 centra in Human Design.

Een digitaal bestand van meer dan 80 pagina’s die je uitgebreid meeneemt door alle centra in Human Design.

>> Bestel de Ultieme Gids hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.