Het Keelcentrum in Human Design: Het centrum van communicatie en manifestatie

het keelcentrum in Human Design

Als je, net als ik, een passie hebt voor Human Design, dan heb je vast al eens gehoord over het keelcentrum. Maar wat is het keelcentrum in Human Design precies? En hoe speelt dit een rol in je leven? Vandaag duiken ik dieper in dit onderwerp en leg ik uit waarom het keel centrum zo belangrijk is.

Het keelcentrum in Human Design is het centrum van communicatie, manifestatie, actie, gedrag en transformatie. Het is een soort van centraal station waar alle energie samenkomt en vervolgens weer uitvloeit. Het geeft vorm aan je dromen en zet je gedachten om in tastbare dingen. Het is via het keelcentrum dat we onze gedachten, emoties en dromen kunnen omzetten in woorden en acties, en ze zo naar de wereld kunnen brengen.

Je kunt je keelcentrum dus zien als het centrale punt waar alle energie in ons lichaam samenkomt en vervolgens wordt geuit. Het is een belangrijk onderdeel van ons systeem en heeft een diepe invloed op hoe we ons uitdrukken, hoe we creëren en hoe we de wereld om ons heen ervaren.

De kracht van het woord

Woorden zijn ongelooflijk krachtig en kunnen ons helpen om onze gedachten, emoties en dromen tot uiting te brengen. Door de woorden die we kiezen, geven we vorm aan onze realiteit. Woorden zijn in feite vibraties, en deze vibraties hebben een directe invloed op de wereld om ons heen.

Een experiment van Dr. Masaru Emoto toont aan hoe krachtig woorden kunnen zijn. Hij liet zien dat positieve woorden zoals ‘dankjewel’ prachtige ijskristallen creëerden, terwijl negatieve woorden zoals ‘idioot’ gebroken en misvormde kristallen produceerden. Jij bestaat voor meer dan 60% uit water. Just saying. Maar niet alleen jij, de hele aarde bestaat grotendeels uit water. Het is daarom van super belangrijk dat je zorgvuldig je woorden kiest en liefdevolle en positieve vibraties uitzendt.

Het keelcentrum in jouw Human Design

Binnen het keelcentrum in Human Design vinden we verschillende ‘poorten’, elk met hun unieke stem en bijdrage. Of je nu poort 62 hebt, die feiten van fictie kan onderscheiden, of poort 56, die ervaringen deelt via verhalen en inzichten, elk van deze poorten speelt een rol in hoe je jezelf uitdrukt en hoe je je energie naar buiten brengt.

Als je een gedefinieerd keelcentrum hebt, ben je hier om je stem te laten horen. Je hebt een unieke en consistente manier van spreken, jezelf uiten en tot actie overgaan. Aan de andere kant, als je een ongedefinieerd keelcentrum hebt, heb je geen consistente manier van communiceren. Maar dat betekent niet dat je niet kunt communiceren of manifesteren. Het betekent gewoon dat je wat flexibeler bent in de manier waarop je communiceert.

Je zou wel kunnen zeggen dat een ongedefinieerd keelcentrum een soort kameleonachtige kwaliteit heeft. Je kunt je stem, je manier van spreken, aanpassen aan de situatie en aan de mensen om je heen. Dit kan een krachtig instrument zijn, zolang je maar trouw blijft aan jezelf en niet verloren raakt in de druk om jezelf te uiten op een manier die niet echt bij je past.

Jij kletst je realiteit in bestaan

Maar onthoud: woorden zijn krachtig en kunnen je realiteit creëren. Of je nu een gedefinieerd of ongedefinieerd keelcentrum hebt, je woorden hebben kracht. En zoals Dr. Masaru Emoto’s experimenten aantonen, kunnen de vibraties van je woorden, zowel positieve als negatieve, de vorm van ijskristallen beïnvloeden – en aangezien we grotendeels uit water bestaan, hebben ze ook invloed op ons.

Dus kies je gedachten en woorden zorgvuldig. De woorden die je gebruikt en de verhalen die je jezelf en anderen vertelt, creëren de wereld om je heen. En herinner jezelf eraan dat het keelcentrum in Human Design, of het nu gedefinieerd of ongedefinieerd is, een krachtig instrument is om te manifesteren, te creëren en je leven vorm te geven.

Wil je nu meer weten over het keelcentrum in Human Design en alle poorten (en ook van alle andere centra), dan nodig ik je van harte uit om lid te worden van mijn QuantumKennisBank. Voor een laag bedrag per maand heb jij toegang tot een kennisbank waar je allerlei informatie vindt over Human Design, kwantumfysica en meer. Jij bent de creator, dus ik geef je de tools om een mooi, fijn en vrij leven voor jezelf te creëren.
>> meer informatie

Ga je mee op reis langs de centra?

Ben je klaar voor een diepgaande, verrijkende en transformerende reis door de verschillende centra van je eigen Human Design? Wil je de diepere lagen van jezelf ontdekken en volledig begrijpen hoe jouw energie werkt?

Dan is mijn online training ‘Reis langs de Centra’ precies wat je zoekt. In deze 9 weken durende cursus, duik je in elk van de negen centra.

Ben je het beu om vast te lopen in je leven, je steeds op dezelfde manier te voelen, en niet te weten waarom? Voel je een verlangen om jezelf op een dieper niveau te kennen en te begrijpen, en wil je de unieke gave en kracht die in je zit ontgrendelen?

‘Reis langs de Centra’ helpt je om te zien wat voor jou werkelijk belangrijk is. Je gaat ontdekken hoe je energie stroomt, zodat je kunt stoppen met zwemmen tegen de stroom in en beginnen met het stromen met je eigen unieke ritme. Je ontdekt ook de geheimen van de poorten, zodat je de dynamieken die werkzaam zijn in je leven kunt begrijpen en ze kunt gebruiken om je dromen en doelen te bereiken.

Ben je klaar om de sprong te wagen? Meld je vandaag nog aan voor de ‘Reis langs de Centra’. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

>> Meer informatie over de ‘Reis langs de centra’

 

Liever laagdrempeliger aan de slag?

Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de 9 centra in Human Design.

Een digitaal bestand van meer dan 80 pagina’s die je uitgebreid meeneemt door alle centra in Human Design.

>> Bestel de Ultieme Gids hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.