De steutelrol van het Emotioneel Centrum in Human Design

emotioneel centrum Human Design

In de serie van de verschillende centra is dit keer het Emotioneel Centrum in Human Design aan de beurt.

Het Emotioneel Centrum in Human Design, ook bekend als de Solar Plexus, is een bijzonder onderdeel van jezelf dat je misschien nog niet volledig hebt verkend. Het is een motorcentrum dat fysieke energie creëert en een cruciale rol speelt in jouw ervaring van emoties. Van angst en pijn tot plezier en passie, dit centrum stelt je in staat het hele spectrum te voelen.

Van pijn naar plezier

In tegenstelling tot andere centra, zoals het miltcentrum dat angstgedreven is, beweegt het Emotioneel Centrum zich juist naar plezier. Het omvat diverse thema’s zoals intimiteit, muziek, artistieke expressie, seksualiteit en zelfs spiritualiteit. Heb je ooit gedacht aan emoties als een cadeau? In dit centrum kun je ze niet alleen ervaren maar ook begrijpen en waarderen.

Het beheren van de energie in dit centrum is mogelijk en zelfs heilzaam. Snelle pieken en dalen in je emoties duiden op een hogere vibratie, terwijl het langzaam vasthouden aan gevoelens een lagere frequentie kan geven. Maar wees gerust, emoties zijn tijdelijk en verlaten het lichaam na 90 seconden, tenzij je ze zelf in stand houdt.

Belangrijk om te weten is dat jouw emotionele gezondheid ook effect heeft op je fysieke welzijn. Door het Emotioneel Centrum te begrijpen en de energie ervan te beheren, kun je een diepere verbinding met jezelf maken. Het biedt je de sleutels tot een meer bewust en vervuld leven, waarin je je emoties niet alleen ervaart maar ook de rijke betekenis en het potentieel ervan ontdekt.

Ik nam er ook een video over op. Deze vind je hier:

Het Emotioneel Centrum als motorcentrum

Het Emotioneel Centrum is ook een motorcentrum dat fysieke energie genereert, en het staat bekend als de Solar Plexus. Als je dit centrum gedefinieerd hebt, betekent dit dat je een emotionele autoriteit bezit. Het is verstandig niet in het moment te beslissen, maar juist na één of meerdere nachten slapen.

Emoties worden vaak negatief bekeken, maar we kunnen ze beter zien als een cadeautje. Je moet er niet mee ‘dealen’, maar ze mogen ervaren worden. Vergelijk het met een ritje in de Efteling’s Python: de kunst is om mee te gaan en de rit uit te zitten. Emoties zijn meer de chemische processen; het gevoel is de betekenis die je eraan geeft. Hoe meer emoties je jezelf toestaat om te voelen, des te meer kun je voelen, zien en ervaren.

Het beheren van emoties: pieken, dalen en vibraties

Het Emotioneel Centrum draagt een frequentie van energie. Het management van deze energie is van vitaal belang voor je emotionele en fysieke welzijn. Hoe sneller de pieken en dalen, hoe hoger je vibratie; hoe langer je een gevoel vasthoudt, hoe lager de frequentie. Het is belangrijk te beseffen dat emotionele gezondheid effect heeft op je fysieke gezondheid. Je bent niet je gevoelens, je ervaart ze. Een emotie verlaat je lichaam na 90 seconden, maar we houden ze vaak langer in stand door de betekenis die we eraan geven.

Door het te begrijpen en te omarmen, kunnen we een diepere verbinding maken met onszelf en de mensen om ons heen. Of het nu gaat om het verkennen van plezier, het beheersen van de golven van emoties of het ontdekken van onze innerlijke kracht, dit centrum biedt je de instrumenten om een meer vervuld en bewust leven te leiden.

Wil je meer weten? In mijn QuantumKennisBank vind je uitgebreide informatie over dit onderwerp en de verschillende autoriteiten in Human Design.

Ga je mee op reis langs de centra?

Ben je klaar voor een diepgaande, verrijkende en transformerende reis door de verschillende centra van je eigen Human Design? Wil je de diepere lagen van jezelf ontdekken en volledig begrijpen hoe jouw energie werkt?

Dan is mijn online training ‘Reis langs de Centra’ precies wat je zoekt. In deze 9 weken durende cursus, duik je in elk van de negen centra.

Ben je het beu om vast te lopen in je leven, je steeds op dezelfde manier te voelen, en niet te weten waarom? Voel je een verlangen om jezelf op een dieper niveau te kennen en te begrijpen, en wil je de unieke gave en kracht die in je zit ontgrendelen?

‘Reis langs de Centra’ helpt je om te zien wat voor jou werkelijk belangrijk is. Je gaat ontdekken hoe je energie stroomt, zodat je kunt stoppen met zwemmen tegen de stroom in en beginnen met het stromen met je eigen unieke ritme. Je ontdekt ook de geheimen van de poorten, zodat je de dynamieken die werkzaam zijn in je leven kunt begrijpen en ze kunt gebruiken om je dromen en doelen te bereiken.

Ben je klaar om de sprong te wagen? Meld je vandaag nog aan voor de ‘Reis langs de Centra’. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

>> Meer informatie over de ‘Reis langs de centra’

 

Liever laagdrempeliger aan de slag?

Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de 9 centra in Human Design.

Een digitaal bestand van meer dan 80 pagina’s die je uitgebreid meeneemt door alle centra in Human Design.

>> Bestel de Ultieme Gids hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.