Het Ego/Hart centrum in Human Design

ego/hart centrum in Human Design

In de blogreeks over de verschillende centra staat vandaag het Ego/Hart centrum in Human Design centraal.  Je staan op het punt om de kracht en passie van het Ego/Hart Centrum in Human Design te ontdekken, het middelpunt van jouw wilskracht en verlangens. Eerder schreef ik ook over het Hoofd, Ajna, Keel en G-centrum.

In 1781 onderging ons bestaan een grote verandering. We evolueerden van een 7 centered wezen naar een 9 centered wezen, en hiermee werd het Ego/Hart Centrum – het Wilskrachtcentrum – aan ons design toegevoegd. Deze toevoeging heeft ons bevrijd van de beperkingen die aan ons werden opgelegd, en stelde de belangrijke vraag: “Wat wil IK echt?”

Motor voor wilskracht en hartsverlangen

Dit krachtige centrum is ook een motorcentrum, een symbool van wilskracht, zelfrespect, intrinsieke motivatie, toewijding en natuurlijk de verlangens van ons hart. Het is de drijvende kracht achter de manifestatie in de materiële wereld. Dus wie ben jij en wat drijft jou?

Het Ego/Hart Centrum drijft en motiveert je om jouw hartsverlangen waar te maken. Dit kan rijkdom, prachtige bezittingen, status of het volgen van je passies zijn. Het Ego/Hart centrum is de bron van deze motivatie en hier speelt geld een belangrijke rol. Het wordt vaak (terecht of onterecht) gezien als een maatstaf voor onze waarde.

Echter, de rijkdom die we creëren met het hartcentrum gaat verder dan alleen geld; het omvat ook connecties, informatie en relaties. Deze rijkdom is bedoeld om gedeeld te worden, om het welzijn en geluk van onze ’tribe’ te bevorderen. Het uiteindelijke doel van het hartcentrum is, zoals Karen Curry Parker mooi verwoordt, “to use the ‘me’ to serve the ‘we'”.

Ik nam er ook een video over op.

Integriteit

Integriteit vormt de kern van dit centrum, gezien als handelen vanuit een plaats van oprechtheid, eerlijkheid en respect voor jezelf en anderen. Volgens Karen Curry Parker zijn er vijf verschillende soorten integriteit: fysieke, middelen-, identiteits-, morele en energetische integriteit.

Deze typen integriteit ervaren we respectievelijk wanneer ons lichaam gezond en vitaal is, wanneer we onze materiële middelen duurzaam inzetten, wanneer we de waarde van ons authentieke zelf volledig manifesteren zonder compromissen voor geld, wanneer we de moed hebben om het juiste te doen en onze acties eerlijk en afgestemd zijn op onze principes en waarden, en tenslotte, wanneer we consequent en opzettelijk rust nemen om voor onszelf te zorgen zodat we duurzaam kunnen omgaan met het leven.

Gedefinieerd versus ongedefinieerd

Ongeacht of jouw Ego/Hart Centrum gedefinieerd of ongedefinieerd is, speelt het een cruciale rol in jouw Human Design. Een gedefinieerd Ego/Hart Centrum geeft een consistente, betrouwbare bron van wilskracht, terwijl een ongedefinieerd centrum een flexibelere en variabelere ervaring van wilskracht en verlangens biedt. Het begrijpen en harmoniseren van deze energieën is essentieel om je diepste verlangens te realiseren en je ware potentieel te bereiken.

Zoals met elke reis, zijn er uitdagingen en struikelblokken op de weg naar zelfontdekking en zelfrealisatie. Het is belangrijk om de tijd te nemen om onze energieën te beheren, onze grenzen te bewaken en te leren van onze ervaringen. Alleen door dit te doen, kunnen we ons unieke potentieel maximaliseren en een leven leiden dat echt resoneren met ons innerlijk kompas.

Dus duik dieper, leer meer, en gebruik deze kennis om de drijvende kracht achter jouw verlangens te ontdekken en te benutten. Het Ego/Hart Centrum wacht op je – laten we het samen verkennen!

Ga je mee op reis langs de centra?

Ben je klaar voor een diepgaande, verrijkende en transformerende reis door de verschillende centra van je eigen Human Design? Wil je de diepere lagen van jezelf ontdekken en volledig begrijpen hoe jouw energie werkt?

Dan is mijn online training ‘Reis langs de Centra’ precies wat je zoekt. In deze 9 weken durende cursus, duik je in elk van de negen centra.

Ben je het beu om vast te lopen in je leven, je steeds op dezelfde manier te voelen, en niet te weten waarom? Voel je een verlangen om jezelf op een dieper niveau te kennen en te begrijpen, en wil je de unieke gave en kracht die in je zit ontgrendelen?

‘Reis langs de Centra’ helpt je om te zien wat voor jou werkelijk belangrijk is. Je gaat ontdekken hoe je energie stroomt, zodat je kunt stoppen met zwemmen tegen de stroom in en beginnen met het stromen met je eigen unieke ritme. Je ontdekt ook de geheimen van de poorten, zodat je de dynamieken die werkzaam zijn in je leven kunt begrijpen en ze kunt gebruiken om je dromen en doelen te bereiken.

Ben je klaar om de sprong te wagen? Meld je vandaag nog aan voor de ‘Reis langs de Centra’. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

>> Meer informatie over de ‘Reis langs de centra’

 

Liever laagdrempeliger aan de slag?

Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de 9 centra in Human Design.

Een digitaal bestand van meer dan 80 pagina’s die je uitgebreid meeneemt door alle centra in Human Design.

>> Bestel de Ultieme Gids hier

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?