Weet jij wat het effect van je woorden en gedachten is?

woorden

Wat als je beste vriendin langskomt en tegen je zegt dat je niet goed genoeg bent. Ze geeft je aan dat je beter kunt stoppen met je bedrijf, want je hebt het toch niet in je. Ze benadrukt nog even dat jij de talenten en competenties niet in huis hebt om een succesvol bedrijf neer te zetten. Ze wijst je er ook nog even op dat het veel anderen wel lukt, dus dat je dan wel echt een sukkel bent dat het jou niet lukt. Ze geeft je een rotgevoel en het huilen staat je nader dan het lachen.

Wat zou jij vervolgens zeggen tegen je vriendin?
Ik schat zo in dat je haar vriendelijk (of niet) de deur wijst.

Maar…

Waarom praat je wel zo vaak op deze manier tegen jezelf? En weet je ook waarom je dat niet moet doen?

Selftalk

De Japanse dr. Masaru Emoto (1943) heeft met een experiment op water aangetoond dat allerlei soorten vibraties, waaronder positieve en negatieve gedachten, invloed hebben op de vorming van ijskristallen. Alles is energie, dus ook je woorden hebben een bepaalde vibratie en een effect op de vorming van ijskristallen. Nu lijkt dit misschien niet relevant, maar wat nu als je weet dat je voor ongeveer 60% uit water bestaat?

Je gedachten en de woorden die je tegen jezelf zegt, hebben een grote invloed op je lichaam. Ben je er dus van bewust dat hoe je denkt en de verhalen die je tegen jezelf vertelt van invloed zijn op zo ongeveer alles.

Om van je leven een meesterwerk te maken is het dus belangrijk om niet alleen met je gedachten aan de slag te gaan, maar ook met je woorden. Je woorden zijn als het ware de ‘fysieke’ vorm van gedachten.

Gedachten creëren dingen

Maar hoe kun je nu met je gedachten je eigen realiteit creëren?

Je kunt het universum zien als een veld van oneindige potentie. In dit veld is alles wat jij kunt bedenken (en ook niet kunt bedenken) aanwezig. Alles is mogelijk, maar we moeten er wel om vragen. Dit vragen doen we met onze vibratie, welke bepaald wordt door onze gedachten weten we inmiddels.

Je gedachten zijn dus ook bepaalde energiegolven. Zodra je een concrete gedachte hebt, krijgt het vorm. Het wordt een ‘particle’ ofwel een deeltje. Het wordt dus ‘iets’.

Je kunt het zien dat je gedachte een zaadje wordt met de potentie om iets te worden. Het universum gaat aan de slag om het de gewenste vorm te geven. Ik zal dit hieronder toelichten aan de hand van een voorbeeld.

Je kunt het vergelijken met een eikel. De eikel is in dit geval het zaadje met de potentie een eik te worden. Als je deze eikel in de grond stopt, en zijn gang laat gaan, zal er een eik uit groeien omdat het de (bij een eik passende) energie aantrekt om te groeien. Er zal bijvoorbeeld geen berk of mais uitkomen. Dus in dit voorbeeld is de eikel het zaadje met de potentie een eik te worden.
Stel dat je het zaadje van een zonnebloem in dezelfde grond stopt, trekt de korrel de juiste, maar andere, energie aan om een zonnebloem te laten groeien en geen eik. Ze kunnen naast elkaar ontstaan. Met andere woorden. Ze kunnen in dezelfde grond leven. De grond waarin we de zaadjes planten is hetzelfde en in de praktijk zou er onder de eik misschien wel een zonnebloem kunnen groeien.

Het kwantumveld

We leven allemaal in dezelfde omgeving, ofwel het kwantumveld, maar we planten allemaal andere zaadjes. En dat is maar goed ook, anders werd het misschien wel heel saai.

Maar de juiste energie moet er wel op blijven zitten. We zijn veel te ongeduldig en te vaak graven we het gat waarin we het zaadje hebben gepland weer open om te kijken hoever het zaadje al gegroeid is. En als het voor ons gevoel niet snel genoeg gaat, dan zijn we geneigd het op te geven en tegen onszelf te zeggen ’zie je wel, het werkt niet’, en we gaan weer door naar het volgende. Of we blijven continu ons zaadje herplanten.

Hiermee zit de energie er niet meer op en zal het zich niet gaan manifesteren. Maar misschien stond het zaadje wel op de vooravond van doorbreken. Nu zul je dat nooit meer weten.

De realiteit

Even terug naar de ‘realiteit’. De eik is dus ín het universum. De eik op zich bestaat pas nadat er een zaadje is gepland én nadat het de juiste energie heeft aangetrokken. De eikel is ook niet de eik maar heeft de potentie om een eik te worden.

Wat jij moet doen is het perfecte zaadje planten en vervolgens er de juiste energie op blijven houden. Dus niet denken aan wat je niet wilt, maar alleen in wat je wel wilt.

Psychologen en psychiaters wijzen erop dat wanneer gedachten getransporteerd worden naar je onderbewustzijn dat er dan een bepaald imprint gemaakt wordt in je breincellen. Dus zodra je onderbewustzijn een idee accepteert, zal het in actie komen om het te gaan uitvoeren. Het werkt met associaties en gebruikt alle kennis waarover je beschikt om de opgedragen opdracht uit te voeren. Het trekt de oneindige intelligentie, energie en wijsheid in jou aan. Het lijnt alle natuurlijke wetten op om zijn doel te bereiken.

Dan rest de vraag; ‘Welke zaadjes plant jij?’

Wil jij nu ook meer inzicht in je mindset en het effect daarvan? Vraag dan mijn gratis e-book ‘Inzicht in je mindset’ aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.