Hoe 95% van jouw gedrag getriggerd wordt

getriggerd gedrag

In het noorden van het land is de zomervakantie weer afgelopen en gaan de kinderen weer naar school.
Misschien mag jij vandaag ook weer aan het werk na een aantal weken vakantie. Was jouw vakantie ook zo heerlijk ontspannen als die van mij?

Tijdens zo’n vakantie ben je even uitgecheckt en helemaal los van alles en iedereen. Je bent (misschien) in een andere omgeving en dat zorgt ervoor dat je minder wordt getriggerd in automatisch gedrag. Je weet inmiddels dat je voor meer dan 95% volledig geautomatiseerd bent en op een automatisch piloot gaat, maar op vakantie voelt dat anders. Dit komt omdat je in een andere omgeving bent, niet dezelfde mensen tegenkomt (behalve je gezin), je jouw dagen anders indeelt etc.

Getriggerd gedrag

Doordat je minder getriggerd wordt, voel je je ook rustiger. Je neemt als het ware ook even vakantie van jezelf. Dit geeft je een heerlijk gevoel en je spreekt met jezelf af dat je dit gevoel na de vakantie zeker wilt vasthouden.

Zodra je thuiskomt, merk je al dat je weer terugvalt in oude patronen. Je zucht als je de berg was ziet, terwijl je er op vakantie geen moeite mee had.

‘Niet dit keer, nu ga ik het echt anders doen’,  spreek je met jezelf af. Je merkt dat je het een tijdje goed volhoudt, maar dan komen die stemmen in je hoofd die je van je nieuwe standaard af proberen te houden. Je lijf is als het ware ‘verslaafd’ aan een bepaald gevoel. Of dit nu goed voor je is of niet, je lijf wil dat gevoel van …(vul zelf maar in) weer ervaren en geeft signalen af richting je brein wat weer leidt tot die gedachten (‘dit is toch niets voor mij’, ‘ik begin volgende week wel’, etc).

Je lijf wordt je mind

Soms lijkt het alsof je lichaam eerder reageert dan dat jij je van bepaalde gedachten bewust bent. Dit komt omdat je bepaalde dingen zo vaak hebt gedaan dat je lichaam als het ware je mind wordt. Ik vergelijk het altijd met het onthouden van een telefoonnummer. Soms weet je het hele nummer niet meer en als je er dan over nadenkt, dan lijk je wel te blokkeren, maar als je eenmaal het nummer begint in te typen, dan lijkt het alsof je ‘lijf’ het overneemt.

Je gedrag, maar ook je denken, wordt dus getriggerd door o.a. je omgeving. Dus als je na een vakantie weer thuis bent in dezelfde stad, hetzelfde huis, dezelfde mensen, vervolgens weer via dezelfde weg naar je werk gaat, waar je hetzelfde werk doet en dezelfde mensen tegenkomt, et cetera, kun je met je wilskracht wel iets anders willen, maar dat gaat niet werken.

Je wilskracht is namelijk een onderdeel van je bewustzijn en maar voor minder dan 5% verantwoordelijk voor je denken en je doen. Bovendien wijst onderzoek uit dat je onbewuste brein al tot 7 seconden eerder het besluit heeft genomen en alleen nog maar een signaal naar je bewustzijn afgeeft.

Het is dus zaak om dat onderbewustzijn te gaan herprogrammeren. Als je in je onderbewustzijn namelijk andere programma’s laat draaien, zullen er ook andere gedachten en gedrag getriggerd worden. Andere gedachten en gedrag, leidt tot een andere persoonlijkheid, althans een upgrade. Dit zorgt dat jij andere resultaten zult gaan zien.

Verander je automatische programma’s, verander je leven

Je zult niet alleen andere resultaten vanuit je gedrag gaan zien, maar je gaat ook andere dingen zien in je realiteit. Het is namelijk zo dat je maar een heel klein deel van wat er om je heen gebeurt ziet. Je ziet alleen dat wat je verwacht te gaan zien en dat wat matcht bij wie jij bent en in welke ‘vibe’ je zit.

Wij waren in Frankrijk op vakantie en telkens als wij in het buitenland zijn, tellen onze kinderen de auto’s met Nederlandse kentekens.
Eenmaal terug in Nederland vonden ze dat er ineens zoveel gele nummerplaten waren. Normaal gesproken filter hun brein dit uit, maar omdat ze in Frankrijk de intentie hadden gezet de gele nummerplaten te tellen, hebben ze als het ware hun brein de opdracht gegeven daar naar op zoek te gaan.

Herprogrammeren van je brein

Het herprogrammeren van je brein kun je bijvoorbeeld doen door visualisatie. Visualisatie is in mijn beleving niets anders dan een gewenste situatie mentaal te oefenen. Je sluit je ogen en beeldt je herhaaldelijk in dat je bijvoorbeeld een bepaalde handeling uitvoert zoals je die graag zou willen. Dit oefen je net zo vaak totdat het beeld vertrouwd voelt. Want dat zul je dit in je realiteit ook terug gaan zien. Weet je nog? Eerder vertelde ik je dat je brein op zoek gaan naar situaties die het verwacht.

Blijf vervolgens gedurende de dag je focus houden op dat wat je wenst en niet op hoe de situatie op dit moment is. Be it, till you make it.

Meer weten over hoe je je realiteit creëert? Vraag dan mijn gratis masterclass ‘creëren met behulp van de kwantumfysica’ aan.
Meteen aan de slag met het herprogrammeren van je brein? Dat kan met mijn online training ‘herprogrammeren van je brein’.

automatische programma's, conditioneringen, gewoontegedrag, persoonlijke groei

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.