Gedachten zijn krachten

Gedachten

Wist je dat we ongeveer 65.000 gedachten per dag hebben en dat ongeveer 70% daarvan negatief is? Het merendeel (90%!!!) van de gedachten die je vandaag hebt, had je gisteren ook. Bizar hè?! Denk daar maar eens aan 😉.

Je gedachten bepalen hoe je je voelt. Dit kunnen positieve gevoelens zijn, zoals liefde en dankbaarheid, maar ook negatieve gevoelens zoals schuld en verdriet. Jij hebt zelf over het algemeen de mogelijkheid om te kiezen wat je denkt. Denk nu maar eens aan het strand…koffie…en Ibiza (I rest my case).

Vanaf het moment dat je wakker wordt, draaien je gedachten op volle toeren, althans dat is bij mij zo. Je hebt continu een interne dialoog in je hoofd. Waarschijnlijk nu ook. Je vindt er wat van…

Je gedachten gaan overal heen.

Negeren

Je hebt misschien ook vaak last van al die gedachten in je hoofd. Wat ga je doen? Je probeert het te negeren, er omheen te werken of wat dan ook. Soms, of misschien wel vaak, word je boos op jezelf. Ik herken dat wel bij mezelf. Als ik aan mijn kinderen denk en denk hoe intens veel ik van ze hou, kwam mijn brein automatisch met gedachten hoe het zou zijn om ze te verliezen en op wat voor manieren dat zou kunnen gebeuren. Nu kan ik dat snel loslaten.

Zelfs als je in je bed ligt, kan het getetter in je hoofd je weerhouden om te gaan slapen.

Het negeren is een grote vergissing. Want je creëert je realiteit met dat geklets in je hoofd. Je moet je dus eerst bewust worden wat je allemaal denkt. Dat is behoorlijk lastig, ik weet er alles van. Maar ik weet ook dat het werkt. Zodra je op gaat letten wat je gedachten zijn, zul je merken dat je steeds vaker een toeschouwer wordt van je gedachten. Je betrapt jezelf erop dat je een niet helpend verhaal tegen jezelf aan het vertellen bent. Dan ben je je bewust van je gedachten. Zodra je je bewust bent van je gedachten, heb je dus een keuze. Je kiest voor deze (niet helpende) gedachte, of je kiest ervoor om een andere (wel helpende) gedachte te hebben.

Je kunt dan een aantal dingen doen. Wat ik zelf altijd doe, is:
– de gedachten visueel op een wolkje zetten en deze weg laten drijven.
– gedachten verleggen naar iets positiefs, bijvoorbeeld een komende vakantie, om zo in een positieve vibe te blijven
– een soort affirmatie opzeggen: ‘Mijn gedachten zijn een illusie. Ik ben de denker van mijn gedachten en kies ervoor mijn gedachten te verleggen naar…….’

Soms ga ik ook het gesprek aan met mezelf en ga ik vragen stellen. Nee, ik heb geen meerdere persoonlijkheden, maar ik ga als het ware het gesprek aan met mijn Hogere Ik. Ik merk dat er dan ook eerlijke antwoorden komen.

Gedachten zijn krachten

Probeer je bewust te worden van je gedachten gedurende de dag. Ga dan ook eens na hoe jij tegen jezelf praat. Motiveer jij jezelf, of ben je juist behoorlijk kritisch?

De Japanse dr. Masaru Emoto (1943) heeft met een experiment op water aangetoond dat allerlei soorten vibraties, waaronder positieve en negatieve gedachten, invloed hebben op de vorming van ijskristallen. Nu lijkt dit misschien niet relevant, maar wat nu als je weet dat je voor ongeveer 60% uit water bestaat?

Kies je gedachten en woorden dus zorgvuldig.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan hier wat ik voor je kan betekenen.

 

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?