Ontdek jouw G-Centrum: Jouw innerlijke kompas in Human Design

het g-centrum in human design

Misschien ben je nieuw op deze reis of al een doorgewinterde ontdekkingsreiziger in de wereld van Human Design. Hoe dan ook, vandaag duik ik wat dieper in het mysterie van het G-centrum in Human Design, het hart van je bodygraph. Je vindt deze onder het keel centrum.

Stel je het G-centrum voor als het kompas van je leven, je innerlijke GPS. Gelegen in het hart van je bestaan, vormt het je gevoel van ‘ik ben’. Het is dit centrum dat de thema’s liefde, richting en identiteit omvat en je een diep inzicht geeft in wie je bent.

Heb je je ooit afgevraagd waarom je een bepaalde energie of bepaalde mensen aantrekt? Nou, dit heeft alles te maken met je G-centrum. Zoals het HeartMath Instituut heeft ontdekt, genereert ons hart het sterkste elektromagnetische veld in ons lichaam. Het is dit veld, je magnetische monopool, dat in je G-centrum zit, en het kalibreert de frequentie van de energie die je uitzendt.

Het G-centrum is niet alleen een meester in aantrekken, maar ook in afstoten. Het speelt een cruciale rol in het afweren van wat niet langer dient, en brengt je dichter bij je ware zelf en je levenspad. Voordat ik doorga; er zijn geen ‘goede’ of ‘slechte’ definities in Human Design. Elke gedefinieerde of ongedefinieerde status biedt eenvoudigweg verschillende mogelijkheden en uitdagingen.

Ik nam er ook een video over op:

Gedefinieerd G-Centrum in Human design

Ben je een van de 57% van de bevolking met een gedefinieerd G-centrum? Dat betekent dat je meestal een vast gevoel van identiteit en levensrichting hebt. Deze constante zorgt ervoor dat je, net als een magneet, de ervaringen aantrekt die je nodig hebt om te groeien. Je bent een bron van onvoorwaardelijke liefde en straalt vertrouwen uit, waardoor je een inspiratiebron voor velen wordt.

Toch kan er een valkuil zijn. Soms laat je je misschien een richting opduwen die niet in lijn is met je innerlijke waarheid. Het kan zijn dat je je onder druk gezet voelt om je aan te passen en dat kan ertoe leiden dat je je als een buitenstaander voelt. Maar onthoud altijd: jij bent de kapitein van je schip, het is jouw levenspad om te navigeren.

Hier zijn enkele affirmaties voor degenen met een gedefinieerd G-centrum:

  1. “Ik ben wie ik ben en daar ben ik trots op.”
  2. “Ik vertrouw op mijn innerlijke kompas om me de weg te wijzen.”
  3. “Mijn pad is mijn eigen en ik loop het to the end.

Het ongedefinieerde G-centrum in Human Design

Als je tot de 43% van de mensen behoort met een ongedefinieerd G-centrum, dan heb je waarschijnlijk ervaren dat je identiteit en gevoel van richting flexibel en veranderlijk zijn. Je aanpasbaarheid kan je tot een kameleon maken, die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende omgevingen en omstandigheden.

Je hebt een unieke mogelijkheid om intuïtief de energieën van anderen te voelen en te versterken, en dit kan een krachtig instrument zijn voor empathie en begrip. Daarentegen kan het ook een uitdaging zijn, omdat je je soms kunt verliezen in de energieën van anderen.

Als je merkt dat je voortdurend vragen stelt zoals ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat is mijn doel in het leven?’, dan kan het helpen om te onthouden dat je met een ongedefinieerd G-centrum bent ontworpen om met de stroom mee te gaan en in het moment te leven.

Deze flexibiliteit kan een geschenk zijn in een wereld waar velen vasthouden aan vaste identiteiten en richtingen. Je kunt je gemakkelijk aanpassen en een diep begrip ontwikkelen van menselijk gedrag en de manieren waarop mensen liefde uitdrukken en hun pad kiezen.

Hier zijn enkele bevestigingen die je kunnen helpen bij het navigeren door het leven met een ongedefinieerd G-centrum:

  1. “Ik ben als een kameleon, me moeiteloos aanpassend aan anderen en aan elke situatie.”
  2. “Hoe ik mezelf ervaar, hangt af van wie ik ben met.”
  3. “Ik kies ervoor me te omringen met mensen bij wie ik me goed voel.”
  4. “Ik ben perfect zoals ik ben, in al mijn veranderlijkheid.”

Vergeet niet dat het belangrijkste doel van Human Design is om je te helpen je eigen unieke pad te ontdekken en te volgen. Het maakt niet uit of je G-centrum gedefinieerd of ongedefinieerd is, het belangrijkste is dat je trouw blijft aan jezelf en luistert naar je innerlijke stem.

Ga je mee op reis langs de centra?

Ben je klaar voor een diepgaande, verrijkende en transformerende reis door de verschillende centra van je eigen Human Design? Wil je de diepere lagen van jezelf ontdekken en volledig begrijpen hoe jouw energie werkt?

Dan is mijn online training ‘Reis langs de Centra’ precies wat je zoekt. In deze 9 weken durende cursus, duik je in elk van de negen centra.

Ben je het beu om vast te lopen in je leven, je steeds op dezelfde manier te voelen, en niet te weten waarom? Voel je een verlangen om jezelf op een dieper niveau te kennen en te begrijpen, en wil je de unieke gave en kracht die in je zit ontgrendelen?

‘Reis langs de Centra’ helpt je om te zien wat voor jou werkelijk belangrijk is. Je gaat ontdekken hoe je energie stroomt, zodat je kunt stoppen met zwemmen tegen de stroom in en beginnen met het stromen met je eigen unieke ritme. Je ontdekt ook de geheimen van de poorten, zodat je de dynamieken die werkzaam zijn in je leven kunt begrijpen en ze kunt gebruiken om je dromen en doelen te bereiken.

Ben je klaar om de sprong te wagen? Meld je vandaag nog aan voor de ‘Reis langs de Centra’. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

>> Meer informatie over de ‘Reis langs de centra’

 

Liever laagdrempeliger aan de slag?

Bestel dan hier mijn Ultieme Gids over de 9 centra in Human Design.

Een digitaal bestand van meer dan 80 pagina’s die je uitgebreid meeneemt door alle centra in Human Design.

>> Bestel de Ultieme Gids hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.