De zin en onzin van leren manifesteren

manifesteren

Jij hoeft niet te leren hoe je kunt manifesteren want je kunt het al. Zo, dat is eruit.
Ik zie op social media veel coaches voorbij komen die aangeven dat ze jou leren hoe je kunt manifesteren. Maar jij hoeft dit niet te leren want dit doe je namelijk je hele leven al.

Wat is manifesteren?

Van Dale geeft de volgende definitie van manifesteren:

ma·ni·fes·te·ren (manifesteerde, heeft gemanifesteerd)
1 openbaren, bekendmaken
2 een betoging houden
3 zich manifesteren zijn aanwezigheid laten blijken

Het komt erop neer dat er iets zichtbaar wordt. Maar jouw buitenwereld is een reflectie van wie je vanbinnen bent en daarom manifesteer je altijd. Alleen niet altijd het gewenste.

Je manifesteert altijd

Het verschil zit hem in het feit dat jij niet manifesteert wat jij graag zou willen. De vraag is dan ook niet óf je wilt leren manifesteren, maar wát wil je manifesteren.

Stel, je bent ondernemer en je wilt meer klanten. Het gebrek aan klanten dat je op dit moment ervaart, is namelijk ook een manifestatie.
Jij ziet namelijk in jouw buitenwereld wat er in je binnenwereld speelt.

Als jij dus niet genoeg klanten hebt, kan het zo zijn dat jij allerlei beperkende overtuigingen hebt die ervoor zorgen dat jouw klanten wegblijven. Op basis van deze overtuigingen saboteer jij jezelf door bijvoorbeeld acties uit de weg te gaan die nodig zijn om klanten te krijgen. Dit is overigens bijna allemaal onbewust.

Deze onbewuste overtuigingen kun je wel achterhalen. Het enige dat je hoeft te doen, is te kijken in jouw omgeving waar het niet gaat zoals jij dat graag zou zien. In dit geval gaat het om het aantal klanten, maar dit kunnen ook andere thema’s in je leven zijn zoals je relatie of je financiële situatie.

Hoe manifesteer je juist

Wat de meeste ondernemers vergeten, is dat ondernemen meer is dan alleen de juiste acties nemen. Je moet ook de persoon zijn die de dingen doet die nodig zijn om te krijgen wat jij graag wilt.

Soms kan het ook zijn dat je je doel wel helder hebt, maar dat de manier waarop je nu je doel probeert te behalen niet de juiste is. Misschien probeer jij jouw doel te behalen omdat je denkt dat je nu eenmaal zichtbaar moet zijn, een funnel moet hebben, moet adverteren, …
Dit helpt wel, maar als jij daar niet achter staat, werkt het niet.

Alles is namelijk energie en je realiteit vormt zich naar jouw verwachtingen, percepties etc. Dus als jij diep vanbinnen niet gelooft dat jij het in je hebt om succesvol te zijn of dat jij het waard bent om te ontvangen, zal jij dit in je realiteit terug gaan zien. Het is ook niet zo dat het universum je dingen brengt zoals klanten, dit doe jij zelf. Er is namelijk niets buiten jou. Jij bent één met het veld en in jouw realiteit maak jij dingen zichtbaar (manifesteren dus) die resoneren met jouw energie. Met anderen woorden, hoe jij je vanbinnen voelt, manifesteert zich in je buitenwereld.

Hoe je dan de juiste dingen manifesteert is op basis van je binnenwereld. Als je iets anders wilt zien in de spiegel, werk je aan jezelf en niet aan de reflectie in de spiegel.

Wie is die persoon die klanten aantrekt als water? En stap vervolgens in die rol. In mijn gratis e-book ‘Klanten aantrekken met kwantumfysica’ vertel ik je er meer over.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.