De verhalen en het obstakel in mijn groei

verhalen

Ik zit in de trein naar huis. Terwijl ik dit schrijf kan ik mijn tranen nauwelijks bedwingen. Ik ben op weg naar huis na een geweldige workshop van dr. Joe Dispenza. Een weekend waarin ik weer meer over mezelf heb geleerd.

Intuïtie

Vrijdagmiddag werd ik door mijn man afgezet op het station van Tilburg. Hier werd ik me er al snel van bewust dat ik nu toch eens echt vaker naar mijn intuïtie mag luisteren. Mijn intuïtie vertelde me namelijk dat ik best een trein eerder kon pakken, aangezien ik er toch al was. Mijn hoofd zei dat dat niet nodig was want…wat moet je anders zo vroeg op je hotelkamer. Bovendien was in het zonnetje zitten afgelopen vrijdag ook geen straf.

De trein kwam netjes op tijd, maar ‘toevallig’ had de trein voor ons een defect. De vertraagde trein ging over in een niet rijdende trein. Met als gevolg dat ik de aansluiting met de internationale trein had gemist. Voor de mensen die mij kennen, is (was) geduld niet mijn beste kant, maar ik merkte ook hier dat ik inmiddels gegroeid ben. Ik heb het losgelaten en me er aan overgegeven.

De eerste avond van de workshop voelde in het begin wat onwennig. Ik was in een andere stad, met een hoop nieuwe mensen uit 40 verschillende landen, benieuwd naar wat ging komen, maar ook vooral een beetje moe. De eerste avond hoorde ik veel informatie die inmiddels kan dromen en betrapte me erop dat ik daar dan weer wat van vond (zonde van het geld), maar al snel kwam ik tot de conclusie dat het vooral gericht was op het toepassen en implementeren van de informatie. Met name door het aan elkaar uit te leggen en door meditatie.

Engelse taal

Ik ontmoette een leuke en lieve Australische vrouw, waardoor ik het hele weekend Engels moest spreken. Niet per se mijn favoriet, want ik heb mezelf het verhaal wijsgemaakt dat ik dat niet zo goed kan. Je weet wel…met zo’n fijn Nederlands accent er doorheen. We moesten elkaar regelmatig ‘de stof’ uitleggen en dat gaat toch echt makkelijker in je moedertaal. Maar ook dit is een verhaal dat ik mezelf vertel. Dr. Joe vroeg ons namelijk het kwantumveld aan elkaar uit te leggen (voordat hij het ging doen). Uit de zaal klonken een heleboel o’s en a’s, maar niet bij mij. Ik weet daar namelijk wel een en ander van, en als die sluizen opengaan…;-). Vervolgens begon dr. Joe met zijn uitleg en mijn buurvrouw tikte me aan en zei ‘You nailed it and you explained it way better than dr. Joe himself’.

Mijn inzichten

Ik houd me in mijn werk met ongeveer dezelfde materie bezig en weet er dus ook veel van. Maar ondanks dat, vind ik het toch makkelijker om bij anderen te zien wat er gebeurt waardoor zij zichzelf tegenhouden dan dat ik dat bij mezelf doe. Gedurende het weekend kreeg ik dus ook een aantal inzichten betrekking hebbende op mezelf. Hieronder mijn top 6:

Inzicht 1
Meerdere malen hoorde ik op het event dat ik écht goed ben, en waarom ik niet daar op dat podium sta. Ik kwam (na een aantal gesprekken) tot inzicht dat ik geen faalangst, maar straalangst heb. En dat is waarom ik mezelf klein houd. Want wat als ik nu echt ga doen wat ik voel van binnen? Zie ik mijn man en kinderen dan nog wel genoeg? Ben ik dan nog wel een goede vrouw? Zou ik dan nog wel een goede moeder zijn? Ben ik dan niet egoïstisch? Weer al die verhalen.

Inzicht 2
Het tweede inzicht is dat ik echt los mag laten dat ik nog geen expert ben en dat ik dat eerst moet zijn om anderen te helpen. Ik weet namelijk zoveel waar ik anderen mee kan helpen een mooier leven te creëren. En ja, er is ook nog veel dat ik niet weet, maar als ik anderen nu eens help te komen tot waar ik nu sta en vervolgens mezelf blijf uitdagen te groeien, dan groeien anderen ook als ik dit vervolgens weer doorgeef. Ik merk dat ik de afgelopen jaren als een spons ben geweest en veel informatie over hoe je je mooiste leven kunt vormgeven hebt geleerd. Maar ik merk ook dat ik inmiddels zelden meer iets ‘nieuws’ hoor en mijn spons als het ware voor nu verzadigd is. Nu is het moment dat ik meer mag gaan delen. Zodat ik aan de ene kant anderen hiermee kan helpen en aan de andere kant weer ruimte heb om nog meer op te nemen. Informatie die ik nu misschien nog niet kan ‘zien’.

Inzicht 3
Nog een inzicht is dat ik succesvol zijn, koppel aan de hoeveelheid geld die ik verdien. Dat ik in de afgelopen jaren voor mezelf heb gekozen, erachter ben gekomen wat ik écht wil, iedere dag het werk doe dat ik geweldig vind, daar geld mee verdien, maar bovenal een leven vol vrijheid en rust in mijn hoofd leid, daar ga ik voor het gemak aan voorbij. Dit is wat ik anderen wil leren, en zodra ik me daar op focus en wat minder op geld, dan volgt het geld vanzelf.

Inzicht 4
Ook weer een inzicht betrekking hebbende op de verhalen die ik mezelf vertel, is het verhaal dat ik niet goed kan mediteren, want ik voel mezelf namelijk zelden wegdrijven, ik voel zelden dat ik als het ware ‘oplos’ in het veld. Wat ik wel heb, is dat ik erg aanwezig ben en gewoon mijn lichaam voel (wel anders overigens), en dat wanneer ik mijn gedachten lang genoeg terugroep naar het nu ik allerlei beelden krijg te zien, beelden uit het Veld. Mijn eigen ervaring bij het event van Roy Martina heeft inmiddels geleerd dat ik kan intappen op zijn veld tijdens de meditatie. M.a.w. ik zag wat hij ging zeggen. Iedereen mediteert op een andere manier en dat is ok. Er is niet één juiste manier.

Inzicht 5
Mijn vijfde inzicht is meteen het inzicht dat ik nog steeds te veel de controle wil houden. Ik mag nog meer gaan loslaten en me overgeven aan de stroom en vertrouwen op mijn intuïtie. Het komt zoals het komt.

Inzicht 6
Mijn belangrijkste inzicht is dat ik het waard ben om te ontvangen. Ik heb écht iets te brengen in de wereld. Iets waar ik een hoop mensen mee kan helpen een mooier leven te creëren. Dit besefte ik ook dit weekend weer. Ik ben een wetenschapper en ik voel dat het mijn taak is het spirituele op een heldere maar vooral wetenschappelijke manier aan anderen over te brengen. Geen woo-woo, maar wetenschap.

Nieuwe zelf

Vanaf nu vertel ik mezelf weer nieuwe verhalen. Dat is groeien. Continu even checken in jezelf waar je staat en weer bijsturen daar waar nodig. Want uiteindelijk ben jij zelf je grootste obstakel. Het is een proces, maar wel een geweldig proces. En als je eenmaal doorhebt dat de wereld echt anders is dan dat je denkt, dan zul je zien dat je tot zoveel meer in staat bent dan dat je nu laat zien.

Ik heb mijn oude zelf dus ook in Brussel gelaten en mijn nieuwe zelf mee naar huis genomen. Deze nieuwe zelf is dankbaar voor alle inzichten die ik heb gehad en mensen die ik heb ontmoet. Maar deze nieuwe zelf is ook dankbaar voor het fijne leven dat ik voor mezelf heb gecreëerd. En dankbaar dat als ik thuiskom, mijn lieve man op me heeft gewacht, de was is gedaan en de koelkast weer vol is.

Wil jij nu ook je oude zelf met al zijn niet helpende verhalen achterlaten, en vervolgens een nieuwe zelf creëren die je meeneemt in jouw toekomst als een soort life by design? Dan is mijn traject zeker iets voor jou. Of je nu ondernemer bent of niet.

Of download mijn gratis training waarin je erachter komt wat je écht wilt en hoe je daar kunt komen.

het veld, inzichten, kwantumveld, persoonlijke groei, quantum

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.